Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Home
Arhiva editurii

 

Titlurile principale

 

EDITORIAL
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

StatisticiBotezurile Convenţiei Baptiste de Sud din 2004, printre listele Profilului Anual al Bisericilor

Apr 8, 2005

By Chris Turner

 

NASHVILLE, Tenn. (BP) – Recentele statistici alcătuite pentru SBC (Southern Baptist Convention - Convenţia Baptistă de Sud) în 2004 arată un revers în tendinţele recente descendente din categoriile cheie precum botezul şi membria. Acestea sunt „semne încurajatoare că denominaţia se poate îndrepta spre direcţia dreaptă”, a spus James T. Draper Jr., Preşedintele LifeWay Christian Resources.

 

„Cred că sunt multe lucruri pe care le putem lua din aceste statistici care este pozitiv şi arată o întorsură de la unde am fost în ultimi trei ani”, a spus Draper. „Creşterea în botezuri este uşoară, dar o creştere de mai mult de 10.000 faţă de anul trecut este încurajator”.

 

Conform PAB (Profilul Anual al Bisericii), informaţia adunată de LifeWay Christian Resources, botezurile au fost la un total de 387.947 în 2004, comparat cu 377.357 în 2003, care a marcat un al patrulea an consecutiv de declin.

 

Draper a notat că accentul curent al SBC pe botezul a 1 milion de oameni în 2005 nu a fost iniţiat până la întâlnirea anuală din vara trecută în Indianopolis şi a admis doar pe acele biserici care au acceptat provocarea ca să fie o parte a iniţiativei pentru un scurt timp înaintea raportului de final de an. Draper a spus că el ar fi „surprins dacă nu am vedea o săritură considerabilă” în botezuri atunci când informaţia este adunată pentru 2005.

 

Cu o creştere netă de 441 de biserici noi, totalul SBC a stat la 43.465 la finalul anului, de la 43.024 în 2003. Membria a crescut în total prin 62.444 pentru un total de 16.267.494.

 

Alte domenii cheie cu înrolare crescută au fost Şcolile Duminicale (8.206.440 cu 12.554), educaţia pentru misiune a bărbaţilor şi băieţilor (423.207, cu 4.601) şi pregătirea de ucenicizare (2.237.345, cu 237.785).

 

Draper a fost cel mai încântat referitor la creşterea în ucenicizare.

 

„Un lucru ce l-am auzit de la pastori, asociaţii şi convenţii de stat este nevoia pentru reînnoirea ucenicizării”, a spus el. „Aceasta reflectă într-adevăr ceea ce am auzit eu precum şi de la liderii mai tineri pe care i-am întâlnit în lungul ţării în ultimele câteva luni. Ei realizează nevoia ca membrii lor să fie fundamentaţi din punct de vedere doctrinar, şi studiile de ucenicizare sunt felul de a face aceasta. Eu văd aceasta ca o tendinţă foarte pozitivă pentru indivizi, biserici şi denominaţia noastră”.

 

Draper a arătat că totalul chitanţelor de colecte au fost cu $522,666,407 mai mult faţă de $10 miliarde de dolari. Cel mai încurajator aspect al creşterii, a spus el, a fost cantitatea pentru cheltuielile totale de misiune – o creştere de 8,84% în ultimul an, cu chitanţe care au strâns mai mult de $97 milioane de dolari până la 1.2 milioane. Statisticile arată de asemenea că 11,7% din chitanţele totale sunt relatate faţă de misiune.

 

„Sunt încântat să văd o astfel de cantitate semnificativă a chitanţelor noastre fiind desemnate pentru strădaniile misionare”, a spus Draper. „Sper că acesta reflectă o tendinţă pe care noi ca o denominaţie ne recapturăm rădăcinile e a fi un popor evanghelistic şi orientat spre misiune. Cel mai important lucru pe care noi îl putem face este de a împărtăşi Evanghelia cu oamenii lumii şi să-i conducem spre o credinţă salvatoare în Isus Hristos”.

 

Înrolarea în WMU a crescut cu 115.626 la un total de 967.831.

 

Înrolarea în lucrarea de muzică a declinat prin 68.054 sau 4%. Draper a spus că e greu de cunoscut de ce exact înrolarea în lucrarea muzicală a declinat, dar a speculat că poate fi un indicativ al unei tendinţe în biserici de a trece de la corurile formale şi mai mult spre grupuri de laudă şi închinare care sunt compuse din mai puţini oameni.

 

Statisticile de an includ rapoarte ale unei noi convenţii de stat afiliate cu SBC, Dakota Baptist Convention, care anterior avea statut de părtăşie.

 

„În mare cred că este un raport bun”, a spus Draper. „Anul trecut am simţit că era o reală urgenţă cu declinurile pe care le vedeam în anumite categorii cheie care reflectă o denominaţie care şi-a pierdut centrul atenţiei. Sper că aceste numere reflectă începutul unui indicator de tendinţă crescândă a unei denominaţii centrate pe câştigarea oamenilor pentru Hristos”.

horizontal rule

sus

Ce este nou?

CHAT Apologetic!

Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate