Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

O biserică cu nici un botez devine activă

Publicată pe 20 septembrie 2007 de Emily Crutcher

LOUISBURG, Mo. (BP)-Lipsa vreunui botez, cel puţin în ultimul an, l-a făcut pe Roger Easter nerăbdător să reînnoiască pasiunea bisericii lui pentru Isus Cristos.

Era prin luna februarie, când Easter, pastorul Primei Biserici Baptiste din Louisburg, Mo., a invitat pe cei doi membri ai congresului naţional - specialistul în serviciul de slujire, George Roach şi specialistul în închinare Jonh Francis să se roage cu el pentru nevoia de trezire din biserica şi comunitatea lui.

Roach vorbise la întrunirea anuală de la Dallas a Asociaţiei Baptiste, toamna trecută şi a spus: "Congresul Baptist de la Missouri vrea să fie partener, în orice mod în care noi putem, cu orice biserică, care nu a avut nici un botez anul trecut sau acum câţiva ani".

Easter a tresăltat la şansa de a auzi cuvintele lui şi l-a întrebat dacă el era serios. "Desigur", a răspuns Roach. Cum pot să te ajut? şi ei au început să dialogheze despre cea mai bună abordare a bisericii pentru a creşte numărul botezurilor.

"Noi am invitat oameni din biserică, cei care au putut, să vină să se roage cu noi, " a reamintit Easter. Noi am avut opt bărbaţi şi patru doamne, care s-au unit în rugăciune pentru biserica şi comunitatea noastră".

Nimeni nu şi-a putut imagina ce impact au avut acele rugăciuni asupra adunării de 45 de oameni, când ei au decis să găzduiască o trezire -aproape 50 de oameni au participat în fiecare seară.

Duhul Sfânt era la lucru, a spus Roach, în timp ce biserica se pregătea pentru trezire , făcând liste de rugăciune şi plimbări de rugăciune în comunitate.
"Chiar înainte de trezire, două presoane au fost salvate, " a spus Roach.

Ca parte a pregătirii, Roach, de asemenea, a sugerat ca Easter şi biserica lui să studieze cartea intitulată "Întoarcerea la sfinţenie", " scrisă de Gregory R. Frizzell, care arată obiectivele, atât pentru creştini, în mod individual, cât şi pentru biserică, la fel ca şi strategia şi încurajarea pentru pastor, toate ţintesc la stabilirea lui Cristos ca fundament pentru trezire.

O dată ce obiectivele şi fundamnetul au fost stabilite, ferm, a spus Roach, o biserică poate începe experimentarea trezirii, permiţându-I lui Dumnezeu să schimbe modul ei de gândire, de a acţiona, de a vorbi şi de a se relaţiona unii la alţii. Acest lucru include respingerea păcatelor care sunt, special, interzise de Dumnezeu şi eliberarea de legăturile mândriei şi autosusţinerii.

"Biserica a acceptat provocarea şi adunarea a adus cărţile pentru studiu," a spus Easter. Cărţile au transmis un nou entuziasm bisericii", pe lângă angajamentul lor de a vizita oamenii pentru a le împărtăşi Evanghelia.

Roach, care predica exact în ultima vineri din aprilie, a fost impresionat de modul cum membrii bisericii participau la cursuri, lucru pentru care el s-a rugat şi s-a întâmplat.
"Când a început trezirea, era puţină neîncredere", a spus Francis, dar acele sentimente au trecut repede. Această biserică era flămândă după închinarea către Dumnezeu şi ei folosiseră toate mujloacele să facă acest lucru. Ei cântaseră cântece noi, pe care ei nu le ştiau foarte bine, cu pasine ca şi pe cel vechi.

"Era într-o seară, când, mi se părea că timpul de închinare se terminase, a adăugat Francis, cântam la pian, aşa că eram întors cu spatele la biserică, dar când m-am întors, am putut să văd că această biserică, care odată suferea, se închina în mod real lui Dumnezeu".

De asemenea, Francis a mers la liceul şi gimnaziu, unde el a cântat la tropmetă şi a lucrat cu cei din fanfară. Instructorul de fanfară era foarte interesat să se întorcă anul care vine, a relatat Easter.

Următoarea duminică după trezire, încă o persoană L-a acceptat pe Isus, numărul celor mântuiţi se ridicase la trei.

"La început acest lucru părea că ne descurajează puţin", dar Duhul Sfânt încă nu îşi terminase lucrarea cu biserica. În iunie, şase copii au fost salvaţi, în timpul şcolii de vacanţă de la Prima Biserică Baptistă.

O dată cu botezurile pe care le-a avut, biserica fără viaţă de altădată care nu a baotezat pe nimeni în mai mult de un an, acum botezase nouă.

"My hope is that other churches will follow suit and allow us to come alongside them to do some 'in house' things and help them realize what it is to be the church and do outreach," Roach said.

"Speranţa mea este că alte biserici vor face la fel şi ne vor permite să venim lângă ele să facem lucruri. Şi să le ajutăm să realizeze că va urma să fie biserica şi să sprijinească.

Emily Crutcher scrie pentru jurnalul de ştiri al Convenţiei Baptiste din Missouri.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Crestin Baptist - stiri de interes pentru crestinatatea rom?a.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizata la versiunea 1.0! Sunteti invitati sa o vedeti - si sa o folositi! Acum ?tr-o noua interfata, cu motor de cautare propriu si plan de citire a Bibliei ?tr-un an!

 

Grup de Discutii Apologetica - te poti abona si scrie mesaje care sa fie dezbatute, discutate ? acest grup de catre membrii sai.

 

Forum - actualizat si diversificat, securitate crescuta, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Crestin! - aici intri daca vrei sa discuti cu prietenii sau sa ?i faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veti gasi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetica

Biografii

Etica

Istorie Crestina

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematica

 

Pe pagina de Teologie Sistematica puteti gasi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sf?t si alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, asa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre pacat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre m?tuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creatie si istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sf?situl)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate