Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

 

Episcopul chinez ascuns moare

Vox Vocis 05 Noembrie 2007

Episcopul Han Dingxiang al Eparhiei din Zong Nian a murit în circumstanţe necunoscute. Nici un alt preot nu şi-a dat seama că acesta suferea de o boală şi nu ştiut care a fost cauza decesului. A fost imediat incinerat sub ordinul guvernului chinez.

Episcopul Han Dingxiang, episcopul ascuns romano-catolic al Eparhiei din Yong Nian din Provincia Hebei a murit la 11 pm (ora din Beijing) ieri, 9 septembrie la sfârşitul detenţiei de 8 ani, din partea autorităţii chineze. Cu excepţia câtorva rude foarte apropiate care au fost deodată chemate de autoritatea guvernamentală să fie lângă el înainte să moară, nici unul din preoţii săi sau alţi credincioşi nu au fost conştienţi de boala sa sau orice cauză care ar fi putut duce la moartea sa; nici de faptul că el murea în spital nu ştiau.

Autoritatea guvernamentală a ordonat imediat ca la ora 5 dimineaţa următoare corpul episcopului să fie incinerat, iar cenuşa sa să fie îngropată imediat într-un cimitir public - toate aceste în 6 ore de la moartea lui. . În consecinţă, cu excepţia câtorva rude, corpul episcopului Han nu a fost văzut de alţi oameni şi alţi credincioşi. Nu au fost preoţi sau credincioşi prezenţi la înmormântare. Avea 71 de ani. Ultimele sale cuvinte înainte să intre în comă au fost o rugăminte pentru cei adunaţi să spună mai multe rugăciuni.

Episcopul Han s-a născut pe 17 mai, 1937, trimis la o tabără de pregătire din 1960 până în 1979 de către autoritatea chienză, a devenit profesor de liceu din 1979 până în 1982 şi a lucrat la o clinică medicală între 1982 şi 1986 când era la seminar. A fost uns preot pe 21 noiembrie 1986, iar apoi episcop la 19 decembrie 1989.

În timpul episcopiei sale, Han a fost arestat de autoritatea chineză de 11 ori. Ultima sa arestare a fost la 20 noiembrie 1999, pe când conducea retragerea religioasă pentru câteva din călugăriţele sale. După aproximativ 4 ani de detenţie în mai multe locaţii, a fost mutat într-un apartament la etajul 4 dintr-o unitate de poliţie unde a stat încă doi ani. La 23 septembrie, 2005, episcopul Han a fost mutat în secret într-un loc necunoscut şi a fost dispărut până la moartea sa. A petrecut în jur de 35 de ani din viaţa sa ori într-o tabară de pregătire, ori în închisoare, ori în arest la domiciliu.

Joseph Kung, preşedintele Fundaţiei Cardinale Kung, a spus: ''De ce îi era guvernului chinez frică de au pus să-l incinereze pe Episcopul Han la numai 6 ore după moartea sa şi la o oră atât de neobişnuită, 5 dimineaţa? De ce nu au fost lăsaţi preoţii eparhiei să-i binecuvânteze rămăşiţele şi, împreună cu credincioşii, să se roage pentru acest pastor eroic şi să-i vadă trupul? Acest lucru nu este numai inuman, sau atroce, dar de asemenea suspicios. Rog foarte mult Vaticanul să dechidă o anchetă oficială în cazul morţii Episcopului Han''.

cortesy of http://www.speroforum.com

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înainte 
Copyright (c) 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate