Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

DEZVĂLUIRE: CBF îşi reduce bugetul la 16,5 milioane $, şi face parteneriat cu bisericile baptiste americane (ABC)
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=26006

Articol trimis în data de 2 Iulie | de David Roach

WASHINGTON (BP)—Aproape 2.600 de participanţi înscrişi au aprobat un buget disponibil redus şi au participat la un serviciu de închinare asociat cu Bisericile Baptiste Americane în 28-29 Iunie, în Washington D.C., la Adunarea Generală a CBF. (Cooperative Baptist Fellowship General Assembly= Adunarea Generală a Părtăşiei Uniunii Baptiste).

De asemenea, acest organism (CBF) şi-a confirmat participarea la Noul Parteneriat Baptist, o mişcare baptistă cu spectru larg chemată de foştii preşedinţi Jimmy Carter şi Bill Clinton să se opună la ceea ce ei numeau „o imagine negativă a baptiştilor” şi să abordeze problemele sărăciei, mediului şi conflictelor globale.

Adunarea generală a aprobat pentru 2007-2008 un buget operaţional de 16,5 milioane $, mai mic faţă de cel de anul trecut care a fost de 17,5 milioane $.

Începând din 31 Mai, CBF a folosit 88 % din bugetul alocat pentru 2006-2007. Până în Mai, această organizaţie a plănuit să aducă 15,8 milioane $ în venit, însă a primit doar 13,6 milioane $, sau 86 % din ceea ce a plănuit.

La o întâlnire a Consiliului Coordinator al CBF din 27 Iunie, directorul executiv al CBF, Daniel Vestal, a atenţionat că organizaţia se află într-un impas financiar şi că are nevoie de o „nouă abordare radicală” în vederea reducerii costurilor.

„Consider că staful şi-a făcut bine datoria în încercarea de-a păstra cheltuielile cât mai mici, de-a reduce problemele administrative şi cele de prisos, inutile—făcând tot ceea ce trebuie făcut şi nimic în plus. Şi cu toată sinceritatea din partea consiliului, credem că personalul a făcut tot ceea ce a putut. Aşa încât pentru a mai reduce costurile ar fi necesară, într-un anumit fel, o regândire radicală,” a declarat Vestal.

Şi a mai adăugat, „E timpul ca noi să apelăm la susţinătorii noştri, pentru a spijini lucrarea şi misiunea CBF, cu banii lor.”

Serviciul de închinare care a încheiat această adunare generală a sărbătorit un nou parteneriat între CBF şi ABCUSA (Bisericile Baptiste Americane din USA) şi a inclus şi Cina Domnului pe care aceştia au luat-o împreună. Cele 2 organizaţii mari au numit împreună şi 2 cupluri misionare şi au făcut un efort comun în reconstruirea bisericilor şi caselor afectate de Uraganul Katrina. Pe lângă asta, au mai plantat împreună încă 5 biserici.

În anul 2006, regiunea pacifică de Sud-Vest a organizaţiei ABCUSA, ce are aproximativ 300 de biserici au rupt legăturile cu denominaţia din cauza eşecului ABCUSA de-aşi promulga prevederile politicii lor în ce priveşte incompatibilitatea creştinismului cu stilul de viaţă homosexual. În ultimele 2 decenii, spre exemplu, mai multe grupuri din cadrul ABCUSA cum ar fi Asociaţia Evergreen din Washington şi Regiunea Rochester Genese din New York au acceptat biserici din zona lor care îngăduie homosexualitatea.

„Există un angajament comun faţă de Cristos şi un angajament comun în ce priveşte ducerea Evangheliei la cei care nu-L cunosc, un angajament comun faţă de principiile baptiste precum şi o mare dorinţă pentru a găsi familia baptistă lărgită,” a spus Vestal în 29 Iunie la o conferinţă de ştiri cu privire la relaţiile dintre cele 2 organizaţii. „Şi parteneriatul a reuşit.”

Participante la servicul de închinare au fost şi Convenţia Naţională Baptistă Progresivă (Progressive National Baptist Convention) şi Convenţia Baptistă din Columbia (the District of Columbia Baptist Convention). Momentele dominante ale serii au fost interviurile luate secretarului general al ABCUSA, Roy Medley, secretarului general al Convenţiei Naţionale Baptiste Progresive, Tyrone Pitts, şi lui Vestal.

Consiliul Coordinator al CBF care s-a întâlnit pe data de 27 Iunie a adoptat o declaraţie de sprijin pentru New Baptist Covenant (noul parteneriat baptist). Vestal semnase deja această nouă înţelegere, ca reprezentativ al CBF.

Organizatorii acestui parteneriat au planificat o „Sărbătorire a Noului Parteneriat Baptist” pe data de 30 Ianuarie-1 Februarie 2008, în Atlanta, la Georgia World Congress Center, care speră ei că vor atrage 20.000 de baptişti.

„E dorinţa Consiliului Coordinator ca Noul Parteneriat Baptist să fie recunoscut cu bucurie,” precizează declaraţia. „Apreciem implicarea ca şi coordinator al lui Daniel Vestal şi a altora din organizaţia CBF în crearea şi semnarea Noului Parteneriat Baptist. Încurajăm implicarea întregii organizaţii CBF şi a liderilor ei în a continua să încurajeze parteneriatul şi întâlnirea ce va avea loc în curând, adică în 2008.

„Încurajăm atât congregaţiile cât şi fiecare persoană din organizaţia noastră să se roage pentru acest nou parteneriat, să se implice în acest nou angajament de cooperare şi părtăşie, şi să participe în Atlanta, în Ianuarie, la întâlnirea celor 2 organizaţii mari, CBF şi ABCUSA.”

Alte ştiri despre adunarea generală a CBF:

--Vestal a spus în raportul lui că CBF trebuie să-şi sărbătorească libertatea şi să fie „prezenţa lui Cristos” în lume.

--„Suntem liberi de instituţiile trecutului chiar şi acum în prezent cînd apar şi se construiesc noi instituţii,” a mai afirmat el. „Avem libertatea să lucrăm cu oameni de altă credinţă în lupta pentru o justiţie socială şi reconciliere rasială. Avem libertatea să sărbătorim şi să ne bucurăm de ceea ce fac alte grupări, chiar în maniera în care o facem noi.
„Avem libertatea să încercăm noi experimente, să explorăm şi chiar să nu reuşim.”

--David Coffey, preşedinte a Alianţei Baptiste a lumii (Baptist Worl Alliance—BWA) a afirmat într-o şedinţă generală din 28 Iunie că CBF trebuie să aibă în lume o lucrare care să aibă ungerea lui Dumnezeu. El a şi mulţumit CBF pentru participarea la BWA.

„Doresc să mulţumesc CBF pentru credincioşia şi devotamentul ei în BWA,” a spus el. „Mulţumesc pentru că onoraţi familia baptistă din întreaga lume cu membralitatea voastră.”

--Participanţii s-au aflat şi la evenimentul de colectare Jimmy and Rosalynn Carter pentru libertatea religioasă şi drepturile omului.

--Harriet Harral, membră a Bisericii Baptiste Broadway din Fort Worth, statul Texas, şi consultant organizaţional, şi-a început perioada ei de 1 an ca şi moderator CBF. În ultimul an ea a slujit ca moderator-ales.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate