Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

 

Biserica din Illinois plasează infractori sexuali la amvon cu bună ştiinţă

Vox Vocis 17 Septembrie 2007

de Michael Leathers

ROMEOVILLE, Ill. (ABP) - În ciuda avertizărilor de la oficialii confesionali cât şi celor de la altă biserică, o congregaţie Baptistă din sud de lângă Chicago a permis unui infractor care molesta copiii să predice ani de zile.

La sfârşit, acest lucru a terminat ancheta mass media a cerut lui Jeffrey Hannah, 42 de ani să renunţe la poziţia de conducere şi să se renunţe să fie membru la Biserica Baptistă din Romeoville, III.

Ştirile despre Hannah au venit la momentul când Convenţia Baptistă de sud era la cercetarea sporită a rolului pe care îl are de a proteja copiii de răpitori. Spre deosebire de multe alte confesiuni ierarhice, bisericile baptiste din sud au avut câteva metode pentru a verifica pe potenţialilor candidaţi ministeriali. Mulţi au angajat infractori sexuali să lucreze cu copiii şi tinerii.

"Clericii care moelstează copiii se folosesc de încrederea în poziţia spirituală ca de o armă. Nu contează cât de plini de căinţă pot părea, că arma niciodată nu va fi plasată în mâinile lor din nou, conform afirmaţiilor lui Christa Brown, directorul Reţelei supravieţuitorilor al celor abuzaţi de preoţi şi fondatorul Organizaţiei StopBaptistPredators. Ei nu pot fi primiţi înapoi la mavon. Este o teologie a unei iertări defectuoase care ar cere copiilor să slujească ca şi când ar face testul turnesolului pentru a afla dacă remuşcarea molestării unui copil este adevărată".

Hannah, prin justificările ale unui bărbat încântător şi carismatic, s-a alăturat congregaţiei din Romeoville la scurt timp după eliberarea lui din Centrul de corecţie Graham din Hillsboro, Ill., în ianuarie 2001. El a început să predice în acelaşi an, nu la mult timp după ce pastorul bisericii demisionase. El a continuat să facă acest lucru pentru cel puţin trei ani şi de asemenea, slujea ca lider de închinare şi ca învăţător la şcoala duminicală.

El făcuse puşcărie când s-a recunoscut vinovat în septembrie 1996 de patru atacuri criminale de viol, implicând fate adolescente. Declaraţia lui limplică alte câteva.

Incidentele s-au întâmplat în timp ce Hannah era un pastor tânăr la biserica Crossroads, apoi localizată în Libertyville, Ill. El a slujit patru ani şi trei luni din cei nouă ani de închisoare şi era eliberat condiţionat pentru încă doi ani.

După eliberare s-a căsătorit cu o femeie din Prima Biserică Baptistă din Romeoville. Conform afirmaţiilor fostului diacon Del Kirkpatrick, Hannah a întâlnit-o pe soţia lui când ea l-a vizitat la închisoare în timp ce aceasta făcea o slujire.

Kirkpatrick a păprăsit biserica anul trecut datorită neînţelegerii care implica recăsătoria unui pastor divorţat, Charles Hamby. Hamby a demisinat busc ianaintea lui Hannah.

Kirkpatrick a spus că Hannah spusese bisericii despre arest şi despre timpul din închisoare. "Mă simţeam ca omul care se mărturisise, încercam să îmi fac o viaţă nouă şi să las în urmă, a spus el. Noi am insistat că el nu a avut nimic de-a face cu fetele tinere".

Mai târziu, Kirkpatrick a aflat că Hannah nu dezvăliut toate detaliile ale trecutului în biserică Aceste detalii includ implicarea lui sexuală cu cel puţin două fete, una dintre ele era minoră, când era de la biserica Evanghelică din California la mijlocul anilor 1980. Nu erau înregistrate acuzaţii în acest caz, dar fetele l-au contactat pe acuzatorul llinois după arestarea lui Hannah în 1996.

După audiţia prin ...în 2001 că Hannah predica la biserica din Romeoville, Stephen Farish, pastorul bisericii Crossroads l-a contactat pe unul dintre lideriii de la Prima Biserică să avertizeze biserica de crimele lui Hannah. El a descoperit că Biserica deja ştia.

Farish a spus că Hannah rămâne sub disciplina Bisericii Crossroads, care îl excomunicase după ce ei au stabilit că el nu fusese cu adevărat sincer. Jeff ne-a cerut să îl scoatem de sub disciplină chiar de când el începe să predice în altă biserică, a spus el. Farish a dăugat că, dacă Bordul din Biserica Crossroad este satisfăcut că Hannah se pocăieşte, ei voe recomanda bisericii să elimine disciplina şi să restureze părtăşia cu Hannah.

Alţii nu cred că Hannah ar trebui să aibă posibilitatea să se întoarcă la amvon sau să slujească în conducerea bisericii.

"Eu cred în reabilitarea unei persoane pentru părtăşie, dar nu est enecesară în conducere", a afirmat directorul Asociaţiei Baptiste Three Rivers din Joliet III. Biserica din Romeoville este una din cele 38 de biserici membere ale asociaţiei regionale.

Eddington a aflat despre trecutul lui Hannah în octombrie, la mai puţin de o lună după ce Hannah a fost ales ca pastor asistent. Eddington a fost informat de o altă biserică Three Rivers, care de gândise la angajarea lui Hannah ca lider de închinare până ce ei au aflat de trecutul lui.

El l-a sfătuit pe AHnnah că ar trebui să se retragă din poziţia lui de conducere. Eddington, de asemenea, l-a silit pe Hamby, pastorul bisericii Romeville să încerce retragerea lui Hannah de la poziţia de conducere.

În ianuarie, Eddington a aflat că Hannah a rămas în funcţiile de conducere din Prima Biserica Baptistă şi unii membri nu ştiau detalii referitoare la arestarea şi condamnarea lui. Biserica supărată a convocat o întâlnire specială în februarie să clarifice problema îngrijorărilor, dar majotitatea a votat pentr umenţinerea lui Hannah în conducere.

Eddington nu a fost de acord cu poziţia bisericii, dar a respectat autonomia,el i.a sfătuit pe membrii bisericii să stabilească criteriul după care Hannah să fie supravegheat, dar el nu crede că aceste linii călăuzitoare vor fi vreodată create.

Kirkpatrick a spus că Hannah s-a băgat pe sub pielea bisericii. Jeff era deosebit de popular şi multora le plăcea predica lui, a spus el. El nu mai era membru la Biserrica baptistă când avut loc votul.

Brown şi alţii au fost criticaţi puternic de SBC pentru că nu au stabilit sisteme prin care bisericile pot uşor să evite angajarea infractorilor sexuali precum Hannah. Dar liderii unor convenţii susţineau că nu au autoritatea să intevină, deoarece bisericile locale sunt autonome în ceea ce priveşte politica bisericii baptiste.


În iunie, mesagerii de la întâlnirea anuală a SBC-ului au aprobat o moţiune pentru a considera stabilirea unui registru al clericilor şi personalului, care au fost acuzaţi de hărţuire sexuală sau abuz. Denominaţiunea Comitetului executiv a fost acuzată de implementarea moţiunii.

"Iertarea nu ne cere să abandonăm înţelepciunea", a spus Brown. "Eu cred că noi slujim pe Dumnezu când facem orice cu puterea noastră să protejăm tinerii împotriva impactului sufletului asupra acestei crime oribile"

Oficial, nimeni nu îl acuză pe Hannah de vreo indecenţă de când s-a alăturat Bisericii Romeoville. Nu putea ajunge la el pentru comentariu referitor la povestea lui şi mesajele lăsate la biserică nu primeau răspuns.

Mass media anchetează cazul lui Ahnnah şi demisia lui Hamby din data de 17 august şi conduce biserica spre anularea serviciului de închinare din 19 august.

Eddington a spus că el va întâlni cu liderii bisericii să discute despre viitorul viitorul Primei Biserici Baptiste. Biserica, organizată în 1959, are o medie de 48 de participanţi la închinare şi 30 la şcola duminicală. Aceasta este aproape jumătate din participanţi din 1999, conform înregistrărilor Asociaţiei Baptiste Illinois.

courtesy of Associated Baptist Press (http://www.abpnews.com ) publicată pe 22 august 2007

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate