Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Villagers in northern Bangladesh gather to hear Baptist volunteers from South Carolina tell about a storytelling radio series focused on a former Muslim who is telling his friends about Jesus.Misionari multiculturali în Bangladesh
http://www.bpnews.net/bpnews.asp?id=25996

Articol trimis în 29 Iunie, 2007 | de Kari Wynn*

DHAKA, Bangladesh (BP)—Un grup de creştini din Bangladesh, America şi Kenya au străbătut lanuri nesfârşite de orez din nordul Bangladeshului, mergând din sat în sat pentru a împărtăşi Vestea Bună.

“Cred că e bine ca grupurile multi-culturale să lucreze împreună,” a spus Betty Schneider, o voluntară de 69 de ani din Carolina de Sud. “Oamenii pe care îi vizităm văd că poate exista prietenie în ciuda diferitelor noastre culturi. Pot vedea mai bine iubirea lui Isus atunci, pentru că văd iubire între noi.”

“A fost o binecuvântare,” a mărturisit soţul lui Betty, Ed Schneider de 72 de ani.

Grupul multicultural a petrecut o săptămână vizitând mai mulţi oameni şi întrebându-i despre părerea lor vizavi de un serial radio ce a început să fie difuzat toamna trecută, şi care era despre un musulman ce a devenit creştin şi şi-a împărtăşit credinţa în Isus cu prietenii săi musulmani.

“Pe mine experienţa m-a marcat foarte mult,” a spus Mary Ondeyo*, o voluntară de 28 de ani din Kenya, povestind despre oportunităţile pe care le-a avut pentru împărtăşirea Evangheliei. “Ei ascultă foarte mult; ei nu citesc…dacă ar putea auzi şi mai multe, ar fi minunat.”

Ondeyo şi o altă membră din biserica ei din Kenya, pe nume Claire Mwendo, în vârstă de 31 de ani, au fost întrebate de pastorul lor anul trecut, dacă nu vor să se alăture unei echipe de voluntari din Carolina de Sud pentru o lucrare în Bangladesh.

Villagers in northern Bangladesh read fliers distributed by a South Carolina volunteer telling about a radio series focused on a former Muslim who now is a follower of Jesus.“Această călătorie e pe de-antregul hotărâtă de Dumnezeu, as in I had nothing to do with it,” a spus Mwendo. “Pastorul a spus că era în căutare de 2 femei. I-am spus, ‘Iată-mă, sunt gata; am şi paşaport.’”

În 1992, Convenţia Baptistă din Carolina de Sud a început un parteneriat de 4 ani cu Convenţia Baptistă din Kenya, timp în care voluntari din Carolina de Sud au făcut numeroase călătorii de slujire alăturându-se baptiştilor din acea ţară africană.

După 15 ani, convenţia de stat se află în al 3-lea an de parteneriat cu Asia de Sud. Deja ei au trimis 400 de voluntar în 40 de misiuni în regiune, a declarat Nina Sexton din Carolina de Sud.

Ideea de a include Convenţia Baptistă din Kenya în noul parteneriat cu Asia de Sud s-a născut în Februarie 2006 atunci când Sexton s-a întâlnit cu un reprezentant Kenyan Baptist care şi-a exprimat dorinţa de-a ajuta convenţia lui, astfel încât aceasta să poată avea o viziune şi mai mare vizavi de împărtăşirea Evangheliei dincolo de graniţele Kenyei.

În acea vreme, Convenţia Baptistă din Carolina de Sud deja avea o călătorie misionară făcută în Bangladesh pentru a ajuta împreună cu cei de-acolo la răspândirea Evangheliei printre musulmani. Şi din moment ce şi Kenya are o populaţie în care musulmanii reprezintă un procent semnificativ, parteneriatul părea o oportunitate perfectă deoarece oferea posibilitatea implicării kenyenilor atât în afara ţării lor, cât şi în interiorul ei.

Women and children in a northern Bangldesh village crowd into a room to hear a story about Isa (Jesus) from visiting Baptist volunteers.“Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am venit aici,” a spus Ondeyo. “…nu ştiam cum să mă apropii de musulmani. Mi se părea atât de greu. Apoi am început să participăm la cursurile Camel”—care sunt un mijloc ce te învaţă să foloseşti Koranul ca punte de legătură în îndrumarea musulmanilor înspre citirea Noului Testament (Injil)—“şi am venit aici în Bangladesh. Acest loc seamănă cu zonă musulmană. Sunt în mijlocul lor, printre ei. Am stat de vorbă cu ei. Iar acum, mi se pare atât de simplu să-I abordez, să mă apropii de ei.”

Ondeyo a participat în călătorii voluntare în Burundi, Tanzania şi Uganda, însă aceasta a fost prima ei aventură dincolo de Africa. Acum, ea inteţionează să se mute în Tanzania pentru 2 ani, pentru a-L sluji pe Cristos acolo.

Aceasta a fost şi pentru Mwendo prima călătorie în afara Africii. Ea recunoaşte că a avut un timp greu încercând să se adapteze numărului incredibil de oameni şi zgomotului care există în Bangladesh. Şi în ciuda şocului cultural, Mwendo s-a îndrăgostit de oamenii de-acolo, şi în special de copii.

“Din Scriptură învăţăm că secerişul este mare. Avem doar nevoie de lucrători,” a afirmat ea. “E nevoie de multă muncă aici, şi ea îi cheamă pe creştini să vină…Lucrătorii sunt puţini, dar secerişul e-aşa de mare, şi roadele sunt gata de recoltă în această ţară.”

Lynn Peters, în vârstă de 52 de ani şi pastor la o biserică baptistă din Carolina de Sud, a spus că participarea kenyenilor în această călătorie misionară e foarte preţioasă.

“Ea deschide o uşă prin care kenyenii pot să pătrundă şi noi nu, deoarece în multe locuri noi suntem priviţi imediat cu suspiciune,” a spus Peters.

Sexton l-a rugat pe Peters încă de la începutul organizării călătoriei misionare să conducă echipa multiculturală compusă din oameni din Carolina de Sud, Kenya şi Bangladesh. Peters făcuse înainte 2 excursii voluntare în Kenya şi Bangladesh.

În timpul călătoriei, voluntarii s-au axat pe dialogul cu bărbaţi şi femei ce erau interesaţi mai mult despre ce anume spune Koranul despre Isus (Isa). De la acest punct au plecat mai departe şi au folosit metoda Camel pentru a le explica oamenilor ce spune Noul Testament despre Isus.

“Se putea vedea schimbarea de pe feţele lor,” a spus Betty Schneider despre adulţii din Bangladesh care se împingeau în ea şi în soţul ei ca să audă ce le vorbeau.

James Rodgers în vârstă de 46 de ani, un alt pastor din Carolina de Sud, s-a autoproclamat recrut într-o călătorie misionară internaţională. În ciuda suferinţei cauzate de o “electrocutare culturală”, cum a numit-o el, din acea experienţă, Rodgers s-a înflăcărat în ducerea Evangheliei la musulmanii din Bangladesh.

“De fiecare dată când vedeam un copil, mi se rupea inima,” a mărturisit Rodgers. “De dragul copiilor, vrei să faci promisiuni acolo.”

“Sunt aşa de multe nevoi acolo,” a mai spus el. “Dacă dăruieşti ceva unuia ce-ţi rupe inima, vei constata că vor mai fi încă alţi 500.”

Totuşi, “Ţinta pe care am fixat-o pentru echipa noastră înainte să ajungem aici a fost să vedem cel puţin o biserică (jamaat) începută,” a mărturisit Peters. “Cred că noi avem începutul acestui obiectiv stabilit. L-am văzut pe Dumnezeu deschizând uşi, şi L-am văzut închizând uşi.”

“Dumnezeu îi iubeşte pe oameni mai mult decât orice. Nu contează de unde vin sau cine sunt ei,” a spus Ondeyo, şi “El doreşte ca ei să vadă lumina, să-L întâlnească, să-L cunoască şi să aibă experienţe cu El.”

“Întotdeauna îmi voi aminti de Bangladesh,” a mai spus ea, “…şi mă rog să mai am şi altă ocazie să mă întorc acolo.”

*****
*Numele au fost schimbate din motive de securitate.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate