Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

IMB trimite mai mult de 3,000 de misionari

Publicată pe 14 septembrie 2007 de Mark Kelly

RIDGECREST, N.C. (BP)-Multe biserici baptiste care se mândresc cu î nclinaţie misionară, pot avea o perioadă grea, convingând un observator imparţial, a afirmat un lider Bordului de misiune pe 12 septembrie la Cetrul de conferinţe LifeWay Ridgecrest (N.C.)

Întâlnirea a fost parte a unei adunări de trei zile, care a inclus o reuniune naţională pentru aproape 1,000 de msionari emeriţi, la Ridgecrest şi numirea celor 48 de lucrători noi la Biserica Baptistă din Arden, lângă Asheville, Baltomore.

"În timp ce călătoream, am auzit o mulţime cum sunt baptiştii din sud înclinaţi spre misiune, a spus Gordon Fort, vice-preşedintele de la IBM. Adesea mă întrebam: "Căt plăteşte biserica ta pentru utilităţi în fiecare an-, apoi mă întrebam: "Dacă plăteşti mai mult pentru utilităţi decât plăteşti ca să dai oamenilor Cuvântul lui Dumnezeu, cum face aceasta face o biserrică înclinată spre misiune"?

Bisericile baptiste din sud ar ttrebui să reexamineze cât este de importantă o misiune, când ele pretind că dintr-un total de ]6 milioane de membri, doar 5,234 sunt angajaţi, în prezent, a spus Fort.

"Baptiştii din sud sunt drăguţi când vorbeasc despre zeciuală, a spus el tutorilor. "Vreau să vă întreb dacă o biserică nu ar da zeciuală să ajungă la cei pierduţi? Chiar dacă un procent de 1% dintre cele 10milioane de baptişti activi erau gata să intre în forţa misiunii, noi vom avea 100,000 de misionari. În schimb avem 5,000."

Fort a relatat că liderii IBM au o viziune pentru mai mult de 3,000 de misionari activi pe teren. Adăugarea a 3,000 de misioinari noi poate fi o sarcină dificilă, dacă pornim fără resurse, dar adevărul este că acei 3,000 de misioanri noi sunt deja la noi în biserici şi finanţele pentru a-i sprijini sunt în buzunarele noastre. Nu este o sarcină grea."

În timpul întâlnirii lor din mai 2007, tutorii IBM au alocat 5,2 milioane $, pe lângă ce fondurile deja alocate pentru a finanţa misiuni noi din fondurile folosite în 2006 de la încasările pentru darurile de Crăciun Lottie Moon să dea posibilitatea să trimită 200 de misionari noi pe teren în 2007-2008.

O strategie cheie pentru a recruta 3,000 de misionari noi este o nouă accentuare de mobilizarea a studenţilor "disponibili, " a spus Fort.

Proiectul pilot: "Disponibili: Africa" - va da celor cu vârstă cuprinsă între 18-29 de ani oportunitatea să se afunde în "alunele şi cuiele" misuinilor mondiale pentru patru sau cinci luni, luvrând alături de lucrătorii sezonieri într-un şir de provocări imense. Crererile pentru proiectul primăverii 2008 sunt programate pe 20 octombrie. Programul se aşteaptă să se extindă şi în alte părţi în 2009.

"Găsesc o responsabilitate înfricoşătoare pentru misiune în inimile tienrilor, astăzi. Ei vor să facă schimbare, " a spus Fort. "Eu cred că dacă noi vom conecta tinerii la realitatea slujirii de pretutindeni, Dumnezeu va vorbi aşa multor dintre ei şi vom vedea că se întorc ca salahori sau misionari."

"CÂMPURILE SECERIŞULUI"

Noua generaţie de baptişti misionari de pretutindeni învaţă că responsabilitatea grupurilor este direct legată de accesul ei de Evanghelei, a spus preşedintele IBM, Jerry Rankin.

Oamenii au vorbit mult timp despre lucrarea misionară în termenii "însămănânţarea câmpurile " - locurile unde Evangheleia este împărtăşită, dar oamenii nu răspuund şi "câmpurile secerişului" -locul unde oamenii răspund în mare număr la proclamarea Evangheliei, a spus Rankin. Adevărul, totuşi, este că sunt doar "câmpurile secerişului" şi câpurile secerişului uitate."

"Recolta sau responsabilitatea, este întotdeauna legată de acces, a spus Rankin. "Nu este recoltă, acolo unde nu este proclamare."

Ţările, cum este Brazilia, sunt adesea citate ca şi "câpurile secerişului," unde oamenii răspund, dar numărul botezurilor în această ţară reflectăă faptul că Evanghelia a fost proclamată timp de mulţi ani şi ţara are multe biserici evanghelice şi creştini, a spus Rankin. Prin contrast, o mare parte a Globului înregistrează un răspuns slab la Evanghelie, deoarece puţini misionari lucrează acolo.

"Unul dintre lucrătorii noştri din nordul Africii -reflectând la perspectiva în care ei se aflau într-o lume musulmană-mi-a spus „Noi am descoperit că unde semănăm mult; culegem mult, unde semănăm puţi, culegem puţin. Singurul motiv pentru care noi avem o recoltă aşa bogată în lumea musulmană, este că noi nu am găsit metodele să semănăm mai mult," a spus Rankin. „Evanghelia este puterea lui Dumnezeu care conduce oamneii la Isus Cristos. Când metodele creative sunt găsite s ă penetreze chiar şi cei mai rezistenţi oameni cu Evanghelia, se va produce o recoltă."

Rankin i-a provocat pe tutori să îşi reamintească faptul că bordul misiunii-şi Marea Chemare a bisericii este să facă ucenici din toate naţiunile, nu doar să populeze Cerul cu cel mai mare număr de convertiţi ai martorilor misionari." Îndeplinirea acestui mandat cere luarea unor decizii dificile despre unde să desfăşori resursele limitate. În timp ce aproape jumătate din forţa Bordului de Misiune este atribuită domeniului istoric, tradiţional, o concentrare maximă trebuie menţinută asupra trimiterii lucrătorilor în câmpurile neglijate," a spus Rankin.

"Unul dintre misionarii emerit, aici, săptămâna aceasta a împărtăşit cu mine ilustraţia care l-a silit să răspundă chemării lui Dumnezeu şi să părăsească Statele Unite, unde sunt mulţi lucrători, să meargă unde lucrătorii sunt puţini," a spus Rankin. El a spus despre vorbitor din cadrul unui seminar din capelă, care a adresat această întrebare: "Dacă vii dintr-un grup de loggări care încearcă să ridice un log şi unde erau nouă bărbaţi la un capăt al logului şi altul la celălalt capăt al logului, cine va merge să îi ajute"?

Liderii misiunii internaţionale trebuie să răspundă la aceleaşi întrebări cu privire la alocarea resurselor între ţările unde mulţi proclamă Evanghelia şi acelea unde nimeni nu lucrează, a spus Rankin.

"Acestea sunt vremuri critice. Evenimentele globale dau posibilitatea care nu era în treecut să penetrezi rătăcirea ultimelor frontiere ale Marii Însărcinări", a spus el. "Noi trebuie să adoptăm atitudinea "oricât cât ia," a apostolului Pavel, care a vrut să risce închisoare, bătăi, împroşcare cu pietre şi un stil de viaţă de lipsă ca " cei care nu au L-au văzut, Îl vor vedea, şi cei ce nu au auzit vor înţelege."

PROBLEMA AFACERILOR

Bordul tutorilor a votat în unanimitate noul lider regional pentru bordul din regiunea de est a Asiei. Noul lider, al cărui nume a fost refuzat să se publice din motive de securitate, a fost o ales umanim de tutori şi de comitetului administrativ la orice stadiul al procesului de alegere , a reamintit fort. Acest lider regional nou a slujit în străinătate din 1994 şi l-a succedat pe Bill Fudge, care s-a pensionat vara trecută după 34 de ani de carieră misionară.

Cu soţia de partea lui, noul lider zonal a spus: "Noi suntem avem respect pentru Domnul şi suntem adânc umili că suntem angajaţi pentru o asemenea slujire. Noi, în mod clar am simţit călăuzirea irezistibilă a lui Dumneze, numeroase promisiuni, care confirmă că aceasta este direcţia pe care El o are pentru viaţile noaste. Noi suntem pe deplin încântaţi să întâmpinăm noi provocări în Asia de est."

Printre alte probeleme, tutorii:

Erau informaţi de casierul IBM, David Steverson că în ciuda învălmăşelii din depozit, investiţiile bordului au mers bine în iulie şi august, divizându-se în două portofolii în timp ce investitorii au pierdut banii.

Au auzit o relatare care data din lunile trecute despre o sumă de $940,847.58 de la baptiştii din sud şi că fondurile pentru ajutorare au fost alocate pentru 27 de proiecte de dezvoltare a comunităţilor şi 23 de încercări de ajutorare a dezastrelor de pretutindeni.

Restul fondurilor din 2006 au fost alocate în 2006 pentru cadourile de Crăciun pentru Misiunea Internaţională Lottie Moon. Un total de 3,7 milione $ a fost divizat după cum urmează: 1,5 milioane au fost destinate pentru a atinge grupurile de oameni, 600,0000 pentru iniţiativele strategice de evanghelizare., 900,000 pentru domeniul instruirii în metodologia plantării bisericilor, 400,000 pentru cheltuielile studenţilor misionari şi 300,000 fonduri pentru Biblie.

Am aflat despre resurse noi pentru bisericile baptiste din sud-un C.D. intitulat "Influenţează lumea ta, " destinat pastorilor, care vor să implice bisericile lor în misiune, dar nu ştiu ce să facă, şi un ghjd multimedia pentru liderii misiunilor din biserică "completat cu soluţii practice pentru promovarea cadourilor de Crăciun pentru Misiunea Internaţională Lottie Moon".

Reuniunea misionară emerit a sărbătorit anul lui Emerti, un eveniment care are loc la fiecare cinci ani. Anul acesta s-au adunat aproximativ 1,000 de misionari pensionari reprezentând împreună 26,000 de ani de slujire. Următorii 60 de lucrători pensionari s-au unit în rangul emerit, în timpul serviciului de recunoaştere din 11 septembrie în Ridgecrest's Spilman Auditorium.

Festivităţile au fost marcate de moartea tragică a unui misionare care a participat la eveniment. Dorothy Pettit, care a slujit 18 ani în Bordul misionar al Americii centrale şi regiunea Caraibe înainte de demisionarea din 1968, a fost omorâtă pe 10 septembrie în Munţii Black, N.C; când un tren a izbit maşina pe care ea o conducea. Următaorea întâlnire a bordului va avea loc în perioada 5-7 noiembrie în Springfield, Ill.,o dată cu serviciul de numire în legătură cu întâlnirea anuală a Asociaţiei Baptiste Illinois.

Mark Kelly este un scriitor liber format în Gallatin, Tenn. pentru ami multe informaţii despre Disponibil:Africa, iniţiativa Bordului de Misiune Internaţională care extinde implicarea celor între 18-29 de ani în misiunea din străinătate, vizitează hands-on-africa.com. pentru a afla mai multe despre resursele disponibile pentru promovarea darurilor de Crăciun, mergi la ime.imb.org, apasă în josul paginii şi fă clic pe cuvântul resurse.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Crestin Baptist - stiri de interes pentru crestinatatea rom?a.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizata la versiunea 1.0! Sunteti invitati sa o vedeti - si sa o folositi! Acum ?tr-o noua interfata, cu motor de cautare propriu si plan de citire a Bibliei ?tr-un an!

 

Grup de Discutii Apologetica - te poti abona si scrie mesaje care sa fie dezbatute, discutate ? acest grup de catre membrii sai.

 

Forum - actualizat si diversificat, securitate crescuta, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Crestin! - aici intri daca vrei sa discuti cu prietenii sau sa ?i faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veti gasi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetica

Biografii

Etica

Istorie Crestina

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematica

 

Pe pagina de Teologie Sistematica puteti gasi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sf?t si alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, asa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre pacat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre m?tuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creatie si istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sf?situl)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate