Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Ştiri
 

 

 

August 2006
Caută în site
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Proiectul Betania
Mărturisiri
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Deşi este slăbit şi în suferinţă, Billy Graham în vârstă de 87 de ani a transmis un mesaj puternic de speranţă către mai mult de 33.000 de oameni adunaţi în Baltimore’s Camden Yards în cadrul serii finale a Festivalului Metro Maryland. Photo by Shannon BakerBilly Graham, Cliff Barrows şi Bev Shea vizitează din nou Baltimore cu Evanghelia neschimbată

Jul 11, 2006

By Shannon Baker

Baptist Press

 

BALTIMORE (BP) – Deşi este slăbit şi în suferinţă, Billy Graham în vârstă de 87 de ani a transmis un mesaj puternic de speranţă către mai mult de 33.000 de oameni adunaţi în Baltimore’s Camden Yards în cadrul serii finale a Festivalului Metro Maryland din 7-9 iulie.

 

„Din nefericire, îmbătrânesc pentru a mai putea să mai fac aceasta, şi m-am gândit în drum spre aici, aceasta poate fi ultima oportunitate de a predica la o audienţă ca aceasta”; a spus bătrânul Graham, care a fost adus pe platformă într-o maşină de golf.

 

Într-un moment istoric pentru cei din Maryland, evanghelistul a împărtăşit scena cu asociaţii de cruciadă de multă durată Cliff Barrows, care acum are 83 de ani, şi George Beverly Shea, de 97 de ani, în moda de cruciadă veche, oferind o pătrundere clară a Evangheliei lui Isus Hristos prin mesaje şi cântece.

 

Trio a slujit de două ori în Baltimore, cel mai recent în 1981 şi în 1949, anul în care semnătura lui Graham de lucrare de cruciadă a aprovizionat prima atenţie naţională.

 

De atunci faimoasele întâlniri de cort din Los Angeles ale lui Graham l-au catapultat pe el şi pe asociaţii săi într-o lucrare de cruciadă recunoscută internaţional. De acolo, echipa a continuat să împărtăşească Evanghelia cu mai mult de 210 milioane de oameni în audienţe deschise la sute de cruciade şi raliuri din America de Nord şi din jurul lumii.

 

„Au fost 60 de ani de slujire. Avem o relaţie uimitoare pe care numai Duhul Sfânt putea să o facă”, a spus Graham. Lucrătorii echipei de slujire şi-au exprimat fiecare mulţumirea pentru transformarea din Baltimore încă de la ultima lor vizită, lăudând conducerea oraşului pentru munca lor din greu în construirea lui Inner Harbor şi pentru înfrumuseţarea zonei care odată era în putrezire.

 

Graham şi-a direcţionat atenţia către fiul său de 53 de ani, Franklin, notând, „Mă bucur să am un fiu care predică Evanghelia aşa cum o şi face”.

 

De fapt în 1952, când s-a născut al patrulea din cei cinci copii al lui Graham, o telegramă de la Western Union se părea că prezice ascensiunea eventuală a lui Franklin în lucrare.

 

„Bun venit în această lume bolnavă de păcat şi în provocarea în care trebuie să păşeşti pe urmele tatălui tău”, spunea telegrama.

 

Chitaristul bass de la Newsboys şi solistul Phil Joel cântă la Maryland Metro Festival în Camden Yards din Baltimore. Photo by Shannon Baker „Oamenii din jurul lumii l-au admirat pe Billy Graham ca un lider spiritual. Presupun că părea a fi natural pentru ei ca acest prim fiu născut să planteze eventual piciorul său mic în acele urme mari de paşi”, spunea o altă notă.

 

Fiind de acum preşedinte şi CEO atâta al Billy Graham Evangelistic Association precum şi a Samaritan’s Purse, o lucrarea umanitară internaţională, Graham cel tânăr a continuat tradiţia de evenimente evanghelistice de stadion.

 

La numai trei ani dinaintea Festivalului Metro Maryland, ţinut în Camden Yard unde este casa echipei de baseball Baltimore Orioles, 655 de biserici din zonă şi-au combinat eforturile – din care 125 sunt biserici asociate cu Convenţia Baptistă din Maryland/Delaware – care lucrează cu Billy Graham Evangelistic Association.

 

Totodată, mai mult de 80.000 de oameni au fost prezenţi la festivalul de trei zile, care a avut oaspeţi formaţia creştină de rock Newsboys, legenda de gospel Andrae Crouch, fostul concurent American Idol, George Huff, superstar-ul de western Randy Travis şi un cor de 1.500 de voci din bisericile locale.

 

KidzFest, un eveniment special pentru copii în duminica de sâmbătă, a avut ca oaspete pe popularul super-erou Bibleman.

 

Franklin Graham a predicat vineri şi sâmbătă seara, înainte de a da amvonul tatălui său duminica.

 

„Vă voi spune ce voi face”, a început Franklin Graham în fiecare din mesajele sale. „Vă voi invita să veniţi în faţă în câteva momente pentru a vă dărui viaţa Domnului Isus Hristos.... Aceasta este cea mai importantă decizie pe care o veţi face vreodată în viaţa voastră”.

 

În moda lor tipică de predicare, Graham-ii, au trecut în revistă evenimentele curente – inundaţiile curente din lume, ameninţarea războiului nuclear, chiar şi cursa de cai Preakness din Baltimore – care a dus la o conştientizare sporită a nevoii omului să fie mântuit din sfânta judecată a lui Dumnezeu.

 

„Cu toţii avem o boală terminală numită păcat”, predica Billy Graham. „Finalul drumului este moartea, judecata şi iadul”.

 

El a accentuat alte cuvinte incorecte din punct de vedere politic în mesajul său: „... pierdut, condamnat, pedepsit, iad, chin”, înainte de a explica felul cum Dumnezeu a venit pe amant în forma unui om pentru a lua păcatele lumii prin moartea Sa pe cruce.

 

„Dar crucea nu a fost finalul povestirii”, continua Billy Graham. „Finalul povestirii este atunci când tu vii la Hristos şi când Isus Hristos vine din nou. Aceasta poate să fie acea zi”.

 

Fiecare seară a culminat cu chemarea caracteristică către Hristos însoţită de un cor, care îi îndemna pe oameni să-şi lase scaunele lor din stadion şi să meargă pe teren pentru a indica interesul lor în începerea unei relaţii cu Hristos.

 

Un spirit triumfător a marcat pe mulţi din cei peste 33.000 adunaţi la Maryland Metro Festival care i-a avut pe Billy şi Franklin Graham drept vorbitori. Photo by Shannon Baker Mii de oameni veneau pe terenul de baseball în fiecare seară, un răspuns la rugăciune pentru organizatorii evenimentului.

 

„Fie ca sufletele să fie mântuite, cei căzuţi în păcat să fie revendicaţi, şi partea din trupul lui Hristos care este aici să fie revitalizată”; s-a rugat Bishop Clarence Johnson, pastor senior al Baltimore’s Mount Pleasant Church.

 

De când au început să se întâlnească acum mai bine de trai ani în urmă, grupul de organizare multi-denominaţional nu a avut niciodată un moment de neînţelegere şi a fost unanim în fiecare decizie cu privire la festival, a spus Thom Thornton, consultant/specialist în evanghelism şi lucrare de colegiat pentru Convenţia Baptistă din Maryland/Delaware.

 

„Aceasta vorbeşte în volume despre abilitatea noastră de a lucra împreună cu concentrare asupra Evangheliei şi nimic mai mult decât aceasta”, a spus Thornton. „Cu mai mult de 1,27 de milioane de oameni pierduţi [din zona Maryland/DC], noi pur şi simplu nu avem timp de pierdut cu lucrurile care nu sunt eterne”.

 

Thornton a spus că grupul va continua să lucreze împreună pentru a căuta feluri de câştigare a Baltimore pentru Hristos. „Aceasta a fost cel mai încântător lucru ... să putem să continuăm să fim parte a acestei lucrări cu mult după ce se va termina festivalul”, a adăugat el.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate