Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Septembrie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

 

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Provocarea Fapte 1:8Peste 1.000 de biserici se dedică Provocării Fapte 1:8 în primul an

July 28, 2005

By Tim Yarbrough

 

ALPHARETTA, Ga. (BP) – Mai multe de 1.000 de biserici Baptiste Sudice s-au dedicat spre o nouă iniţiativă de misiune a SBC desemnată spre ajutorarea lor în a implementa o strategie comprehensivă de misiune în care să implice comunitatea lor, regiunea, continentul şi lumea.

 

Lansat în mai 2004, Provocarea Fapte 1:8 este o chemare simplă către bisericile SBC de a se mişca spre un nou nivel al dedicării de misiune prin cooperarea cu asociaţia lor baptistă locală, convenţia lor de stat, Bordul de Misiune Nord American (NAMB) şi Bordul Internaţional de Misiune (IMB).

 

Bisericile care acceptă provocarea se dedică la opt răspunsuri „de creştere a Împărăţiei” în timp ce lucrează intenţionat spre îndeplinirea lui Fapte 1:8: să pregătească, să înveţe, să se roage, să dea, să meargă, să spună, să trimită şi să multiplice.

 

Printre cele 1.087 de bisericii care şi-au înregistrat dedicarea lor faţă de Provocarea Fapte 1:8 sunt biserica de opt membrii de la Deering Baptist Church din North Dakota şi cei 14.000 de membrii de la Hickory Grove Baptist Church din Charlotte, N.C., demonstrând că Marea Comisie a lui Isus poate fi îmbrăţişată de bisericile de orice mărime şi din orice locaţie.

 

„Aceasta a fost deschizătoare de ochi. Fapte 1:8 ne ajută să ne concentrăm asupra a ceea ce trebuie să facem pentru Hristos”, a spus Barbara Lanctot, lider de misiune de la Calvary Baptist Church din Wilmington, Ohio. „Aceasta a aprins într-adevăr un foc de implicare aici. Suntem mult mai activi faţă de misiune decât am fost vreodată”.

 

Stephen P. Davis, director executiv al Convenţiei de Stat a Baptiştilor din Indiana, a spus că Fapte 1:8 comunică în mod clar chemarea bisericii către misiuni.

 

„Suntem încântaţi de faptul că liderii şi entităţile Baptist Sudice se unesc în jurul unei angajări clare, armonioase, de a duce ultima provocare a Domnului – de a lua Evanghelia până la marginile pământului”, a spus Davis.

 

Nate Adams, autor al studiului doctrinei Baptiste din 2005 care se centra pe Fapte 1:8, a spus că tăria provocării este că aceasta oferă o structură pentru eforturile unei biserici de misiune.

 

„Provocarea Fapte 1:8 devine ceea ce mulţi am sperat – un singur mesaj simplificat de misiune pe are fiecare biserică îl poate înţelege, şi un model strategic, biblic de misiune pe care-l poate îmbrăţişa fiecare biserică”, a spus Adams, vicepreşedinte al grupului de mobilizare spre misiune de la NAMB.

 

(Fapte 1:8 este pasajul din Noul Testament în care Hristos îi instuieşte pe urmaşii Lui să ducă Evanghelia la „Ierusalim, Iudea, Samaria şi până la marginile pământului”. În Provocarea Fapte 1:8, cele patru zone corespund cu comunitatea locală, statul, naţiunea şi lumea.)

 

Provocarea Fapte 1:8 este legată în mod strategic de accentul SBC de Împuternicire a Creşterii Împărăţiei. Multe biserici care prezintă studiul „EKG: Bătaia inimii lui Dumnezeu” de Ken Hemphill, au urmat cu studiul despre doctrină a lui Adams intitulat „Provocarea Fapte 1:8: Împuternicirea Bisericii de a fi în misiune”.

 

Eu văd Provocarea Fapte 1:8 [a SBC] ca un component de misiune a convenţiei – larga iniţiativă de Împuternicire a Creşterii Împărăţiei”, a spus Hemphill.

 

Când o biserică se dedică faţă de Provocarea Fapte 1:8, aceasta primeşte un pachet de resurse pentru a ajuta la o dezvoltarea mult mai comprehensivă şi la strategia intenţională de misiune. Resursele includ o schiţă de predică, inserări de buletin, video-clipuri pe CD, prezentări PowerPoint şi un ghid de conducere de 60 de pagini. Adiţional, bisericile primesc comunicări continue specializate şi actualizări de la partenerii Fapte 1:8.

 

În timp ce ghidul de conducere ajută o biserică să îşi evalueze eficacitatea ei curentă şi să implementeze un plan pentru viitor, alte resurse precum schiţa de predică, prezentările video şi în PowerPoint sunt desemnate să motiveze şi să inspire congregaţia spre acţiune.

 

IMB vede Provocarea Fapte 1:8 ca o cale de a inspira bisericile să ducă Evanghelia în toată lumea.

 

„Această expansiune de structură de conducere le permite oamenilor să se concentreze pe domeniul de misiuni care le stârneşte inima şi pasiunea”, a spus Jerry Daniel, lider al bisericii IMB şi partener al grupului de serviciu. „Dumnezeu trezeşte biserica şi oamenii găsesc oportunităţile semnificative de slujire prin Provocarea Fapte 1:8”.

 

Convenţiile de stat în acelaşi fel caută potenţialul bisericilor ce-şi cresc nivelul lor de dedicare faţă de misiunea lui Hristos, a spus David Michel, director executiv asociat pentru Mississippi Baptist Convention Board.

 

Baptiştii din Mississippi au răspuns mai întâi faţă de Fapte 1:8 prin a spuse, ‚Noi întotdeauna am fost orientaţi spre misiune… Ce mai e nou despre asta?’” a spus Michel. „Dar pe măsură ce potenţialul Penticostal de aderenţă ala modelul Fapte 1:8 devine tot mai aparent, liderii de biserică senzitivi îşi adâncesc intenţiile lor de a deveni mult mai implicate în misiune în fiecare aspect al vieţii de biserică. Fapte 1:8 încurajează o experienţă de biserică interactivă atât în arena locală cât şi cea globală”.

 

În Mississippi, 65 de biserici au acceptat Provocarea Fapte 1:8, precum şi 66 altele din South Caroline, unde liderii de convenţie indică spre importanţa ajutorării bisericilor să gândească strategic despre eforturile de misiune.

 

„Concentrarea unită asupra Fapte 1:8 ca strategie de misiune pentru Împuternicirea Creşterii Împărăţiei a fost un punct bun de provocare pentru bisericile noastre la care să privească referitor la felul cum sunt din punct de vedere strategic şi intenţionat să trăiască Marea Comisie”, a spus Debbie McDowell, director al grupului de mobilizare spre misiune al South Carolina Baptist Convention. „Mulţi răspund cu o dorinţă reînnoită şi strategia intenţională de a-i câştiga pe oameni în propria lor comunitate, stat, naţiune şi până la marginile pământului”.

 

Norm Howell, specialist în parteneriat de misiune pentru Missouri Baptist Convention, a spus că Provocarea Fapte 1:8 ajută la revitalizarea bisericilor din stat, care are 51 de biserici care au acceptat provocarea.

 

„Bisericile care au fost uscate şi arătau prea puţine semne de viaţă au fost împrospătate”, în timp ce „congregaţiile care sunt implicate intenţionat şi personal în misiunile din stat, din afara statului lor şi în jurul lumii [au fost încântate de] Provocarea Fapte 1:8”, a spus Howell.

 

*****

Pastorii şi liderii de misiune interesaţi în mai multe informaţii despre Provocarea Fapte 1:8 sau cine vrea să-şi înregistreze biserica poate vizita www.ActsOne8.com sau să sune la 1-800-4ACTS18 (1-800-422-8718). În continuare este o listă a numărului de biserici care acceptă Provocarea Fapte 1:8 în fiecare stat. 1.087 de biserici şi-au înscris dedicarea lor până la 26 iulie 2005.

 

Alaska –- 2
Alabama –- 74
Arkansas –- 28
Arizona –- 16
California –- 34
Colorado -– 8
Connecticut -– 1
Florida –- 74
Georgia –- 102
Hawaii –- 1
Iowa –- 3
Idaho –- 3
Illinois –- 16
Indiana –- 26
Kansas –- 11
Kentucky –- 45
Louisiana –- 44
Massachusetts –- 2
Maryland –- 9
Maine –- 1
Michigan –- 6
Minnesota –- 3
Missouri –- 51
Mississippi –- 65
Montana –- 1
North Carolina –- 71
North Dakota –- 5
New Hampshire –- 2
New Jersey –- 2
New Mexico –- 7
Nevada -- 6
New York -– 6
Ohio -– 25
Oklahoma -– 23
Oregon –- 2
Pennsylvania -– 8
Puerto Rico -– 1
South Carolina -- 66
South Dakota –- 1
Tennessee –- 59
Texas –- 87
Utah –- 5
Virginia –- 40
Washington –- 8
West Virginia -– 30
Wyoming –- 2
Canada -- 1

horizontal rule

sus

Ce este nou?

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate