Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Noiembrie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Intrarea - Roy Blunt, numit să ia locul în Casă ca lider al majorităţii după ce Tom DeLay a fost pus sub acuzaţie pe 28 septembrie, vorbeşte la Capitol Hill recent despre provocările naţiunii spre ajutorarea în caz de dezastru. Photo from Rep. Roy Blunt's websiteBlunt, noul lider al majorităţii, este membru al bisericii SBC din Mo.

Sept 29, 2005

By Art Toalston

Baptist Press

 

WASHINGTON (BP) – Un Baptist l-a înlocuit pe altul în calitate de lider al majorităţii la Casă odată cu o acuzare din Texas pe 28 septembrie a Republicanului Tom DeLay de violare a legilor de alegeri a statului.

 

Cel ce slujeşte cel puţin temporar ca noul lider al majorităţii în Casa U.S. este Roy D. Blunt, un Republicat şi membru al First Baptist Church in Branson, Mo., având 55 de ani şi a fost ales în Congres în 1996.

 

În cei patru ani anteriori, Blunt a slujit ca preşedinte al alma mater, Southwest Baptist University in Bolivar, Mo. El este şi un fost secretar de stat din Missouri, primul Republican care să deţină postul în mai mult de 50 de ani.

 

El este tatăl guvernatorului actual al statului Missouri, Matt Blunt, care a slujit şi el ca secretar de stat. Matt Blunt frecventează Second Baptist Church in Springfield.

 

DeLay este un membru al Second Baptist Church in Houston, conform informaţiilor oferite de sursele congresului pentru alegerea din noiembrie 2004.

 

Blunt, după ce a intrat în Congres în 1997, a fost singurul ales pentru primul termen care să slujească în conducerea comitetului de organizare al Casei, care determină numirile comitetului. Pe lângă numirea sa în trei comitete de influenţă – relaţiile internaţionale, transportul şi infrastructura, şi agricultura – el a ajuns să cunoască pe mulţi dintre mutătorii şi scuturătorii Casei. DeLay, când era cravaşa majorităţii Casei, l-a numit pe Blunt ca deputat şef de cravaşă în 1999.

 

Când DeLay a devenit liderul majorităţii în 2003, Blunt a preluat poziţia cravaşei.

 

DeLay a ieşit pe 28 septembrie după ce un mare juriu din Travis County, care cuprinde o mare parte din Austin, l-a acuzat de conspiraţie cu două ajutoare anterior acuzate de a încălca o interzicere de 100 de ani a Texasului împotriva folosirii banilor comuni de către candidaţii politici de stat.

 

Fondatorul Focus on the Family, James Dobson a fost unul din cei câţiva lideri evanghelici care să emită declaraţiile după acuzarea lui DeLay.

 

„Punerea sub acuzare de astăzi a Liderului Majorităţii Tom DeLay poartă toate semnele unei invenţii de vrăjitorie politică”, a declarat Dobson. „Stânga extremă a cuprins această şansă de a da o lovitură într-unul din avocaţii principali ai Americii asupra valorilor familiei. Avem toată încrederea că timpul va dovedi aceste acuzaţi ca false şi privim înainte ca liderul majorităţii să fie pe deplin dovedit.

 

„În timp ce unii vor încerca fără îndoială să capitalizeze în privinţa dificultăţilor curente a Republicanului DeLay prin a lovi în crezurile sale politice în timp ce el se află jos, un astfel de oportunism ţipător va fi văzut în mod clar pentru ceea ce este”, a continuat Dobson. „Adversitatea politică nu este nimic nou pentru Tom DeLay, care s-a arătat pe sine de mult a fi o voce constantă a raţiunii şi clarităţii în dezbaterile morale ale Americii”.

 

Despre alegerea lui Blunt, Dobson a spus, „Este încurajator faptul că Republicanii de la Casă par a fi pregătiţi să continue tradiţia de conducere clară în schimbul Liderului Majorităţii DeLay”.

 

Tony Perkins, preşedinte al Conciliului de Cercetare a Familiei, a declarat, „În timp ce nu pot vorbi către schimbările [împotriva lui DeLay], pot vorbi către omul pe care am ajuns să-l cunosc. Liderul Majorităţii DeLay a fost un renumit campion al chestiunilor pro-familia importante pentru fiecare dintre noi. El a condus subiecte care au cuprins interzicerea avortul naşterii parţiale către tăierea taxelor la primul vot istoric asupra amendamentului căsătoriei.

 

„Vor fi unii care vor încerca să întoarcă evenimentele curente într-o punere sub acuzaţie a ideilor pentru care stă Tom DeLay, şi ei vor fi greşiţi”, a spus Perkins.

 

„Adevărata conducere arată în timp de criză personală”, a continuat el. „Atunci când există o întrebare despre ceva făcut greşit, adevărata conducere străluceşte şi ştie să iasă afară pentru a nu distrage de la chestiunile importante tuturor. Ar putea ipocriţii care îl vor convinge pe membrul congresului DeLay fără un proces că ei vor face la fel? De la început, Tom DeLay a cerut o investigare cinstită. Ar trebui să ne amintim cu toţi că există o politică îndelungată în această ţară că cineva este presupus inocent până ce este dovedit vinovat”.

 

Rich Scarborough, preşedinte al Vision America şi fost pastor, l-a descris pe DeLay ca „un om de integritate şi un membru de congres model care iubeşte oamenii şi districtul său l-a slujit bine. … Am interacţionat cu Tom ca pastor, şi ca prieten. Ştiu că Tom este activ în biserica sa şi că propriul său pastor vorbeşte înalt despre el. Ştiu de asemenea că Tom este un creştin adevărat care a făcut multe acte de bunătate – adesea pentru prieteni şi uneori pentru unii străini în totalitate, a căror situaţia a atins inima lui”:

 

Scarborough a avut ca ţintă pe procurorul din Travis County, Ronnie Elarle, care este esenţial în punerea sub acuzaţie a lui DeLay.

 

„Aceasta nu este prima dată când Ronnie Earle a încercat să coboare pe cineva de statura Liderului Majorităţii DeLay”, a spus Scarborough. „Şi referitor la aceasta, ultima dată când acest mare juriu s-a aşezat, acest procuror foarte partizan a realizat pe deplin obiectul ambiţiilor sale – să-l pună sub acuzaţie pe Liderul Majorităţii, care, apropo, s-a lăudat că o va face în scrisorile de strângere de fonduri şi discursurile către tovarăşii Democraţi”.  

horizontal rule

sus

Ce este nou?

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate