Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Biserica din Ierusalim atacată de incendiatori

Vox Vocis 12 Noembrie 2007

Publicată pe 25 octombrie 2007 de Mark Kelly

JERUSALEM (BP)-Clădirea Bisericii Baptiste din Ierusalim de pe strada Narkis, a fost atacată de incendiatori în zorii zilei de 24 octombrie, dar acţiunea rapidă a vecinilor a redus pagubele la nivelul mobilierului şi ferestrelor.

Incendiatorii au spart clădirea şi au pus foc în diferite locuri, a afirmat liderul Convenţiei Baptiste din Israel, postului de radio Authority din Israel. Pardoseala de piatră a fost arsă, dar nu distrusă. Scaunele erau arse şi clădirea era afumată şi distrusă din cauza apei. Ca să lupte cu focul, pompierii au spart multe ferestre de la clădire.

Clădirea a fost distrusă de la temelie în 1962 de militanţii anti-ortodocşi şi mai recent un magazin de cărţi din cadrul clădirii a fost incendiat cu bombe. Nu am primit ameninţări recente, au afirmat liderii bisericilor.

Totuşi, clădirea bisericii este în apropierea zonei ultra-ortodocşilor şi relaţiile cu vecinii nu fuseseră foarte bune, a spus Broom. Vecinii iudei au chemat pompierii şi răspunsul lor rapid a micşorat paguba la nivelul structurii. Rabinul congregaţiei iudeilor reformaţi a oferit sinagoga pentru slujbe, potrivit afirmaţiei Presei Asociate.

Slujbele din weekend erau anulate din cadrul acelei clădiri, care este biserica baptiştilor, creştinilor ruşi, lucrătorilor străini, studenţilor, refugiaţilor şi iudeilor mesianici, a spus Broom publicaţiei Israelul Astăzi. Congregaţia speră să aibă slujbe în următorul weekend, după ce clădirea este curăţată şi vopsită, a spus Broom.

Poliţia nu are suspecţi şi incendiul poate fi pur şi simplu lucrarea vandalilor, au spus investigatorii. Se părea o prostie faptul că fusese scos în stradă, aşezat sub scaune şi aprins cu un catalizator. Extremiştii care s-au ocupat de distrugerea clădirii, sunt , probabil, cei care au cauzat mai multă pagubă.

Oficialii israelieni ai Ligii Anti-defaimare au numit atacul "crimă aparentă, " a relatat postul Ierusalimului. "Le-am cerut autorităţilor să facă ce le stă în putere să protejeze toate site-urile şi să urmărească dacă autorii crimei sunt chemaţi în justiţie, a relatat postul ADL.

Cu siguranţă, atacul nu putea fi o ocazie pentru anti-semitism, un fost reprezentant baptist din sud a afirmat.

"Acesta a fost un act pentru care nici un stat din Israel sau popor iudeu nu va fi judecat," a afirmat Jim Sibley, cel care este acum directorul Institutului de studii Pasche din cadrul Colegiului Criswell din Dallas. "Aceasta subliniază nevoia de rug ăciune pentru creştinii care întâmpină opoziţie în Orientul Mijlociu.
"Este o strategie spirituală reală care continuă până în Orientul Mijlociu. „Nu este doar una militară sau politică."

În timp ce reporterii mass-mediei se concentrază pe probleme de violenţă din Orientul Mijlociu, sunt veşti bune care pot fi aflate -şi libertatea religioasă adevărată care deschide uşile pentru mai multe veşti bune, a spus Sibley.

"Vestea bună este că pacea se satbileşte, a afirmat el. Din ce în ce mai mult, atât musulmanii cât şi iudeii ajung să Îl cunoască pe Isus ca Salvatorul a lor.

"Creştinii trebuie să se roage mult mai des pentru răspândirea Evangheliei printre popoarele evreeşti din Israel, a spus el. "De asemenea, noi trebuie să ne rugăm pentru libertate religioasă din acel loc. Este o acceptare religioasă în Israel, dar este o mare diferenţă între acceptare şi libertate."


courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright (c) 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate