Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

COMPENDIU DESPRE MARIAJ: Anglicanii Canadieni votează impotriva căsătoriei dintre persoanele de acelaşi sex;….
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=26027
Afişat pe 6 iulie 2007 | de Erin Roach

NASHVILLE, Tenn. (BP)—Într-o mişcare care a permis ca Biserica Anglicană din Canada să fie mai aproape de marea Comunitatea Anglicană decât de Biserica Episcopală US., 19-21 de episcopii au votat împotriva unei rezoluţii care să permită bisericilor să conducă ceremonii de binecuvântare a cuplurilor homosexuale.

În acelaşi timp la întâlnirea Sinodului în Winnipeg, Manitoba, pe 24 iunie, episcopii au fost de acord că binecuvântarea unirii persoanelor de acelaşi sex nu este în conflict cu miezul doctrinei bisericii în sensul în care este crezul, conform denumirii News Service.

De asemeea, episcopii au afirmat că declaraţia îndeamnă biserica să arate un acord pastoral şi sensibilitate faţă de cupurile de acelaşi sex şi e au hotîrât să dezvolte o strategie pastorală care să îi facă pe homosexuali să se simtă acceptaţi, a raportat ACC News.

Episcopul Patrick Yu din Toronto, unul dintre autorii declaraţiei referitoare la purtarea de grijă a pastorilor , a afirmat în cadrul News Service că episcopii reprezintă un grup divers şi nu avea nici un sens referirea la acest subiect .

”Este o situaşie delicată”, a spus Yu.

Reuters explica faptul că binecuvântarea nu este o ceremonie de căsătorie, dar este un ritual efectuat de un preot care recunoaşte aceste relaţiile şi este câteodată această ceremonie este oferită cuplurilor heterosexuale pentru a se ruga pentru viitorul cuplului. Căsătoria homosexualilor este legală în Canada.

Aparent, membrii homosexuali din Biserica Episcoală speră că omologii lor celor din nord vor vota pentru binecuvânteze cuplurilor de acelaşi sex, aşa că această practică va deveni mai acceptată. Dar refuzul episcopilor de a aproba măsura ar putea intensifica tensiunea dintre episcopi şi comunitatea largă, spun experţii.

"Acţiunea Bisericii Anglicane va izola în continuare conducerea Bisericii Episcopale din întreaga comunitate anglicană, afirmă în cadrul Reuters, Joh n Green, membrul superior din Politica şi Religia americană la Pew Forum . Acest lucru înseamănă că este mult mai dificil să ajungi la acest fel de compromise între Biserica din US. şi celelalte Comunităţi Anglicane”.

Arhiepiscopii anglicani au promis episcopilor US. că până în septembrie nu vor autoriza rugăciunea oficială pentru cuplurile homosexuale sau consacră alţi episcopi homosexuali sau ei ar putea să excludă din cei 77 de milioane de membri ai comunităţii. Liderii episcopali au spus că ei nu intenţionează să-şi schimbe politicile. Liderii episcopali au spus că nu intenţionează să-şi schimbe politica.

COMUNIOTATEA ORTODOXĂ JEWS WARN N.Y-- Câteva organizaţii dintre ortodocşii iudei şi-au făcut cunoscut punctul lor de vedere referitor la faptul că adunarea din New York a înclinat să voteze legalizarii “stilului alternativ” în căsătorie în stat.

”Noi ne opunem redefinirii relaţiei originale a vieţii de familie, Consiliul tinerilor din Israel, au afirmat în unanimitate înainte de vot, Consiliul rabinilor din America, Uniunea Ortodoxă şi Agudath Israel din America.

Instituirea căsătoriei este formaţiunea de bază a unei societăţi sănătoase şi ăn ceea ce priveşte creşterea copiilor, au scris liderii iudaici. Noi suntem convinşi că renunţaea la definirea istorică a căsătoriei va reprezenta în multe moduri un mare pericol pentru societate.

”Biserica din New York a votat ăntr-un procent de 85-61 pentru legalizarea căsătiriei homosexualilor, dar nu se aşteaptă ca proiectul de lege să treacă de Senatul Statului Republican”.
”Moravurile societăţii se pot schimba şi se pot să destrama, dar adevărurile veşnice există”, au spus liderii evrei. “Una este căsătoria. Sfinţirea ei trebuie recunosctă şi integritatea trebuie păstrată”.

LIBERALII DECRETEAZĂ CĂSĂTORIA HOMOSEXUALILOR-- David Blankenhorn, cel care singur s-a descris ca liberal democrat, a afirmat ziarului Times din New York că se opune căsătoriei homosexualilor, deoarece aceasta doar va determina slăbirea instituţiei căsătoriei. De asemenea el crede că aactuala dezbatere pe tema căsătoriei homosexualilor este dăunătoare societăţii.

Blankenhorn, autorul cărţii “Viitorul căsătorieiŞ, a spus că problema dezbătută a pus accent mai mult pe “homosexuali” decât pe căsătorie.

Domnul Blankenhorn cita ceea ce el a numit “stratul subţire de napolitane “ definiţiile căsătoriei care din ce în ce mai mult ies la iveală şi aricolele polemice despre legături de acelaşi sex, o expresie unică a ueni legături particulare şi dragoste particulară profundă , un aranjament particular între partide angajate să se iubească, angajamente eclusive a două individualităţi, a afirmat pe 23 iunie în ziarul Times, scriitorul regional Peter Steinfels.

Desigur, a afirmat Peter Steinfels cu aceste definiţii slabe, oamenii recunosc că acordă aceste ocazii homosexualilor . În schimb el defineşte căsătoria ca o instituţie socială cu un serie de înţelegeri care se împărtăşesc şi sensuri publice care arată aşteptările şi care conduc, a raportat Ziarul Times. Căsătoria, afirmă el, implică relaţii sexuale şi emoţionale, afilieri practice şi legale între copii şi părinţi.

Blankenhorn face referire la cartea lui la ceva ce a scris Dietrich Bonhoeffer cuplurilor tinere: “Nu dragostea ta este ceea ce susţine căsătoria, dar de acum înainte căsătoria este cea care va susţine dragostea”.

Mai mult decât atât, redefinirea căsătoriei în Statele Unite a s-a dezvoltat timp de decenii, chiar şi printre homosexuali, a afirmat Blankenhorn, începând să accentueze individualismul şi căutarea autoîmplinirii. Căsătoria homosexualilor , spune el este o altă eroziune a căsătoriei, cât şi argumentele privind ordinea stabilită pentru copii.

Pentru a accepta acestă părere generală care se opune căsătoriei homosexualilor, înţelegem un lucru şi anume că cineva se opune clarităţii şi intensităţii curentului care grăbeşte societatea noastră spre căsătorii post –instituţionale, scrie Blankenhorn, conform cu ziarul Times.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate