Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Home
Arhiva editurii

Înapoi la titlurile principale

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Bush foloseşte adresarea la radio pentru a insista asupra amendamentului căsătoriei

Jul 9, 2004
By Michael Foust

 

WASHINGTON (BP) – Prin numirea căsătoriei o „obligaţie sacră”, Preşedintele Bush şi-a folosit adresarea sa de la radio din 10 iulie pentru a îndemna Casa şi Senatul să trimită un amendament constituţional al căsătoriei în toate statele.

 

„Politicile noastre ar trebui să aibă ca scop întărirea familiilor, nu subminarea lor,” a spus el. „Şi schimbarea definiţiei tradiţionale a căsătoriei sa submina structura familiei.”

 

Senatul a început să dezbată Amendamentul Federal al Căsătoriei pe 9 iulie şi Casa Alba s-a aşteptat să preia un amendament aproape identic anterior alegerilor din noiembrie. În timp ce Senatul probabil că nu are voturile pentru trecere, grupurile pro-familia şi suporteri ai amendamentului privesc votul ca o oportunitate de a-i pune pe legislatori pe înregistrare în ceea ce priveşte poziţia lor faţă de căsătoria tradiţională.

 

Probabil că schimbările oponente pentru care un amendament este condus în mod politic, Bush a blamat curţile judecătoreşti ale naţiunii pentru sincronizare. În mai, Massachusetts a devenit primul stat ce avea să legalizeze „căsătoria” dintre persoane de acelaşi sex datorită conducerii tribunalului cel mai înalt al statului.

 

Dezbaterea dificilă a fost forţată asupra ţării de câţiva judecători activişti şi oficiali locali, care şi-au asumat schimbarea înţelesului căsătoriei”, a declarat Bush. „ÎN Massachusetts, patru judecători de la curtea înaltă de stat au ordonat eliberarea de licenţe de căsătorie pentru solicitanţii de acelaşi gen.

 

„În San Francisco, oficialii oraşului au eliberat mii de licenţe de căsătorie la oameni de acelaşi gen, contrar codului de familie din California. Procesele din câteva state, incluzând New Jersey, Florida, Nebraska şi Oregon, încearcă de asemenea să răstoarne definiţia tradiţională a căsătoriei prin ordin judecătoresc.”

 

Deşi Bush a declarat mai întâi suportul său pentru un amendament al căsătoriei în februarie, el a fost criticat de anumiţi lideri pro-familia pentru că a eşuat să continue susţinerea subiectului. Însă există evidenţe că Bush se pregăteşte să împingă mai mult amendamentul. În adiţie cu adresarea sa la radio, el le-a spus suporterilor din Pennsylvania pe 9 iulie, „Aceasta este o decizie prea importantă pentru a putea fi definită de patru judecători de stata, ca în Massachusetts.” Comentariul său a venit ca un răspuns lungit la o întrebare.

 

Oponenţii amendamentului argumentează faptul că actul căsătoriei a fost şi trebuie să rămână o chestiune la îndemâna statelor. În adresarea sa la radio, totuşi, Bush a contracarat prin a spune că tribunalele ar putea preveni acest lucru, de aceea ar fi nevoie de un amendament constituţional.

 

O lege curentă, Actul de Apărare al Căsătoriei, previne guvernul federal de la a recunoaşterea „căsătoriei” dintre persoane de acelaşi sex şi oferă statului abilitatea de a face acelaşi lucru. Atunci când legea a fost emisă în 1996, mulţi critici au pretins faptul că era neconstituţională.

 

„O curte activistă care distruge căsătoria tradiţională ar avea puţine probleme în distrugerea Actului de Apărarea al Căsătoriei,” a declarat Bush. „Judecătorii exageraţi ar putea declara că toate căsătoriile recunoscute în Massachusetts şi San Francisco să fie recunoscute ca şi căsători şi în altă parte.”

 

Atunci când tribunalele „insistă asupra impunerii voii lor arbitrare” asupra oamenilor, a spus Bush, „singura alternativă” este un amendament constituţional, pe care el l-a numit „singura lege pe care un tribunal nu o poate răsturna”.

 

Un „mare pericol” există în dezbatere, a spus Bush.

 

„Dacă legile noastre învaţă că actul căsătoriei este dedicarea sacră a unui bărbat şi a unei femei, baza unei societăţi ordinare şi promisiunea definită a unei vieţi, întăreşte instituţia căsniciei,” a spus el. „Dacă tribunalele creează propriile lor definiţii arbitrare despre căsătorie ca un simplu contract legal, şi taie căsătoria din rădăcinile ei culturale, religioase şi naturale, atunci se pierde înţelesul căsătoriei, şi instituţia este slăbită.”

 

„Tribunalul din Massachusetts, de exemplu, a denumit căsătoria ‚o paradigmă evoluatoare’. Aceasta trimite un mesaj la următoarea generaţie că actul căsătoriei nu are nici un înţeles de durată şi că vârsta învăţăturii morale şi experienţa umană nu au nimic să ne înveţe despre această instituţie.

 

Dezbaterea amendamentului, a spus Bush, ar trebui să fie condus cu „decenţă şi politeţe”. Oamenilor ar trebui să li se ofere oportunitatea de a-şi auzi vocile, a spus el.

 

„Şi exact aceasta este scopul din spatele procesului amendamentului constituţional”, a declarat el. „Democraţia americană, nu ordinele judecătoreşti, ar trebui să decidă viitorul căsătoriei în America.

 

Procesul a început acum în Congres. Îi îndemn pe membrii Casei şi a Senatului să treacă şi să trimită statelor cererea de ratificare, un amendament ce defineşte căsătoria în Statele Unite ca uniune dintre un bărbat şi o femei ca soţ şi soţie”.

 

Amendamentele constituţionale necesită acceptul a două treimi atât din Casă cât şi din Senat şi ratificarea de trei pătrimi dintre state.

__________ 

 

Pentru mai multe informaţii despre dezbaterea naţională despre „căsătoria” dintre persoane de acelaşi sex, vizitaţi http://www.bpnews.net/samesexmarriage

 

Adresarea la radio a lui Bush poate fi ascultată online la www.whitehouse.gov. Transcrierea completă este în continuare:

 

„Buna dimineaţa. Senatul Statelor Unite a început în această săptămână care a trecut o discuţie importantă despre însemnătatea căsătoriei. Senatorii consideră un amendament constituţional pentru a proteja instituţia cea mai fundamentală a civilizaţiei, şi de a preveni ca aceasta să fie redefinită în mod fundamental.

 

Această dezbatere dificilă a fost forţată asupra ţării noastre de câţiva judecători activişti şi oficiali locali care şi-au asumat de la sine ideea de a schimba înţelesul căsătoriei. În Massachusetts, patru judecători de la curtea înaltă de stat au ordonat emiterea de licenţe de căsătorie pentru solicitanţii de acelaşi gen. În San Francisco, oficialii oraşului au emis mii de licenţe de căsătorie la oameni de acelaşi gen, contrar codului de familie al Californiei. Tribunalele din câteva state, incluzând New Jersey, Florida, Nebraska şi Oregon, încearcă de asemenea să răstoarne definiţia tradiţională a căsătoriei prin ordin judecătoresc.

 

În 1996, Congresul a emis în mod copleşitor Actul de Apărare al Căsătoriei, şi Preşedintele Clinton l-a semnat în lege. Acea legislaţie defineşte căsătoria, pentru scopurile legii federale, ca o uniune dintre un bărbat şi o femeie şi declară că nici unui stat nu i se cere să accepte o altă definiţie de stat pentru căsătorie. În ciuda acestor lucruri o curte activistă care a răsturnat căsătoria tradiţională ar avea prea puţine probleme în răsturnarea Actului de Apărare al Căsătoriei. Judecători exageraţi ar putea declara că toate căsătoriile recunoscute în Massachusetts şi San Francisco să fie recunoscute ca şi căsători şi în altă parte.

 

Când judecătorii insistă asupra impunerii voinţei lor arbitrare asupra oamenilor, singura alternativă rămasă pentru oameni este un amendament faţă de Constituţie – singura lege pe care un tribunal nu o poate răsturna. Un amendament constituţional nu ar trebui să fie preluat în mod uşuratic – ci pentru a se apăra căsătoria, naţiunea noastră nu are altă alegere. În această chestiune este un mare pericol în joc. Uniunea unui bărbat şi o femeie este instituţia umană cea mai importantă şi mai trainică, şi legea poate învăţa respect sau lipsă de respect faţă de această instituţie. Dacă legile noastre învaţă că actul căsătoriei este dedicarea sacră a unui bărbat şi a unei femei, baza unei societăţi ordinare şi promisiunea definită a unei vieţi, întăreşte instituţia căsniciei,” a spus el. „Dacă tribunalele creează propriile lor definiţii arbitrare despre căsătorie ca un simplu contract legal, şi taie căsătoria din rădăcinile ei culturale, religioase şi naturale, atunci se pierde înţelesul căsătoriei, şi instituţia este slăbită. Tribunalul din Massachusetts, de exemplu, a denumit căsătoria ‚o paradigmă evoluatoare’. Aceasta trimite un mesaj la următoarea generaţie că actul căsătoriei nu are nici un înţeles de durată şi că vârsta învăţăturii morale şi experienţa umană nu au nimic să ne înveţe despre această instituţie.

 

Pentru mulţi ani, în fiecare cultură, fiinţele umane au înţeles că actul tradiţional al căsătoriei este critic în ceea ce priveşte bunăstarea familiilor. Şi pentru că familiile transmit valori şi ascut caracterul, căsătoria tradiţională este de asemenea critică pentru sănătatea societăţii. Politicile noastre ar trebui să aibă ca scop întărirea familiilor, nu subminarea lor. Şi schimbarea definiţiei căsătoriei tradiţionale va submina structura familiei.

 

Ca subiect al acestei mari semnificaţii, opiniile sunt puternice şi emoţiile pătrund adânc. Fiecare dintre noi aveam o datorie de a conduce această discuţie cu decenţă şi politeţe unul faţă de altul. Fiecare persoană merită ca vocea sa să fie auzită. Şi exact aceasta este scopul din spatele procesului amendamentului constituţional. Democraţia americană, nu ordinele judecătoreşti, ar trebui să decidă viitorul căsătoriei în America.

 

„Procesul a început acum în Congres. Îi îndemn pe membrii Casei şi a Senatului să treacă şi să trimită statelor cererea de ratificare, un amendament ce defineşte căsătoria în Statele Unite ca uniune dintre un bărbat şi o femei ca soţ şi soţie.

 

Vă mulţumesc pentru audiţie”.

sus

Ce este nou?

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 

 

  Back 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate