Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

 

Luteranii cer episcopilor să se oprească de la a disciplina pe pastori homosexuali

Vox Vocis 17 Septembrie 2007

De Robert Marus

CHICAGO (ABP) - Intr-o acţiune pe care pro-homosexuali au numit-o deschidere istorică, membrii ai celei mai mari denominaţiuni luterane au votat pe 11 august să dezlege o politică care le interzicea slujitorilor homosexuali să aibă relaţii sexulae.

Printr-o diferenţă de la 583 la 431, delagaţii de la întâlnirea bienală a bisericii luterane din America care a avut loc în Chicago, au cerut ca episcopii să nu introducă politica care interzicea pastorilor relaţiile sexuale în afara căsătoriei heterosexuale. Totuşi, delegaţii au respins cererea prin care să desfiinţeze cu totul legea pentru slujitorii homosexualilor. Ei au amânat decizia până la prezentarea din 2009, carte va dura un an, care va fi un studio despre sexualitatea umană.

Includerea şi acceptarea totală sunt încă la începutul drumului, dar zidul discriminării fusese dărâmat, a spus Emily Eastwood, directorul Grupului de pro -homosexuali Lutherans Concerned/North America, într-o declaraţie făcută presei după vot. Sfârşitul excluderii este aproape. Cu această decizie a membrilor, care au votat, se semnalează o dorinţă pentru schimbarea politicii, dar este nevoie de mai mult de doi ani să ducă biserica cu un pas mai înainte".

Votul a vut loc la un an după ce episcopii din Atlanta au înşiruit acuzaţiile bisericii împotriva pastorului celei mai mari congregaţii luterane după ce au descoperit că pastorul fusese implicat într-o relaţie homosexuală.

O rugăminte de grup cere ca Bradley Schmeling de la Biserica luterană St.John să fie eliminat de pe lista ELCA a slujitorilor aprobaţi. Totuşi, congregaţia votează să rămână ca pastor şi ca episcop, care curând se va retrage, a spus că el planifica să nu continue mai departe disciplinarea împotriva lui Schmeling.

Disciplinarea slujitorilor din ECLA este permisă episcopilor care supraveghează sinodul regional. Mulţi dintre episcopii denominaşiunii nu introduc neecsitatea celibatului celor dintre slujitori homosexueli în relaţiile angajate. Conservatorii spuneau că votul va mări şi va confuzia şi va crea discensiune între episcopii care continuă introducă legile şi cei care nu vor.

"Nu ştiu, ca un ca pastor şi ca părinte creştin, ce ar fi mai greşit-o biserrică care nu are standarde biblice care să guverneze slujirea noastră sau standarde pe care nu intenţionăm să le introducem, a spus Jaynan Clark Egland, preşedintele Reţelei Word Alone, într-o declaraţie publicată pe site-ul Grupului conservator ECLA. Pentru a ne opri la disciplinarea din casă este greşit, dar noi nu sutem departe de a face acest lucru în biserică".

Cei 48 e milioane de membri din ECLA sunt răspândiţi prin ţară, dar concentraţa mai mare este în centrul vestului. Două biserici mici the Sinodul Lutheran Church-Missouri şi Sinodul Wisconsin Evangelical Lutheran sunt mai departe conservatoare în ceea ce priveşte problema homosexualităţii şi a femeilor în conducere.

courtesy of Associated Baptist Press (http://www.abpnews.com ) publicată pe 13 august 2007

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate