Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Istorie
Pastorala
Proiectul Betania
Arta Crestina
Stiri
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Evanghelistul Jay Lowder (stânga) conduce în rugăciune în cadrul Mission Colleyville în timp ce Mike Gonzales de la Southern Baptists of Texas Convention îl traduce în spaniolă. Photo by Kari Crowe Misiunea Colleyville, în al cincilea an, continuă să găsească răspuns

Dec 11, 2006

By Melanie Lloyd

Baptist Press

 

COLLEYVILLE, Texas (BP) – În ciuda temperaturilor aproape de îngheţ de la Misiunea Colleyville 2006, scena de la First Baptist Church a fost evocatoare a unui cort de trezire de vremuri vechi, complet cu o muzică entuziasmată şi o declaraţie a Evangheliei.

 

Şi aceasta continuă să arate o inimă de compasiune.

 

Pentru cel de-al cincilea an la rând, sute de membrii ai First Baptist şi voluntari din câteva biserici locale au dezbătut zona cu câteva săptămâni înainte cu peste 13.000 de scrisori şi 8.000 de invitaţii mânuite pentru a invita pe oameni să ia parte la evenimentul anual, să primească o cutie gratis de alimente de la Feed the Children să primească un tichet pentru jucării de Crăciun pentru copii şi, cel mai important, să audă despre dragostea salvatoare a lui Isus Hristos.

 

Amber Delgado din Balch Springs, Texas, este botezată în cadrul Mission Colleyville, o lucrare anuală de comunitate a First Baptist Church din Colleyville, Texas. Photo by Kari Crowe „În primul an, am avut circa 1.000 de oameni care au fost prezenţi şi 100 de decizii pentru Hristos”, spune Ron Cogburn, un lider al echipei Mission Colleyville. „În fiecare an numărul a crescut. Anul trecut am avut circa 4.700 prezenţi şi 200 de decizii”.

 

Michael Ray, pastorul senior al First Baptist, a spus că mai mult de 5.300 de oameni s-au înregistrat în acest an şi s-au făcut 75 de decizii.

 

„Vom oferii jucării pentru 4.150 de copii când se deschide magazinul de jucării pe 13 decembrie şi va dura patru zile şi noi vom continua să prezentăm Evanghelia în fiecare noapte la magazinul de jucării”, a spus Ray.

 

Urmând un sistem simplu, familiilor li s-a cerut să se înregistreze, apoi li se dădea o banderolă şi un tichet care le permitea să între în magazinul de Crăciun al bisericii unde fiecare copil avea să primească două daruri. Biserica a fost în parteneriat cu organizaţia Feed the Children din Oklahoma pentru a doua oară pentru distribuirea alimentelor.

 

„Nu pot spune destule despre felul cum aceasta reprezintă o mare speranţă pentru un serviciu de comunitate”, a spus Cogburn. „O grămadă din aceşti oameni lucrează în industrie şi ei susţin restaurantele, hotelurile şi afacerile din zonă; această perioadă din an este oarecum foarte subţire pentru ei din punct de vedere financiar, şi aceasta face o mare diferenţă în vieţile lor”.

 

Între cei peste 600 de voluntari s-au inclus câţiva pastori hispanici locali şi cei din congregaţiile lor. Primul an al Mission Colleyville, îşi aminteşte Cogburn, nu era nici o biserică de-a lungul străzii Mustang Drive, care are cea mai mare concentraţie de hispanici din zona Grapevine/Colleyville. Acum două biserici se întâlnesc în complexe de apartament pe Mustang Drive care au apărut în urma Mission Colleyville.

 

O membră a First Baptist Colleyville (dreapta) dă un burrito, măr şi o sticlă de apă unei mame în timp ce fiica ei se uită, în cadrul lucrării anuale din Texas care oferă alimente, jucării şi Evanghelia la mai mult de 5.000 de oameni. Photo by Kari Crowe „Câteva din aceste biserici au spre 100 de oameni care sunt prezenţi duminicile”, spune Cogburn, vociferând speranţa că altă misiune hispanică va rezulta în urma Mission Colleyville din acest an.

 

Acesta a fost primul an când Jason Paredes, pastor hispanic de misiune de la Fielder Road Baptist Church din Arlington, Texas, a luat parte la Mission Colleyville ca voluntar.

 

„M-am implicat prin Mike Gonzalez (director de iniţiativă hispanică pentru Baptiştii Sudici ai Convenţiei Texas) după ce acesta a început să discute de feluri de implicare în comunitate”, a spus Paredes. „El mi-a spus că [First Baptist Colleyville] avea acest eveniment de evanghelizare care atrage o mare populaţie hispanică. Aşa că fiind pastor hispanic, am dorit cu siguranţă să mă implic. Privim acum spre a face ceva similar la Fielder Road”.

 

Jose Ramirez, pastor al Jesucristo es la Respuesta (Isus Hristos este Răspunsul), şi membrii bisericii sale au ieşit zilnic în jurul comunităţii lor ca să înmâneze pamflete şi să le spună la oameni despre Mission Colleyville.

 

„Aceasta este felul de pasiune pe care îl au aceşti oameni”, a spus Cogburn, referindu-se la Ramirez, Paredes şi numeroşi alţi pastori hispanici care şi-au dat timpul şi energia lor pentru a continua să facă din Mission Colleyville un succes.

 

Câteva nume mari au fost implicate în Mission Colleyville în acest an. Salvador, o trupă populară de muzică contemporană creştină din Austin, a cântat în mare parte din eveniment, precum şi Rodrigo Rodriquez, un chitarist clasic.

 

Închinătorii îşi ridică mâinile în timp ce trupa de muzică creştină contemporană Salvador conduce în închinare în cadrul Mission Colleyville. Photo by Kari Crowe „Salvador a fost într-adevăr un trimis al lui Dumnezeu pentru noi”, a spus Cogburn. „Am dorit ceva care ar recunoaşte cu toţi şi care să fie în muzica creştină contemporană de astăzi, şi se pare că ei au avut o pauză în orarul lor de turnee. Din 100 de cereri de a fi o parte a diferitelor oportunităţii de slujire, ei au ales patru, iar noi am fost una din ele”.

 

„Suntem onoraţi să fim aici”, a spus chitaristul Nic Gonzalez de la Salvador, „şi că Mission Colleyville ne-a încredinţat scena. Aceasta este o mare responsabilitate însă ştim că Dumnezeu este credincios”.

 

Jay Lowder, care călătoreşte extensiv în a împărtăşii Evanghelia prin Harvest Ministries, a avut mesajul evanghelistic din acest an.

 

„Aceasta este o mare misiune”, a spus Lowder, despre Wichita Falls, Texas. „Cred într-adevăr că de multe ori am uitat că trebuie să câştigăm dreptul de a fi auziţi mai degrabă decât să venim doar aici şi să spunem, ‚Hei, iată Evanghelia’. Ei împlinesc o nevoie fizică. Mission Colleyville îşi câştigă dreptul. Este încântător pentru mine că avem o şansă de a prezenta nu o denominaţie, nu o religie, ci pe Hristos, cel mai mare de oricând”.

 

Evanghelistul Freddie Gage, un membru al First Baptist Colleyville care a fost printre cei care a pus o viziune pentru Mission Colleyville, a spus că misiunea, în timp ce oferă ajutor umanitar, este „1000 de procente lucrare de misiune evanghelistică. Dumnezeu nu are alte mâini decât ale noastre. Dumnezeu nu are alte picioare decât ale noastre. Dumnezeu nu are limbă decât limba noastră. E vorba de câştigarea de suflete”.

 

Frank Harber, fost pastor al First Baptist Colleyville, a demisionat brusc mai devreme în acest an. În timp ce anumite biserici se confruntă cu revenirea din aşa cea, Cogburn a fost repede să menţioneze că membrii acelei biserici s-au strâns laolaltă şi continuă să slujească cauzei lui Hristos, nu omului.

 

„Încă de la început, Mission Colleyville a fost un eveniment condus de un diacon şi o congregaţie”, a spus Cogburn. „Pe măsură ce timpul decurge, congregaţia se ridică, voluntarii preiau responsabilităţi şi fac acest lucru spre extinderea că comitetul nu mai trebuie să facă nimic. [Mission Colleyville] este într-adevăr definiţia adevărată a ceea ce era biserica în capitolele din Fapte”.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate