Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Noiembrie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Botez unic - Ben Wightman,  de 83 de ani este botezat în Oceanul Atlantic pe 1 octombrie ca partea a începerii efortului SBC de a boteza 1 milion de oameni într-un an. Wightman este de acum membru al First Baptist Church in Palm Coast, Fla. Photo by Norm MillerBotezurile de la miezul nopţii şi în Oceanul Atlantic începe efortul de a boteza 1 milion într-un an

Oct 4, 2005

By Norm Miller şi Jerry Pierce

Baptist Press

 

DAYTONA BEACH, Fla. (BP) – Douăzeci şi doi de oameni din 12 biserici din Florida au făcut botezul în Oceanul Atlantic pe 1 octombrie, marcând câteva din primele botezuri din ceea ce Preşedintele Convenţiei Baptiste Sudice Bobby Welch speră că va fi 1 milion de convertiţi şi botezuri în următoarele 12 luni.

 

Welch este confident că ţelul de 1 milion poate fi atins.

 

„Dacă fiecare dintre cele 43.500 de biserici ale noastre ar boteza cel puţin doi convertiţi pe lună, am depăşi cu uşurinţă 1 milion”, a spus el. „Aceasta ar fi mai mult de 1 milion de suflete legate de iad întoarse înspre direcţia cerului”.

 

Răsunând remarcile lui Welch, Charles Mims, pastorul bisericii South Peninsula Baptist Church in Daytona Beach, a spus, „Nu e de dragul numerelor. E de dragul aducerii a 1 milion de oameni noi la a-l cunoaşte pe Hristos”.

 

Provocarea cu 1 milion de botezuri începe din 1 octombrie până în 30 septembrie 2006.

 

Raliu pentru Hristos – Preşedintele Southern Baptist Convention Bobby Welch conduce în rugăciune la raliul organizat de Halifax Baptist Association cu ocazia botezului de pe 1 octombrie. Acest eveniment a marcat prima zi de provocare din cadrul SBC de a boteza 1 milion de oameni într-un an. Photo by Norm MillerDar botezurile din Florida nu au fost primele care să înceapă în acest an. Acea onoare merge de asemenea către John Britt, care a fost botezat la First Baptist Church of Kirbyville, Texas, la ora 12:01 noaptea pe 1 octombrie. Deşi el frecventa biserica, luptele cu alcoolul şi un stil de viaţă distructiv l-a împiedicat din a se preda pe deplin lui Hristos, a spus el.

 

Soţia sa, Lynn Britt, un membru al FBC Kirbyville, l-a ajutat să găsească o biserică care a spus el că era cu grijă faţă de oameni.

 

„Am încercat să merg la biserică în trecut, dar întotdeauna am făcut-o pentru motive greşite”, a spus el. „… Am găsit o biserică şi ei mi-au arătat calea cea dreaptă şi a fost o binecuvântare cu această biserică. Ei mi-au arătat calea dreaptă şi m-au luat cu ei. Am făcut acel prim pas şi nu mă mai întorc înapoi”.

 

Britt fusese ocupat la biserică ajutat victimele severe ale Uraganului Rita.

 

„Noi nu întoarcem pe nimeni”, a spus el. „Dacă ei au nevoie de ceva, o să le oferim. De aceea ne-a pus Dumnezeu să fim aici, şi o să o facem”.

 

Pastorul bisericii, Charles Z. Burchett, a făcut botezul. Welch l-a întâlnit pe Britt cu o săptămână mai devreme în timp ce făcea turul oraşelor din sud-estul Texasului lovite greu de Uraganul Rita.

 

„Uraganul Rita a trecut prin Kirbyville, şi vântul Duhului Sfânt a stârnit inima lui John Britt de a asculta pe Hristos în botezul credinciosului”, a spus Welch.

 

Botezurile din Florida în Atlantic au fost parte a unui serviciu al Halifax Baptist Association.

 

Primul botez - John Britt din Kirbyville, Texas, a fost botezat la scurt timp după miezul nopţii pe 1 octombrie, marcând începutul efortului Baptiştilor Sudici de a boteza 1 milion de oameni într-un an. Charles Z. Burchett, în stânga, pastor al First Baptist Church in Kirbyville, a condus botezul. Photo by Beverly BurchettDennis Belz, director de misiuni pentru asociaţie, a spus că era „mulţumitor că bisericile noastre au putut să se reunească pentru acest eveniment. Sunt sigur că o vom face din nou – poate de Paşti anul viitor. Sper ca toate bisericile noastre să fie reprezentate atunci”.

 

Primii 22 de candidaţi pentru botez erau de diferite etnii, reprezentând ambele sexe, de la vârsta de 7 până la 90 de ani.

 

Ben Wightman, de 83 de ani, a spus că el nu a ajuns „niciodată până aici” ca să fie botezat. „Anii pur şi simplu s-au scurs”.

 

Scott Goodman victimă a unui atac de cord se alfa într-un cărucior în apă. A fost nevoie de patru oameni ca să-l poată boteza. Membru de la Bella Vista Baptist Church din Edgewater, Fla., Goodman a intrat în apă cu doză degete în formă de „v” care semnificau victoria.

 

„Cred că suntem în drum spre victorie”, a spus Welch după raliu. „Rugăciunea mea este ca Dumnezeu să binecuvânteze aceste eforturi, şi poporul Său numit Baptiştii Sudici să prindă acest val de botezuri astăzi şi să-l ţină până vom ajunge la un milion”.

horizontal rule

sus

Ce este nou?

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate