Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Talibanul eliberează 12 din cei 19 osteatici din Correea de sud

Vox Vocis 17 Septembrie 2007

GHAZNI, Afghanistan (BP)-Talibanii activişti au eliberat 12 din cei 19 creştini sud coreeni ostatici pe 29 august în urma unui acord cu Guvernul sud coreean.

Ostaticii au fost eliberaţi în trei grupuri separate, la ore diferite, începând cu eliberarea celor trei femei, apoi patru femei şi un bărbat şi în final trei femei şi alt bărbat, a relatează Tribuna internaţională Herald. Ostaticii erau transferaţi la oficialii Coreei de sud prin Crucea roşie. Alţi şapte ostatici aştaptă să îi elibereze în zilele următoare.
Haji Zaher, un tribal mai tânăr din regiune, a spus că ostaticii au fost ţinuţi de talibani în diferite locaţii din provincial Ghanzi, a relatat ziarul.

Creştinii din Coreea de sud merseseră în Afganistan, făcând parte din cei 23 de membri care erau în excursia de misiune sponsorizată de Biserica Prezbiteriană Saemmul, chiar în afara Seulului, dar pe 19 iulie autobuzul lor a fost oprit şi ei au fost răpiţi de talibanul activist. Talibanul a ucis doi dintre membri şi apoi a eliberat pe alţi doi.

Coreea de sud a fost de acord să se îmtâlnească faţă în faţă cu talibanul şi pe 28 august oficialii coreeni proclamă că ei ajunseseră la înţelegerea să ţină cont de eliberarea celor 19 ostatici care au rămas. Deoarece reap arte din acord, Coreea de sud se angajează să-şi păstreze promisiunea că îşi va retrage trupele din Afganistan, ceva ce anunţase, anerior, că va face şi de asemenea să interzică creştinilor din Coreea de suds ă meargă în Afganistan.

Unii oficiali din Guvernul afgan se tem de acord -şi faptul că talibanul va privi răpirea ca un lucru de succes, va conduce şi la mai multe răpiri.

"Unul trebuie să spună că această eliberare în acele condiţii vor face condiţiile noastre în Afganistan chiar mai dificile, a afirmat Ministerul comerţului din Afganistanului, Amin Farhang, Staţiei radio germane, conform celor reletate de Tribuna internaşională Herald. "Ne temem că această decizie ar putea deveni un precedent. Talibanul va continua să încerce să ia ostatici să-şi atingă ţintele în Afganistan".

Liderii baptişti dn sud şi-au exprimat pe 28 august sentimente amestecate cu privire la acord.

"Sunt încântat că ei sunt eliberaţi, a afirmat Frank Page, preşedintele Convenţiei Baptiste din sud Taylors, S.C., care, de asemenea, a slujit ca pastor la Prima Biserică Baptistă din Taylors, S.C., în Presa Baptistă. Dar sunt trist cu privire la condiţiile impuse pentru eliberare. Încurajasem pe coreeni să nu negocieze cu teroriştii şi sperasem că ei vor fi eliberaţi prin bunătatea umană şi/sau prin intervenţia militară. Pe când declaraţia (făcută de Guvernul coreean) că lucrarea misionară se va încheia, lucrarea lui Dumnezeu nu se va opri în Afganistan."

Redactat de Michael Foust, editorul asistent de la Presa Baptistă.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net ) Publicată pe 29 august 2007 de Staff

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate