Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Home
Arhiva editurii

Înapoi la titlurile principale

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 Prezentarea agendei – În timpul primei sale conferinţe de ştiri după ce a fost ales într-un al doilea termen ca preşedinte, George W. Bush şi-a repetat postura sa că toţi oamenii lumii sunt capabili să trăiască în libertate. Photo courtesy of the White House

Bush: Libertatea poate schimba obiceiurile oamenilor din fiecare naţiune

Nov 5, 2004

By Erin Curry

 

WASHINGTON (BP) - Toate naţiunile, a spus Preşedintele Bush, sunt capabile de implementarea unei democraţii paşnice.

 

„Există o anumită atitudine în lume, a unora, care spune că este o pierdere de timp să încerci să promovezi societăţile libere în părţile lumii”, a recunoscut Bush în timpul primei sale conferinţe de ştiri de când a fost reales. „… [Am discutat] despre viziunea noastră de răspândire a libertăţii în cel mai mare Orient Mijlociu, şi înţeleg pe deplin că aceasta i-ar supăra pe unii şi ar fi privită de ei ca o prostie.

 

„Pur şi simplu sunt într-un dezacord puternic faţă de cei care nu văd înţelepciunea de a încerca să promoveze societăţile libere din jurul lumii”.

 

Preşedintele vorbind de la Clădirea Biroului Executiv Dwight D. Wisenhower în Washington, 4 noiembrie, şi-a repetat postura sa că cea mai bună cale de a asigura securitatea de lungă durată în Statele Unite în războiul împotriva terorismului este de a face libertatea disponibilă la toţi care o vor îmbrăţişa.

 

El a reamintit de criticismul din partea oponenţilor care au spus că Afghanistanul nu era gata pentru alegeri, şi el a spus că afganii au dovedit altfel.

 

„Exista un scepticism profund … pentru că există o atitudine printre unii că anumiţi oameni nu o să fie liberi niciodată, ei pur şi simplu nu vor să fie liber sau [sunt] incapabili de a conduce alegerile”, a spus preşedintele. „Şi eu nu sunt de acord cu aceasta, şi poporul afgan, prin a merge la alegeri în milioane de numere, a dovedit că această credinţă a administraţiei în libertatea de a schimba obiceiurile oamenilor este vrednică”.

 

Bush a spus că dacă liderii resping crezul că poporul poate fi liber şi că se poate auto-guverna, atunci soluţia de stat-dublu din Israel „ar deveni pe neaşteptate un punct de litigiu”.

 

„Nu puteţi conduce această lume spre o zi de mâine mai bună decât dacă … ai o viziune a unui mâine mai bun”, a spus preşedintele. „Şi eu am una, bazată pe o mare credinţă că poporul vrea să fie liber şi să trăiască în democraţie”.

 

Cu campania în spatele lui, Bush a spus că priveşte spre unirea Americii într-o cauză comună de luptă contra unui duşman comun – terorismul. Preşedintele îşi aminteşte de zilele imediat de după atacurile din 11 septembrie când oamenii s-au unit în eforturi bipartite de a arăta tăria ţării.

 

„Imediat dup 11 septembrie am lucrat foarte îndeaproape pentru a ne asigura ţara”, a spus el. „Există o bază comună care trebuie ţinută când ajungem la o politică străină care spune că cel mai important obiectiv este de a proteja poporul American şi de a răspândi libertatea şi democraţia. … Aceasta nu este o chestiune Republicană. Este o chestiune Republicană şi Democrată”.

 

În conferinţa sa de ştiri, preşedintele şi-a adresat agenda sa faţă de problemele domestice precum crearea de slujbe, educaţia, reforma taxei şi Securitatea Socială. El a spus că în prezent nu este nici un post la Curtea Supremă, şi că se va ocupa de un post când va avea loc.

 

„Şi dacă oamenii sunt interesaţi în cunoaşterea tipului de judecători pe care îi voi alege, priviţi la înregistrare”, a spus Bush. „Am trimis o grămadă de judecători, oameni bine calificaţi care cunosc legea, care reprezintă un temperament juridic cu care sunt de acord şi care sunt calificaţi să ţină magistratura”.

 

Când a fost întrebat despre schimbările în Cabinetul său şi personalul de la Casa Albă, Bush a spus că nu a făcut nici o decizie dar se gândeşte la aceasta. El a menţionat că oamenii care vor ocupa acele poziţii vor petrece multe ore departe de familiile lor şi trebuie să fie foarte atenţi să nu se epuizeze.

 

„Evident, în termenii acelora care vor să rămână şi cei pe care îi vreau eu să rămână, trebuie să mă asigur că este drept pentru familiile lor şi că ei sunt confortabili, deoarece atunci când ei vin la muncă aici la Casa Albă, eu mă aştept ca ei să lucreze cât de greu posibil în dreptul poporului American”, a spus el.

 

Bush a răspuns la o întrebare despre familia sa când un reporter a întrebat despre reacţia tatălui său faţă de re-alegerea fiului său. El a spus că tatăl lui a zburat la Houston din clipa când John Kerry a recunoscut alegerea.

 

„Nu am ajuns să-l privesc faţă în faţă, ca să văd, cred eu, mândria din ochii lui obosiţi în timp ce fiul său a primit un al doilea termen”, a spus Bush. „Am vorbit cu el şi era uşurat. I-am spus să se odihnească. Mă îngrijoram ca el să stea până noaptea târziu. … ’92 a fost o dezamăgire, dar el m-a învăţat o lecţie foarte bună, că viaţa merge înainte. Şi este foarte important pentru noi din arena politică, fie că câştigăm sau pierdem, să recunoaştem că viaţa este mai mare decât politica”.

 

Când a fost întrebat despre cumpăna religioasă care se pare că a supravieţuit alegerilor şi despre ce va spune celor care erau preocupaţi de rolul unei credinţe pe care ei nu o împărtăşesc în politica lui Bush, preşedintele a spus că el recunoaşte diferenţele.

 

„Răspunsul meu pentru popor este, voi fi preşedintele vostru indiferent de credinţa voastră, şi nu mă aştept să fiţi de acord cu mine în mod necesar în domeniul religiei. De fapt, nici un preşedinte nu ar trebui să impună religia asupra societăţii noastre”, a spus el.

 

Marea tradiţie a Americii este una în care oamenii se pot închina în felul în care vor ei, şi dacă aleg să nu se închine, ei sunt la fel de patrioţi ca şi vecinii lor. Aceasta este o parte esenţială a motivului pentru care suntem o naţiune mare”, a spus Bush. „Şi mă bucur că oamenii de credinţă au votat în această alegere. Apreciez pe toţi cei care au votat.

 

„Nu cred că ar trebui să înţelegeţi ceva în politică, momentul, dacă sau nu această naţiune va deveni o naţiune divizată în privinţa religiei. Cred că marele lucru care uneşte este faptul că te poţi închina liber dacă alegi, şi dacă vrei – nu trebuie să te închini”, a spus preşedintele. „Şi dacă este un iudeu sau un creştin ori un musulman, eşti în mod egal American. Acesta este un aspect aşa de minunat al societăţii noastre, şi acesta va fi puternic azi şi va fi puternic mâine”.

sus

Ce este nou?

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE
(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate