Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Children participate in a day-long activities program -- led for the 15th year by Jung Soo Know of Corpus Christi (Texas) Korean Baptist Church -- while their parents are involved with the annual meeting of the Council of Korean Southern Baptist Churches in America. This year, for the first time in several years, the youngsters performed during an evening service of the Korean meeting.  Photo by Myoung Kwan Ko.Coreeni ajung la aproape 1.000 de misionari
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=25975

Articol trimis la data de 27 Iunie, 2007 | de Karen L. Willoughby

HOUSTON (BP)—O preocupare intensă cu tema „Întărind biserica pentru a fi pe câmpul de misiune” a marcat cea de-a 26-a întâlnire anuală a Consiliului Bisericilor Baptiste Coreene de Sud, în Statele Unite.

Misionarii născuţi în Coreea şi care lucrează în Estul Mijlociu, Ucraina, Brazilia, Venezuela, Guatemala şi Canada au fost pregătiţi pentru sesiunile din perioada 18-20 Iunie împreună cu preşedinţii Convenţiei Baptiste din Coreea, cu cei ai Seminarului Baptist Corean, precum şi cu alţi oaspeţi din Coreea.

Jerry Rankin, preşedintele Bordului de Misiune Internaţional Baptist de Sud a fost principalul vorbitor în timpul serviciilor de Marţi şi Miercuri seara prezentând mesaje referitoare la cum să pătrundem în întunericul lumii cu Evanghelia lui Isus Cristos. Iar la serviciul de deschidere de Luni seara, Wanda Lee, director executiv al Uniunii Misionare a Femeilor a fost oaspetele principal.

„Consider că această întâlnire a fost spirituală” a spus David Gill, păstor al Bisericii Baptiste Coreene Concord din Martinez, California, şi fost vice-preşedinte al Convenţiei Baptiste de Sud. Cu adevărat Jerry Rankin ne-a prezentat o perspectivă mai largă, făcându-ne să simţim şi mai mult nevoia oamenilor. Ne-a dus aproape de lume şi a adus lumea aproape de noi.

Ideea centrală a misiunii a fost aceea de a păstra accentul pus anul trecut de Consiliul Corean, adică: a avea 1.000 de misionari coreeni numiţi de către SBC până în anul 2010. Rankin a raportat că deja au fost numiţi 280, iar alţi 200 sunt în procesul de pregătire.

Cel puţin 50 au răspuns chemării făcute de Rankin în timpul sesiunii de închidere a întâlnirii; mai mulţi au îngenunchiat lângă scaunele lor. Gihwang Shin, una din legăturile IMB cu culturile asiatice a spus înaintea serviciului că trei persoane s-au înregistrat la expunerea IMB la Hotelul Crowne Plaza, locul de întâlnire pentru începerea procesului de numire pentru lucrarea de misiune.
A 60-voice choir accompanied by a 15-piece orchestra from Houston-area Korean Baptist churches performed during the 26th annual meeting of the Council of Korean Southern Baptist Churches in America.  Photo by Myoung Kwan Ko.În mesajul lui de Vineri seara, Rankin ne-a descris harta pe care departamentul de cercetare al IMB a dezvoltat-o recent. Spunea că erau zone în alb ce reprezentau teritoriile evanghelizate din lume; unele negre care erau cele neevanghelizate şi mai erau şi zone cu diverse nuanţe de gri, parţial neevanghelizate.

„Harta arăta ca o ţintă,” a spus Rankin. „Era negru intens în centru, dincolo de centru şi sudul Asiei.” Cele mai recente cifre pe care le-a văzut arată că 28 de grupări din Asia centrală au fost cel puţin parţial evanghelizate, însă 300 nici măcar nu au auzit numele lui Isus, a mai spus Rankin.

„Întunericul este rezultatul lipsei luminii,” spunea în timpul predicii sale Rankin. „Oamenii trăiesc în întuneric atunci când nu cunosc lumina...Cum putem să luminăm o lume întunecoasă dacă rămânem în oraşele noastre?”

Da, Scriptura poate fi distribuită prin întermediul radioului sau altfel de mijloace media, dar oamenii sunt esenţiali, a spus Rankin.

„Noi suntem lumina deoarece Isus locuieşte în noi,” a afirmat el. „Isus a spus ’Mergeţi!,’ pentru că oamenii au nevoie să vadă acea lumină în vieţile noastre.”

New officers for the Council of Korean Southern Baptist Churches in America include (from left) Bok H. Lew, pastor of Korean Memorial Baptist Church in Killeen, Texas, first vice president; Chongoh Aum, pastor of Germantown Korean Baptist Church in Memphis, Tenn., executive director; David S. Ro, pastor of River Dell Korean Baptist Church in River Edge, N.J., president; and Byung Jik (B.S.) Kim, pastor of Dover (Del.) Korean Baptist Church, recording secretary.  Photo by Myoung Kwan Ko.Wanda Lee a făcut o observaţie în remarcile ei de Luni seara: „Noi credem că pentru a-i ajuta pe oameni să înţeleagă lucrarea de misiune a lui Dumnezeu, ar trebui ca bisericile noastre să stabilească perioade în care să discute, să împărtăşească informaţii despre ce anume face Dumnezeu în toată lumea.” Amintind rolul Uniunii Femeilor Misionare în biserica locală, Lee a spus că aceasta „îi provoacă pe credincioşi să înţeleagă şi să se implice într-un mod cât mai radical în lucrarea de misiune a lui Dumnezeu.”

Întâlnirea anuală coreană a inclus şi rapoarte de la misionarii coreeni ce slujesc în Guatemala, Venezuela şi Ucraina, precum şi din cadrul statului, din partea unui plantator de biserici şi un pastor pentru cei surdo-muti. S-a prezentat şi un film video de la organizaţia World Vision narat de o renumită actriţă coreană.

Întâlnirea anuală s-a deschis prin cuvintele de bunvenit rostite de Jim Richards, director executiv al Covenţiei Baptiste de Sud din Texas. Aceasta a donat 5.000 de dolari Consiliului Corean pentru a ajuta la compensarea unor cheltuieli suplimentare neprevăzute de 25.000 de dolari pentru mesele din timpul reuniunii. În mod obişnuit aceste cheltuieli sunt acoperite de bisericile locale, dar o asemenea variantă nu a fost acceptată de politica hotelului.

Un raport financiar a arătat că din mai mult de 134.000 dolari primiţi de Consiliu Corean pentru misiuni s-au cheltuit aproximativ 108.000 dolari pentru salariile misionarilor, iar restul pentru nevoile misionare din mai multe naţiuni.

Un raport al misiunilor domestice a arătat că 13 biserici noi şi păstorii a 37 de biserici mai mici au primit sume de bani suplimentare.

Cei care au fost ajutaţi financiar de Consiliul Corean au fost invitaţi într-o excursie în Sonoma, statul Arizona, în luna Februarie, unde au participat la un seminar cu tema ştiinţa creaţiei. Excursia a fost menită să-i încurajeze şi să-i primenească pe pastori, a spus Chang S. Moon, păstor în Tacoma (Wash.), la Biserica Baptistă nr.1, în raportul despre lucrarea misionară domestică.

Participanţilor li s-a spus că un grup corean pregătit să acţioneze în caz de nevoie era pe poziţie, însă anul trecut, nu a fost nevoie.

David Gill (right), pastor of Concord Korean Baptist Church of Martinez, Calif., served as translator for Jerry Rankin, president of the Southern Baptist International Mission Board during the Tuesday and Wednesday evening sessions of the Council of Korean Baptist Churches in America’s annual meeting in Houston.  Photo by Myoung Kwan Ko.Conform raportului departamentului educaţiei, în luna februarie, la biserica Hallelujah din Los Angeles a fost prezentat în limba coreeană, un seminar pe tema creşterii bisericii, primul astfel de seminar în decursul a 7 ani.

Aproape 600 de studenţi coreeni studiază la unul din cele şase Seminarii Baptiste de Sud: 350 la Southwestern, 115 la Southern, 60 la Golden Gate, 38 la New Orleans, 20 la Southeastern şi 10 la Midwestern.

Lucrarea de educare din cadrul misiunilor WMU continuă să se răspândească în bisericile coreene de-alungul Statelor Unite ale Americii, având deja lideri aleşi în 12 state, a anunţat Angela Kim, preşedinta WMU coreene, din Texas.

Pentru prima dată întâlnirea anuală a organizat şi ateliere care au durat cel puţin o oră. În mod particular unul din ele, şi anume cel condus de Kevin Chung de la Biserica Baptistă Coreeană din Sonoma Countz, California a suscitat cel mai mare interes. El a atins subiectul abuzului de droguri în America şi în bisericile coreene. Alte ateliere au inclus subiecte precum planningul pentru pensionari, eficienţa şcolilor duminicale şi evanghelizarea om la om.

Mulţi din pastorii coreeni din Statele Unite nu au asigurare de sănătate, aşa încât un medic, membru al Bisericii Global Mission din Silver Spring, Md., a făcut verificări ale stării de sănătate pe tot timpul zilelor de Marţi şi Miercuri. În totalitate el a examinat 190 de pastori. Cea mai gravă problemă pe care a întâlnit-o a fost o valoare foarte ridicată a glicemiei, semn al unei afecţiuni de diabet zaharat.

Ca preşedinte al consiliului coreean a fost ales David S. Ro. El a fost pastor la Biserica Baptistă Coreeană River Dell din –River Edge, N. J., din octombrie 2003. Înainte de această perioadă a păstorit Biserica Baptistă Coreeană nr.1 din Louisville, Ky., între anii 1995-2003. Timp de 20 de ani Ro a tradus, la fiecare trei luni, din engleză în coreeană materialul „Şcoala Duminicală a exploratorilor” (the Explorers’ Sunday School) pentru LifeWay Christian Resources.

„Noi nădăjduim şi căutăm să facem evanghelizare şi misiuni şi mai eficiente, şi mai ales doresc ca cele 830 de biserici ale noastre să se lege în mod activ cu LifeWay, IMB şi NAMB, şi să le ajutăm să folosească resursele uimitoare ale SBC,” a spus Ro, în primul său interviu după numirea sa în funcţia de preşedinte. „Dorinţa noastră e să-i conectăm într-un mod cât mai puternic pe coreeni cu SBC...deoarece noi toţi suntem copiii lui Dumnezeu şi lucrătorii Lui aici pe pământ.”

Bok H. Lew, pastor al Bisericii Baptiste Coreene Memorial din Killeen, Texas, a fost ales prim-vice preşedinte, iar Byung Jik Kim, pastor al Bisericii Baptiste Dover (Del.) a fost ales secretar.

Ca director executiv pentru următorii 2 ani a fost ales, după unele discuţii amânate de la întâlnirea anuală precedentă, Chongoh Aum, pastor la Biserica Baptistă Coreeană Germantown din Memphis, Tenn.

În timpul acestei întâlniri au mai avut loc şi sesiuni separate pentru copii, tineri şi WMU.

Locaţia şi data întâlnirii anuale viitoare nu au fost stabilite.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate