Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Ştiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Discuţii Forum
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Proiectul Betania
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

John Divito, un student de la Southern Seminary, vorbeşte la o biserică locală din Belize în cadrul unei misiuni concentrate pe învăţăturile Mormonismului şi a Martorilor lui Iehova. Fost mormon provoacă sectele în călătoria misionară din America Centrală

Sept 28, 2006

By Jeff Robinson

Baptist Press

 

LOUISVILLE, Ky. (BP) – O memorie ţeapănă pe care John Divito o are dintr-o călătorie recentă în Belize a fost autobuzele care duduiau în faţa casei unde a stat el.

 

Autobuzele nu transbordau mulţimi de turişti nerăbdători spre vacanţa de paradis care este Belize ci pe Martorii lui Iehova care se închinau în sala lor de adunare. Belize este casa a unuia dintre cele mai mari centre de misiune a Martorilor lui Iehova în America Centrală.

 

„Acela autobuze erau o amintire zilnică a problemei sectelor din Belize, şi m-a întristat să vad cât de mulţi oameni erau înşelaţi de Societatea Turnul de Veghe (Watchtower Society)”, a spus Divito.

 

Belize – o mică naţiune vorbitoare de engleză de pa coasta de est a Americii Centrale – este terenul fertil pentru activitatea cultică, Martorii lui Iehova şi Mormonii exercitând o influenţă notabilă.

 

Divito, un student la master of divinity la Southern Baptist Theological Seminary, cunoaşte unul din sectele majore ca ceva de la un iniţiat: El a fost convertit la Creştinism din Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele de pe Urmă (Mormonismul) în timpul colegiului.

 

Astăzi, pasiunea animată a lui Divito este învăţarea altor creştini cu privire la felul cum să angajeze astfel de secte precum Watchtower Society şi Mormonii cu Evanghelia lui Hristos. El a petrecut prima parte a lui august ajutând creştinii din Belize să înţeleagă mai clar învăţăturile şi metodele sectelor care pătrund în cultura lor.

 

„Ignoranţa măreaţă dintre creştinii din Belize – mai ales a pastorilor – despre discernământul biblic şi sectele mi-a întristat inima”, a spus Divito, care studiază pentru apologetică aplicată la Southern’s Billy Graham School of Evangelism, Missions and Church Growth in Louisville, Ky. „Din nou şi din nou am auzit întrebări precum, ‚Vrei să spui că Mormonii nu sunt creştini?’

 

„Prea adesea, bisericile lor nu au liderii asupra cărora insistă apostolul Pavel în Tit 1:9: ‚ să se ţină de Cuvântul adevărat care este potrivit cu învăţătura, pentru ca să fie în stare să sfătuiască în învăţătura sănătoasă, şi să înfrunte pe potrivnici’. Pastorii par aşa de înfometaţi să înveţe mai multe despre adevărul lui Dumnezeu. În timp ce vorbeam în biserici, ei făceau notiţe rapide despre ceea ce spuneam, şi întrebau adesea dacă există resurse pentru a-i ajuta să combată aceste erori”.

 

În timp ce a fost în Belize, Divito a căutat să realizeze trei sarcini: de a prezenta mărturia sa ca fost Mormon şi să înveţe despre secte şi discernământul biblic; să evalueze posibilitatea dezvoltării unui centru regional de apologetică pentru America Centrală; şi să se întâlnească cu pastorii şi misionarii pentru a determina felul cum să învingă barierele în lucrarea efectivă contra-secte într-un cadrul al Lumii a Treia.

 

Călătoria lui Divito a fost sponsorizată de Centers for Apologetics Research (CFAR) (Centrul pentru Cercetarea Apologetică), o misiune bazată în Capistrano, Calif., pentru a echipa pe creştini în dezvoltarea lumii pentru discernământ, apărarea credinţei şi evanghelismul sectelor. Şi biserica sa locală Parkwood Southern Baptist Church in Clarksville, Ind., l-a însărcinat pentru slujire, în timp ce alţi prieteni şi biserici au ajutat la acoperirea costurilor călătoriei.

 

„Am predicat şi am învăţat în câteva biserici, împărtăşind nevoia după discernământ biblic, explicând diferenţele dintre Mormonism şi Creştinismul istoric şi avertizarea lor de pericolele sectelor”, a relatat Divito. „Am vorbit de asemenea la o întâlnire de rugăciune a pastorilor despre Mormonism şi Creştinismul istoric, incluzând ceea ce s-ar aştepta membrii lor să aibă de a face atunci când misionarii mormoni vin să bată la uşa lor”.

 

Dumnezeu a deschis de asemenea uşi pentru Divito să proclame Evanghelia prin media în timpul celor nouă zile ale sale în Belize: El a fost intervievat de o staţie de radio creştină şi a apărut la un show al televiziunii prin cablu din Belize City.

 

„M-am bucurat de oportunitatea pe care mi-a oferit-o Domnul pentru mine în media”, a spus el. „În Punta Gorda, discuţia mea radio a acoperit trecutul meu în Mormonism precum şi diferenţele dintre Mormonism şi credinţa Creştină istorică. La show-ul de televiziune am fost de asemenea intervievat despre aceste lucruri şi am putut să interacţionez cu cei care sunau cu privire la chestiuni importante”.

 

O călătorie cu autobuzul înapoi către Belize City de la una din angajamentele sale i-au oferit lui Divito o oportunitate neaşteptată de a împărtăşi Evanghelia de la om la om.

 

„În timp ce eram obosit să ascult la mp3 player-ul meu, cineva stătea lângă mine şi a început să-mi vorbească”, spunea el. „Prea puţine ştiam eu de ceea ce avea Dumnezeu pregătit!

 

„M-a întrebat de ce eram în Belize, şi aceasta mi-a permis să încep să discut despre lucruri spirituale. Am putu să-i împărtăşesc Evanghelia pe autobuz, accentuând că numai prin har suntem mântuiţi. Pentru circa o oră, am vorbit despre Isus Hristos şi ceea ce a realizat El pe cruce. Îmi place oportunitatea care mi-a dat-o Dumnezeu pe acest autobuz şi încă mă rog regulat pentru acel om pe care l-am întâlnit”.

 

Divito plănuieşte să continue slujirea ca lucrător contra-sectă cu normă întreagă după absolvirea Southern; familia sa este în procesul de a deveni misionari cu normă deplină în cadrul CFAR.

 

„Pasiunea mea din viaţă este de a-L glorifica pe Dumnezeu prin proclamarea Evangheliei”, a spus el. „Şi membrii sectelor şi alte religii au nevoie să audă Vestea Bună a lui Isus Hristos la fel de mult ca oricare altcineva.

 

Prin urmare, doresc să le aduc Evanghelia într-un fel pe care să-l înţeleagă. Vreau de asemenea să educ pe tovarăşii creştini să înţeleagă ceea ce credem precum şi ceea ce nu credem noi. Dar mai mult decât atât, tânjesc după credincioşi maturi care vor merge la membrii de secte cu mesajul mântuirii”.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate