Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Arta Crestina
Stiri
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Botezurile reflectă bisericile sănătoase

Apr 4, 2007 by Mickey Noah

 

[Foto stanga] O mulţime straie atestă în contextul în care Tennessee Valley Community Church caută să se închine şi să slujească. Plantarea bisericii a început în 2000 cu ajutorul Convenţiei Baptiste Tennessee şi biserica Germantown Baptist din zona Memphis.

 

ALPHARETTA, Ga. (BP) – Care din cele trei sunt cea mai bună cotă de nivel după care să judeci sănătatea unei biserici Baptist Sudice – clădirile, bugetele sau botezurile?

 

Botezurile sunt cel mai bun indicator, conform unui nou studiu, pentru că botezurile măsoară faptul dacă bisericile îi ating pe cei pierduţi – nu doar pe credincioşii din jur. „Studiul Supravieţuirii şi Sănătăţii Plantării de Biserică” a fost condus de Centrul pentru Cercetare Misional al North American Mission Board, bazat în Alpharetta, Ga.

 

Richard Harris, vicepreşedinte al grupului de plantare de biserici din cadrul NAMB, a descris plantarea de biserici drept una din cele mai bune unelte evanghelistice disponibile Baptiştilor Sudici. Studiul validează faptul că plantarea de biserici are una din cele mai efective lucrări pentru că ele trebuie să fie contextuale faţă de cultură fără a compromite mesajul dacă e să supravieţuiască”.

 

Studiul – bazat pe mai mult de 500 de interviuri telefonice pe o mostră de 1.000 de plantări de biserici din 12 denominaţii şi reţele – care indică bisericile înfloritoare plantate noi cu un număr mai mare decât mediu de botezuri din cadrul primilor patru ani de existenţă, împărtăşesc câteva trăsături comune: accentul evanghelic, lucrările efective şi conducerea în expansiune.

 

„În domeniul misiunilor şi al evanghelismului, aceste biserici plantate nou recunosc că comunitatea nu se va lega cu biserica lor dacă ei nu se leagă cu comunitatea”, a spus Ed Statzer, misiologist şi director al centrului de cercetare al NAMB. „Ei caută nevoi în comunitate şi găsesc căi de a le împlinii”, prin aprovizionări cu alimente, adăposturi de urgenţă, oportunităţi de recuperare din alcool şi droguri şi alte lucruri, a spus Statzer.

 

Printre alte caracteristici ale bisericilor plantate cu botezuri multe:

 

-- Ele încep cel puţin o biserică „fiică” în cadrul a trei ani de la plantarea lor originală, a spus el.

 

-- Ele au un plan practic pentru dezvoltarea administrării.

 

„Aspectul de bază al vieţii creştine este nutrit, nu neglijat de biserica nou plantată”, spunea Stetzer. „Plantările de biserică care cresc constant membrii ei şi îi provoacă în domeniul administrării pentru a creşte spre auto-suficienţa financiară şi să o facă la un pas mai rapid”.

 

[Foto dreapta] Tennessee Valley Community Church oferă un stil de închinare distinct ca plantare de biserică începută cu ajutorul Tennessee Baptist Convention şi Memphis-area Germantown Baptist Church in 2000.

 

-- Ele sponsorizează mai multe evenimente şi lucrări, cum ar fi partide de bloc, programe de copii din timpul săptămânii şi evenimente speciale pentru copii, care includ festivaluri de Paşti, de toamnă Şcolii Biblice de Vacanţă şi sporturi.

 

-- Prin poştă sau alte mijloace, ele au o strategie de a promova şi publica programele lor, evenimentele şi lucrările. „Ele nu-şi ascund lămpile sub un coş”, a spus Stetzer.

 

-- Ele pun o prioritate de top pe pregătirea şi dezvoltarea membrilor şi comitetului ei şi conduc clase de pregătirea a noi membrii pentru toţi membrii noi ai bisericii.

 

Stetzer a accentuat faptul că multe trăsături comune dintre bisericile nou plantate cu botezuri mai mari decât media sunt văzute chiar şi în plantările cu o frecvenţă de biserică marcată, mai mare decât media.

 

„Plantările de biserici – chiar şi cele efective – nu sunt toate la fel”, a spus Stetzer. „Unele din ele ce au supravieţuit sunt mai puternice în anumiţi factori particulari decât alţii. Însă majoritatea plantărilor de biserică cu botezuri mai mari decât media şi cele cu frecvenţă au arătat toţi aceşti factori în comun”.

 

Un exemplu stelar de plantare de biserică relativ nouă – care oglindeşte îndeaproape rezultatele studiului – este biserica de şapte ani Fellowship Community Church (www.fellowshipcommunitychurch.com) din Salem, Va., păstorită de Ken Nienke. Biserica a crescut la 674 de membrii de la naşterea ei din 2000, a botezat circa 190 de oameni din 2004 şi dau 8% din banii care-i primesc prin Programul Cooperativ al Baptiştilor Sudici pentru misiunile şi lucrările naţionale şi internaţionale. Acum doi ani în urmă, biserica s-a mutat într-o clădire de 44.000 de picioare pătrate pe un teren de 14 acrii. Aceasta a ajutat la plantarea a trei biserici „fiice”.

 

„Suntem dornici să experimentăm şi să încercăm lucruri diferite”; a notat Nienke. „Suntem doritor să încercăm aproape orice”:

 

[Foto stanga] Bryan Shank conduce închinarea la Tennessee Valley Community Church, o plantare de biserică de şapte ani a Tennessee Baptist Convention şi a Memphis-area Germantown Baptist Church.

 

Ca un exemplu de creare a unei lucrări ce se conectează cu publicul, Fellowship Community Church a început „În Imaginea Sa”, o lucrare pentru părinţii cu copii şi adolescenţi cu handicap, care cuprind acum 20-25 de familii.

 

Nienke a spus că biserica suburbană deţine şi ea „Ziua de Celebrare a Comunităţii”, o partidă gigantă în duminica Zilei Memoriale din week-end, care găzduieşte în jur de 2.000 de localnici la jocuri, călărie pe cai, mâncare gratis ei amuzament. Distracţia începe după un serviciu abreviat de biserică de 30 de minute.

 

Fellowship Community Church se promovează mult şi prin site-ul bisericii, ziarul local, cuvântul gurii şi invitaţiile personale ale membrilor. Biserica cere noilor membrii să participe la clasele de membrii şi să slujească într-o capacitate imediat de la început. Aceasta foloseşte totodată o campanie anuală pentru a accentua administrarea, a spus Nienke.

 

În mare, studiul despre plantarea bisericii al Centrului Misional de Cercetare din NAMB a revelat faptul că 99% dintre plantările de biserici supravieţuiesc în primul al; 92% supravieţuiesc al doilea an; 81% al treilea an, şi 68% după al patrulea an.

 

„În timp ce aceste procentaje sunt mai bune decât oricare studiu anterior, mai este încă loc de a valorifica sănătatea şi tăria noilor biserici”, a spus Harris. „Acum avem o cotă de nivel pentru supravieţuire şi recunoaştere, factori care pot ajuta la îmbunătăţirea supravieţuirii. Aceasta va fi o prioritate în agenda strategică a NAMB în timp ce lucrăm cu partenerii noştri”.

 

NAMB's Center for Missional Research (www.missionalresearch.info or www.namb.net/cmr)  există pentru a ajuta liderii creştini să facă decizii strategice misionale prin cercetarea culturilor Nord Americane, analizarea efectivităţii lucrării bisericilor, înţelegerea comunităţilor unde slujesc bisericile şi clădirea de legături intre oameni.

 

*****

Pentru a obţine acces la o copie a „Studiul Supravieţuirii şi Sănătăţii Plantării de Biserică 2007” mergeţi la www.namb.net/ChurchPlantSurvivabilityReport.

 

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate