Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

Conducătorul BWA: adevărata unitate o mare provocare pentru baptişti

De Lillian Kwon / Reporter creştin
Luni, 24 Sep. 2007
 
Problema cu care se confruntă baptiştii din întreaga lume este o manifestare mai mare a unităţii urmărite, care câteodată contestă unitatea în Cristos, spune unul dintre oficialii baptişti.

Şi unitatea, cel puţin între baptişti, este o luptă în special, în Statele Unite a relatat Rev. Neville Callam, cel care, recent, a fost ales secretar general al Alianţei Baptiste Mondiale.

"Este o nevoie disprerată pentru toţi creştinii să trăiască o viaţă de unitate ca un model pe care lumea să îl imite, ceea ce inseamnă să trăieşti o viaţă unită în ciuda diversităţii", a spus Callam, într-un interviu cu Postul creştin.

Cu un număr de 38 de milioane de membri, asociaţiile regionale BWA, organizatiile şi bisericile locale sunt autonome si îşi stabilesc poziţia legată de aceste problemă, care nu include esenţialul credinţei baptiste. Şi nu toţi baptiştii din lume pretind că sunt membri ai organizaţiei BWA.

Cu peste 69,000 de biserici în Statele Unite- unde membralitatea nu este un subiect asupra căruia să se concentreze-alături de tema diversitătii legată de probleme teologice si sociale, uneori provoacă la unitatea pe care noi vrem să o exprimăm în lume, a spus Callam.

Este o realitate faptul că trebuie să luptăm, în special aici, în Statele Unite, a subliniat el. Un nativ din Jamaica şi primul lider negru de la BWA, Callam, s-a transferat recent la Biserica Fall ca să işi preia noua funcţie.

Mai mult de 20,000 de baptişti, sunt aşteptaţi, anul viitor în ianuarie, să se unească pentru ceea ce se anunţase a fi cea mai mare întâlnire baptistă din America, de când baptiştii s-au divizat , după perioada de sclavie, înainte de războiul civil. Fostul preşedinte, Jimmy Carter, se îndreaptă sărbătorirea Noului Acord Baptist ca spre cea mai comună opinie despre baptiştii care nu pot fi alături, potrivit lui Carter si imaginii negative a baptiştilor din America de nord demonstrând unitatea baptistă în jurul problemelor sociale cum ar fi sărăcia.

Uniţi sub umbrela organizaţiei baptiste Fellowship- o diviziune a organizaţiei BWA- participanţii includ baptisti care fac parte din convenţiile în care predomină negrii, incluzând Convenţia Natională Baptistă, USA, Inc. şi biserici diferite din punct de vedere etnic, biserici baptiste americane, de asemenea, o asociaţie care este membră a organizaţiei BWA.

Criticile, cele mai multe din partea convenţiilor conservatoare, care se indepărtează de preocupările organizaţiei BWA, au creat confuzii că Noua Conventie Baptista are implicaţii politice, ţinând seama de participarea fostului presedinte, Bill Clinton si data convocării fixate pentru ianuarie 2008, anul alegerilor prezidenţiale..Totusi, Callam este incântat să vadă baptiştii din US. încercând să reflecte unitatea baptistă.

"Cred că este lăudabil faptul că bisericile baptiste din America de nord...au văzut nevoia de a veni împreună ca să galvanizeze în jurul acestor probleme asupra cărora ei nu au nici o înţelegere, a spus el. Suntem foarte incântaţi să vedem că baptiştii din U.S.sunt capabili să galvanizeze în jurul unei programe sociale care este dictată de cerintele Evangheliei, nu motivată de preocupări politice".

"Sunt multe grupuri baptiste în Statele Unite pentru care este dificil să aibă o imagine corectă care este credibilă si eu cred că aceasta este parte a spiritului unei mişcări care se încearcă sub noul acord că bisericile baptiste pot încă să apară cu o imagine nouă care nu este adevărată pentru credinţa baptistă, a comentat mai departe Callam.

Dar Underwood, unul dintre organizatorii principali al nouIui acord, a spus că America are nevoie disperată de martori baptişti adevăraţi.

Callam vede o nevoie disperată de martori credibili peste tot în lume.

"Cred că este o mare provocare e care noi o avem pentru urmatorii ani este să lucrăm pentru un progres în ceea ce priveşte manifestarea unitătii baptiştilor, a spus el. Cred că unitatea despre care vorbim este cea care este inrădăcinată în adevăr. Nu este o unitate slabă pe care o asiguri cu scopul de a arăta o imagine bună, ci o unitate adevărată care se revarsă din inţelegerea unui botez comun, unitatea noastră în Cristos Isus şi admiterea diversităţii în aceleaşi domenii din vieţile noastre.

"Se poate spune că nu toţi credem că femeile ar trebui să fie slujitori, nici nu trebuie să credem acest lucru, dar dacă noi suntem una în principiile importante ale credintei, vom putea reflecta o unitate pe care lume are nevoie să o vadă, ca să poată descoperi că mesajul evanghelic este credibil, a adăugat Callam. Eu cred că acest lucru este o provocare".

Liderul bisericii ţinteste să facă tot ce poate să facă o schimbare în lume, manifestând o unitate , nu de dragul unităţii, deoarece eu cred că acest lucru cere Dumnezeu".
Când noi reflectăm la problematica legată de unitatea bisericii, mă duc direct la Scripturi. Şi eu cred că ceea ce este in mintea lui Cristos, este că cei crestinii ar trebui să fie uniti. Acest lucru este invăţat în Scripturi, a accentuat el. Ca expresie a credinţei creştine, familia creştină a baptiştilor, de asemenea îndrăzneşte să reflecte unitatea care ar trebui să caracterizeze vieţile tuturor creştinilor.

Dupa ce a început în 1905 la primul Congres Baptist, Alianta Baptista Mondiala s-a dezvoltat încât a devenit o asociaţie de 200 de convenţii si uniuni baptiste, pretinzând că reprezintă o comunitate de peste 119 milioane de baptişti.

În Statele Unite, membrii din BWA includ bisericile americane baptiste si Congresul General Baptist din Texas, Convenţia Natională Baptistă din America si Congresul Nord American.

Rev. Neville Callam a fost ales anul acesta în iulie să urmeze să urmeze fostului conducător al organizaţiei BWA , Denton Lotz,care s-a pensionat în decembrie, după menţinerea acestei poziţii din 1988.

courtesy of Christian Post (http://www.christianpost.com)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Crestin Baptist - stiri de interes pentru crestinatatea rom?a.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizata la versiunea 1.0! Sunteti invitati sa o vedeti - si sa o folositi! Acum ?tr-o noua interfata, cu motor de cautare propriu si plan de citire a Bibliei ?tr-un an!

 

Grup de Discutii Apologetica - te poti abona si scrie mesaje care sa fie dezbatute, discutate ? acest grup de catre membrii sai.

 

Forum - actualizat si diversificat, securitate crescuta, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Crestin! - aici intri daca vrei sa discuti cu prietenii sau sa ?i faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veti gasi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetica

Biografii

Etica

Istorie Crestina

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematica

 

Pe pagina de Teologie Sistematica puteti gasi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sf?t si alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, asa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre pacat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre m?tuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creatie si istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sf?situl)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate