Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Noiembrie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Cutremur în Pakistan: Ajutorul Baptiştilor Sudici se îndreaptă către regiunile devastate mai îndepărtate

Oct 10, 2005

By Erich Bridges

Baptist Press

 

RICHMOND, Va. (BP) – În timp ce raportul de morţi a ajuns la 20.000 în oraşele îndepărtate şi satele turtite de cel mai rău cutremur din istoria Pakistanului, lucrătorii Baptişti Sudici din Asia de Sud s-au mişcat repede ca să găsească căi de a-i ajuta pe supravieţuitori.

 

Cu o sumă iniţială de $50.000 în fondul de urgenţă pentru ajutorare al Baptiştilor Sudici, lucrătorii s-au îndreptat în acea regiune pe 9 octombrie pentru a estima nevoile critice şi să cumpere provizii. Ajutorul va include hrană şi provizii medicale. Doi lucrători au intrat deja într-una din cele mai grav avariate zone cu un camion plin de provizii, şi 150 de corturi au fost oferite familiilor rămase fără casă în urma cutremurului de magnitudinea 7,6. Lucrătorii investighează de asemenea şi posibilitatea trimiterii de echipe mici de voluntari pregătiţi pentru cazuri de dezastru în zonele avariate în zilele ce vor urma.

 

Ei călătoresc în „zone care sunt cel mai dureros lovite de cutremur”, a spus un lucrător. „Devastarea din satele de multe este vastă datorită alunecărilor de teren cauzate de cutremur. Un credincios naţional a descris satul său ca ‚nimic decât praf’. Vă rugăm să vă rugaţi ca Domnul să conducă [echipele de ajutorare] în locurile unde ajutorul imediat este cel mai necesar şi în locurile care ar fi pe de altă parte trecute cu privirea”.

 

Mulţi dintre cei care nu au fost răniţi dar care şi-au pierdut casele şi pe cei dragi caută adăpost şi hrană cu disperare crescută.

 

„Ajutorarea în caz de urgenţă a pătruns, dar proviziile se termină repede şi preţurile cresc deja”, a spus lucrătorul Baptist Sudic. „A fost un fel de grabă ca de gloată pentru ajutorarea care a început, care a fost dificilă pentru cei ce au încercat să ajute. Vă rog să vă rugaţi pentru răbdare, dragoste şi calm pentru [ajutorul] lucrătorilor. Nu este ceva care s-ar putea rezolva imediat, aşa că rugaţi-vă să avem tăria să îndeplinit sarcina înainte. Mai mult decât orice, vrem ca oameni să aibă o speranţă veşnică. Cereţi ca noi să putem vedea unde lucrează Duhul Sfânt şi noi să-L urmăm. Cereţi ca Dumnezeu să rupă barierele şi să ofere cuvintele şi oportunităţile pentru împărtăşirea dragostei şi a harului Său”.

 

Cutremurul din 8 octombrie a lovit cel mai rău în frontiera din nord-vestul Pakistanului şi în regiunea munţilor Kashmir – loc pentru care s-au bătut decade Pakistanul şi India. Cutremurul a pretins cea mai mare parte din victimele sale în Kashmirul controlat de pakistanezi dar s-a raportat că a ucis mai mult de 1.000 de oameni din partea indiană. Acesta a zguduit clădirile din Afghanistanul central şi până în Bangladesh-ul de vest.

 

Cutremurul şi alunecările de teren care au rezultat au îngropat mii de sate pakistaneze în molozul caselor lor, a şcolilor şi magazinelor. Eforturile iniţiale de scăpare au fost stânjenite de îndepărtarea regiunii, de numeroase atacuri care au mai urmat şi vremea rea.

 

În adiţie faţă de morţi, oficialii pakistanezi au estimat că mai mult de 43.000 de oameni au fost răniţi. Ei au făcut apel la elicoptere, corturi, pături şi altă asistenţă. Mai mult de 2,5 milioane de oameni şi-au pierdut casele în cadrul cutremurului şi în ceea ce a urmat după acesta, conform coordonatorilor de ajutorare de la United Nations din Islamabad, capitala Pakistanului.

 

Nici unul din Baptiştii Sudici care lucrează în Asia de Sud nu a fost rănit în cutremur şi în replicile sale imediate. Dar un număr dintre ei au simţit forţa masivă a cutremurului – inclusiv cei care au fost departe de epicentru.

 

„Atunci când a lovit cutremurul, oamenii au fugit din case ţipând şi strigând rugăciuni către Dumnezeu”, a raportat un lucrător dintr-o ţară vecină.

 

Un alt lucrători care slujea la circa 1.200 de km de zona cutremurului a spus, „Apartamentul nostru a început să se legene. Se simţea de parcă era într-o barcă pe apă şi a fost aşa pentru câteva minute. Majoritatea oamenilor din clădirea noastră au fost evacuaţi pentru ceva vreme, îngrijoraţi fiind de şocurile ulterioare”:

 

Un Baptist Sudic mai aproape de regiunea devastată rezista în timp ce cutremurul scutura zona.

 

„Eram nesigur dacă să ies afară din casă sau doar să stau pe prag”, a spus ea. „Când am putut, am ieşit afară, ca să vedem munţii din jur acoperiţi cu nori de praf… Am simit efectele de mai apoi în decursul zilei (9 octombrie) de asemenea. Vă rog să vă rugaţi pentru cei care i-au pierdut pe cei dragi şi casele lor”.

 

Alţi lucrători din Asia de Sud au făcut şi ei apel la rugăciune. Cererile lor includ:

 

-- Rugaţi-vă ca supravieţuitorii care sunt îngropaţi sub moloz şi alunecările de teren să fie găsiţi şi salvaţi.

 

-- Rugaţi-vă ca ajutorul să atingă zonele îndepărtate.

 

-- Rugaţi-vă pentru liderii de guvern şi lucrătorii de ajutor în timp ce ei coordonează eforturile de ajutorare.

 

-- Rugaţi-vă pentru miile de supravieţuitori răniţi ca să primească vindecare spirituală precum şi fizică.

 

-- Cereţi lui Dumnezeu să arate copiilor Săi din regiune cum să răspundă ei faţă de oamenii care suferă în disperare, durere şi necaz.

 

-- Rugaţi-vă ca supravieţuitorii să simtă prezenţa Duhului Sfânt ca Cel care oferă pacea prin Isus Hristos.

 

-- Mijlocii pentru milioanele de asiatici din sud care nu-l cunosc pe Hristos, dar care pun multe întrebări spirituale în mijlocul acestui dezastru.

 

Pentru a contribui financiar la eforturile de ajutorare, trimiteţi daruri desemnate pentru „South Asia Earthquake Relief” la adresa P.O. Box 6767, Richmond, VA 23230. Toate fondurile vor merge 100% pentru ajutoare. Baptiştii Sudici pregătiţi în lucrarea de ajutorare în caz de dezastru pot trimite email la southasiavim@wigtake.org pentru mai multe informaţii despre nevoile posibile de voluntari.

 

*****

Pentru a vedea sau download un clip de 2 minute despre Pakistan şi poporul său, selectaţi una din link-urile de mai jos.

 

Pentru vizualizare online:

link 1
link 2
link 3

 

Pentru download:

link 1
link 2
 

horizontal rule

sus

Ce este nou?

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate