Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Goats and other livestock are helping Croatians recover from war and look toward a sustaining faith. The animals are being donated by children's missions organizations via Project MOST, an initiative of Woman's Missionary Union.În Croaţia, caprele poartă un mesaj creştin
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=26034

Afisat pe 9 iulie 2007 de Noel Forlini & Dana Garcia

BIRMINGHAM, Ala. (BP)—ai sări peste frânghie pentru o capră? Ce zici despre o donţie în cinstea unei capre? Dacă răspunsul tău este da, tu nu eşti singur.


Proiectul MOST, parte a Iniţiativei Internaţionale a lucrării femeilor, concentrată pe războiul sfâşietor din Croaţia, care a întins coarda cu Organizaţiior Misiunii copiilor WMU.

Prin proiectul Most, oamenii pot face donaţii pentru a întreţine caprele, porcii sau vacile familiilor din ţările eurppene. Familiile în nevoi pot primi imediat beneficii de le animale (lapte sau carne de la copii), în timp ce a învăţăm cultivăm pământul şi să aduni provizii.

scopul inţial a fost de 5000$ , donaţiile stabile au sosit, dar după proiectul Most a fost prezentat în februarie din materiale pentru fete în cadrul acţiunii WMU şi copii în cadrul acţiuniii organizaţiilor CIA, proiectul Most s- a redus la fete şi băieţii nu doar că au învăţat despre misiunarul Robert Jordan şi despre lucrarea lui, dar de asemenea au învăţat să facă o diferenţă în vieţile croaţilor.

Răspunsul a fost extraordinar -- GA, CiA si grupurile de la Şcoala Duminicală cât şi în mod individual copiii au strâns 250,000 $ în doar 5 luni (februarie iunie 2007).

Prin activităţile proiectului Most, de asemenea copiii au învăţat despre altă cultură, cât si moduri cum pot împărtăşi Evanghelia. Să dăm câteva exemple, opiii L-au acceptat pe Isus ca rezultat al lucrării de slujire.ăn mod real, educarea misiunilor i-a propulsat pe copii să facă diferenţă în lume şi proiectul Most exemplifică aceasta, a spus Jean Cullen, care supraveghează iniţiativele Proiectului WMU.

Fete şi băieţi de toate vârstele au răspuns în moduri creative pentru a strânge bani pentru Proiectul Most. Un copil a decis să strângî fonduri prin săritura peste frânghie, el şi copiii săi din grupul de acţiune au numit proiectul sărind o funie pentru o capră şi au cerut promisiunea de la biserica lor şi de la comunitate că vor cumpăr ao capră cu 139$.

Un alt copil din Grupul GA a făcut o bucăţică dintr-o carte cu imaginea ueni capre în ea şi a divizat capra în 139 de bucăţi. Ea a luat această parte din carte oriunde mergea şi a colorat o parte diferită de fiecare dată când cineva îi dădea 1 $. Ea a strâns bani pentru întreaga capră.

Copiii au făcut bănci, au vândut marfă de patiserie şi au făcut lucruri de manaj. Chiar cineva şi-arătat sprijinul lor gustând laptele de capră. Altţii au curăşat o clasă de la Şcoala Duminicală şi au venit în fiecare clasă, implicând întreaga adunare .

Preşedintele Fundaţiei WMU, George David a spus că aceşti copii au muncit din greu, implicând pe fiecare din biserica lor şi ei cred că Dumnezeu este cel care a zis că este.
Proiectul Most a funcţionat până când numele său scoţian care se traduce prin pod, făcându-i pe scoţieni să prospere de la sărăcie la auto- suficienţă şi stabilitate economică, de la amărăciune la speranţă, şi de la dogmă culturală spre o relaţie cu Isus Hristos.

Youth from Wards Chapel Baptist Church in Atoka, Okla., have been among groups from across the country who have helped purchase goats, sheep, pigs and cows for a missions project in Croatia to share God’s love as the European nation recovers from civil war.Proiectul Most a început în 2004 ca un răspuns la sărăcia dintr-o regiune mică şi puţin cunoscută Dalmaţia, Croaţia. Războul civil din 1990 făcut ravagii în economia slbă, lăsând mulţi dintre locuitorii acestei perovincii fără serviciu, fără casă şi fără speranţă. Consecinţele continuă şi astăzi şi istoria Croaţiei est emarcată de evenimente înain tze de război şi după război. Croaţia rămâne radar pentru mulţi oameni în statele Unite. Totuşi Iniţiativele Misiunii Internaţionale WMU a văzut nevoia.

Iniţiativele Internaţionale au făcut un parteneriat cu Jordan printr-o propunere făcută de Cullen pentru WMU să stabilească un pareteneriat care ar canalize sprijinul financiar spre nevoile identificate de Jordan prin fonduri adunate de Fundaţia WMU.

Jordon a spus că gândul lui iniţial despre cum Proiectul MOST se va izgoni o mulţime de supuşi decât modul care funcţionează acum. Noi ne aşteptam că vom avea câteva familii care vor lucra cu noi, în primul rand oameni care nu vor fi cuprinşi în proiectele nostre care este în dezvoltare. Noi am întâlnit mulţi oameni, aţa de mulţi oameni, care nu am putea să îi ajutăm. Acesta este un mod, un mod original de a atinge aceşti oameni, dar aceasta include un număr mare de oameni pe care niciodată nu ni l-a imaginat.

Cullen a spus că puterea acestui proiect MOST---cât şi împreună cu paretneriatul iniţiativelor internaţionale, nutreşte capacitatea indivizilor. Este mult mai mult decât să îngrijeşti de un animal, a spus ea. “Cu un animal vine instruirea şi educarea animalului în agricultură, o comunitate de colegi, înteţelegeri de afaceri şi o colaborare şi o disciplină regulată. Noi comunicăm în mod tangibil că Dumnezeu portă de grijă inimilor persoanelor, minte şi trup. Chiar şi când Divolul poate distruge trupul şi comunitatea, Dumnezeu o poate restaura”.

Jordan crede că principala schimbare se va petrece pentru oamenii din Croaţia, deşi aceast lucru presupune timp. “Lucrurile se mişcă uşor aici, a spus el şi este o mulţime de bagaj pe care trebuie sa îl aruncăm înainte ca să înţelegem minunata simplitate a harului. Dar Dumnezeu este la lucru, şi eu sunt convins că El va lucra în Croaţia şi că poriectul MOST este o pasrte a planului său”.

Pentru mine personal proiectul MOST înseamnă Ivo and Vesna in Drnis. Mira in Kistanje. Nine in Donji Srb. , nume, feşe şi locaţii—oameni pe care eu îi consider prietenii mei datorită muncii pe care amfăcut-o împreună. De asemenea aceasta înseamnă felicitări şi poze din State. Oameni care niciodată nu au venit aici, care poate acum un an nu ştiau că este o ţară numită Croaţia, au făcut donaţii, bazate pe credinţă că banii v or folosiţi într-un mod în care să ajute oamenii mai bine decât condiţiile lor psihice în acelaşi timp să ajute la schimbarea condiţiei lor spirituale ca Împărăţia să beneficieze de darurile lor şi rugăciune odată cu darurile.

*****
Numele este schimbat pentru a proteja securitatea misionarilor. A învăţa mai multe despre Iniţiativele proiectului de parteneriat prin uniunea misiunii femeilor contactaţi pe Jean Cullen la adresa jcullen@wmu.org.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate