Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Arta Crestina
Stiri
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Compendiu Internaţional: Rugăciunile pentru Guineea răspunse, spun misionarii; …

Apr 3, 2007, by Mark Kelly

 

NASHVILLE, Tenn. (BP) – Când Guineea s-a dizolvat în proteste violente în februarie, închiderea ţării şi uciderea a 100 de oameni, misionarii Baptist Sudici din naţiunea Africii de Vest au făcut apel la 20 de zile de rugăciune.

 

Acum afacerile şi şcolile se redeschid şi frecvenţa la biserică creşte, în ciuda faptului că marea majoritate din cei 9,6 milioane de oameni din Guineea sunt musulmani, au spus misionarii către Mission Network News. Oamenii „vin ca turmele în bisericile din regiunea de pădure şi Conakry ca cirezile. Aparent, ei caută o relaţie mai apropiată cu Dumnezeu”, a raportat un misionar.

 

„Sunt mulţi care se roagă pentru Guineea, literal în jurul lumii şi în jurul ceasului şi Dumnezeu răspunde rugăciunilor lor”, a scris un misionar într-o scrisoare de rugăciune. „Am simţit că prezenţa lui Dumnezeu ne dă pace şi protecţie, nu doar pentru noi dar şi pentru credincioşii locali”.

 

Protestele contra conducerii preşedintelui din Guineea l-au determinat să declare legea marţială. Două familii de misionari au fost relocate, în timp ce alţii au rămas în casele lor. „Mulţumim aşa de mult că vă rugaţi pentru noi”, a spus un misionar. „Continuăm să fim uimiţi cu răspunsul pentru chemarea noastră la 20 de zile de rugăciune pentru Guineea”.

 

MILITANŢII PRIEMESC ÎNCHISOARE PENTRU DECAPITAREA FETELOR CREŞTINE – Trei militanţi islamici condamnaţi pentru decapitarea a trei fete creştine de la o şcoală din Poso, Indonezia, în 2005 au fost condamnaţi la închisoare cu termen intre 14 şi 20 de ani. În timp ce unii s-au temut că sentinţele aveau să aprindă răzbunarea musulmană, alţii au spus că sentinţele au fost prea blânde.

 

„Cred că aceste crime justifică pe deplin cel puţin viaţa sentinţelor pe viaţă”, Carl Moeller de la Open Doors a spus către Mission Network News. „Acestea sunt crime îngrozitoare împotriva copiilor inocenţi care au fost ucişi în drumul lor spre şcoală şi făcuţi un exemplu al comunităţii creştine de acolo cu note ameninţătoare care a însoţit trupurile celor ce au fost ucişi”.

 

Iniţiatorii acuzaţi de crimele sinistre au primit sentinţa de 20 de ani. Co-conspiratorii săi au fost fiecare condamnaţi la 14 ani. Theresia Morangkir, Alfita Poliwo, Yarni Sambue şi Noviana Malewa mergeau spre şcoală printr-o plantaţie de cacao când acestea au fost atacate. Noviana a supravieţuit atacului şi a mărturisit împotriva ucigaşilor.

 

PERSECUŢIA ÎI SCOATE PE CREŞTNII IRAKIENI DIN ŢARĂ – Deşi creştinii irakieni formează doar 5% din populaţia ţării lor, ei se justifică pentru circa 40% dintre refugiaţii care pleacă din ţară, conform Înaltului Comisar pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite. Din cele 80 de biserici creştine din Bagdad, 10 şi-au închis uşile, şi mai mult de jumătate dintre creştinii din Bagdad au părăsit ţara.

 

Bisericile şi casele creştine devin ţinte după invazia din 2003 din partea unor militanţi irakieni care forţează acum pe creştini să plătească pentru protecţie.

 

„Noi am fost aici cu 600 de ani înaintea Islamului şi avem situri arheologice în Irak din primul secol al Creştinismului”, a spus Abdullah al-Naufali, cap al Fundaţiei Creştinilor din Irak, către USA Today. „Sunt foarte surprins când cineva mă întreabă de ce ne mai aflăm în Irak”.

 

Creştinii irakieni sunt forţaţi să fugă din casele lor în afara ţării, în timp ce alţi irakieni doar se re-localizează în altă vecinătate, a spus Dana Graber despre Organizaţia Internaţională pentru Migrare către USA Today.

 

„Ei se simt şi mai vulnerabili pentru că sunt puţine, sau dacă sunt câteva, comunităţi sigure unde ar putea să scape ei”, a spus Graber.

 

CITÂND DIN CORAN, JUDECĂTORUL NEAGĂ PLEDAREA FEMEII ABUZATE – Un judecător din Germania a pus obiceiul musulman deasupra legii europene prin a nega solicitarea unei femei musulmane abuzate cererea de divorţ rapid pe motiv că Coranul permite soţilor să-şi fată soţiile. Decizia transmisă de Christa Datz-Winter a fost criticată în cerc, chiar şi de anumiţi lideri musulmani din Germani, care au spus că judecătorul a interpretat greşit un pasaj controversat din cartea sfântă musulmană.

 

Judecătorul, care s-a scos din proces, a spus totodată că situaţia femeii nu era duritatea excepţională de care era nevoie pentru a se justifica un divorţ rapid, conform Associated Press.

 

Germania este în mijlocul undei dezbateri continue cu privire la locul a mai mult de 3 milioane de emigranţi musulmani în ţară.

 

Wolfgang Bosbach, un legislator al Cancelarului Angele Markel de la Partidul Creştin Democrat, a spus: „Conceptele legale şi morale din Sharia (legea Islamică) nu au nimic de a face cu jurisprudenţa germană. Un lucru trebuie să fie clar, se aplică doar legea germană. Punct”.

 

Ronald Pofalla, secretarul general al Creştinilor Democraţi, a spus, „Când Coranul este pus deasupra constituţiei germane, pot doar să spun, Noapte bună, Germania”.

 

NOTĂ ISRAELIANĂ AR SCOATE ÎN AFARA LEGII EVANGHELISMUL – Partida ultra-ortodoxă teocratică a Israelului, Shas, a introdus o notă în legislatura naţională a ţării pe 13 martie care ar interzice pe deplin predicarea şi evanghelismul creştin. Dacă propunere este adoptată, încălcătorii vor avea de a face cu ani de închisoare. Sub legea curentă, oferirea de bani sau de produse materiale în schimbul conversaţiei religioase duce la întemniţare pe 5 ani sau o amendă bănească.

 

Nota revelează o sugestie murdară cu care se confruntă Creştinii şi Evreii Mesianici din Israel, a spus Glenn Penner de la Voice of the Martyrs către Mission Network News. „Nu suntem teribil de preocupaţi că aceasta va fi emisă, însă este îngrijorător faptul că tot vine”, a spus Penner.

 

De exemplu, a spus el, în fiecare săptămână din ultimii trei ani evreii ultra-ortodocşi au scuipat şi au insultat pe membrii congregaţiei de evrei mesianici din Arad (Israel, n. tr.) Roşii şi ouă sunt aruncate în mod frecvent în casele acestora. Demonstraţiile gălăgioase sunt comune, şi poliţia numai stă şi se uită.

 

Un membru al bisericii a fost bătut pe 25 februarie în lotul de parcare al magazinului său, care a fost incendiat cu bombe în 2005 datorită lucrării lui evanghelistice.

 

INTERDICŢIA TRIBUNALULUI ŞTERGE OPOZIŢIA FAŢĂ DE PUŢIN – Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a întins mai departe deţinerea sa a puterii pe 23 martie când curtea supremă a Rusiei a interzis un partid care este unul din puţinele din Rusia ce critică pe preşedinte. Curtea a spus că partidul a violat lege electorală prin a nu avea destui membrii. Rezultatul poate fi că următorul parlament al Rusiei s-ar putea să nu aibă nici o opoziţie semnificativă faţă de iniţiativele lui Putin.

 

Decizia a venit când activiştii democraţiei se pregăteau pentru un alt raliu anti-guvern care a înfuriat anterior autorităţile de linie dură ale Rusiei, conform unui raport din ziarul The Guardian. Sute de protestatari din Cealaltă Rusie, o coaliţie de grupări din opoziţie, s-au aşteptat să demonstreze pe 24 martie în ciuda încercărilor din partea oficialilor pro-Putin de a-l prevenii.

 

„Liderii marşului sunt chemaţi de poliţie şi intimidaţi. Suntem la jumătate de pas departe de o poliţie de stat”, a spus Denis Bilunov, un membru al comitetului de organizare al marşului către The Guardian. „Nu mai are mare rost să discuţi despre democraţie în Rusia”.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate