Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Detaliile despre ostaticii din Coreea de stărnesc reacţii amestecate

Vox Vocis 17 Septembrie 2007

NASHVILLE, Tenn. (BP)-Două baptiste marcante din sud şi-au exprimat recunoştinţa pe 28 august că aparent talibanii vor elibera pe cei 19 creştini nord coreeni ostatici, dar se tem că tratând cu Guvernul sud coreean, li se va interzice lucrarea misionară din Afganistan.

Cei 19 ostatici din Biserica prezbiteriană Saemmul, chiar din afara Seulului, au fost răpiţi pe 19 iulie când un taliban terorist înarmat a oprit autobuzul lor, în timp ce ei călătoreau spre Kabul, capitala Afganistanului. În prezent, partidul are 23 de membri, dar doi au fost executaţi şi doi au fost eliberaţi.

Cei 19 ostatici nu sunt încă liberi şi alte detalii trebuie să fie descoperite, a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Cheon Ho-seon, conform unor surse variate de ştiri. La reîntorcerea de la eliberarea ostaticilor, Cheon a spus că reprezentanţii din Corea de sud sunt de acord să îşi păstreze promisiunea de a-şi retrage trupele din Afganistan la sfârşitul anului, ceva ce declaraseră anul trecut şi să interzică lucrarea misionară făcută de creştinii coreeni din Afganistan. Un purtător de cuvânt taliban a confirmat declaraţia, a raportat ziarul Times din Los Angeles. Cele două părţi sunt în negocieri de săptămâni.

Preşedintele Convenţiei baptiste din sud, Frank Page, pastorul primei biserici din Taylor, S.C., a spus că ştirile despre ostatici cauzează emoţii amestecate.
"Mă rugasem pentru eliberarea ostaticilor", a spus el Presei Baptiste. "Am vorbit cu cei din Guvernul nostru despre această situaţie. Am vorbit cu câteva persoane din comunitatea coreeană. Aşa că, sunt încântat că ei vor fi eliberaţi".

"Dar sunt supărat cu privire la unele din condiţiile puse pentru eliberare. Eu îi încurajasem pe coreeni să nu negocieze cu teroriştii şi sperasem că ei vor fi eliberaţi prin bunătatea umană veritabilă şi /sau datorită intervenţiei militare. În timp ce declaraţia ( făcută de Guvernul sud corean) că lucrarea misionară se va opri, lucrarea lui Dumnezeu nu se va opri în Afganistan."

La început, talibanul revendicase eliberarea prizonierilor talibani în schimbul eliberării ostaticilor. Dar în timpul negocierilor, oficialii sud coreeni au spus reprezentanţilor talibani că ei nu au autoritatea să elibereze pe prizonierii talibani, de când prizonierii erau ţinuţi de armata Statelor Unite şi alte guverne, a spus Cheon. Nu au fost implicaţi bani în declaraţie, a spus Cheon.

"Pe când mă bucuram că teroriştii eliberează victimile inocente, sunt cu adevărta întristat cu privire la condiţiile cu care Guvernul Coreei de sud a fost de acord, a spus Daniel R. Heimbach, care a lucrat în timpul primei guvernări ale lui Bush şi acum slujeşte ca profesor de etică creştină la Seminarul teologic Baptist din sud din Wake Forest, N.C. Subiectele justiţiei internaţionale nu ar trebui dictate de acei care ameninţă vieţile lucrătorilor motivate doar de dragoste.

"Lucrătorii creştini si-au pus vieţile în joc, pe când creştinii cred că viaţa fizică este preţioasă, noi de asemenea, credem că a împărtăşi Veste Bună a vieţii veşnice este mult mai valoros. Guvernul sud coreean a căzut de acord - a încuviinţat că nu creştinii pot accepta şi nu unul care nu este chemat poate asculta.

Coaliţia condusă de U.S. i-a adus pe talibani de la putere în Afganistan, urmărind atacurile teroriste din 2001, dar talibanul increase să revină , parţial prin răpire. La începutul acestui an, preşedintele afgan, Hamid Karzai a fost de acord să dea cinci talibani prizonieri în schimbul unui journalist Italian răpit, a relatat ziarul Times din Los Angeles.

În iulie, doi coreeni ostatici, un lucrător din biserică Hyung Kyu Bae de 42 de ani şi Sung Min Shim de 29 de ani au fost executaţi de Taliban când, aparent, nu venise în US, nu urma să îi elibereze pe talibanii prizonieri.

"Cred că cei doi au fost ucişi, la început matirizaţi pentru credinţa lor în isus Cristos şi eu cred că erau bineveniţi în cer cu braţele dweschise ca martirul Ştefan., a spus Page.

Michael Foust este editor asistent la Presa Baptistă

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net ) Publicată pe 28 august 2007 de Michael Foust

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate