Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

 

Tatăl: protestele funerare l-au îmbolnăvit

Vox Vocis 12 Noembrie 2007

De ALEX DOMINGUEZ

BALTIMORE -Tatăl lui Marine, cel care a fost ucis în Irak, a luat atitudine împotriva invaziei de procese împotriva bsericii fundamentaliste, care păzeşte funerariile soldaţilor, spunând că semnele protestatarilor de la înmormântarea fiului lui i-au îmbolnăvit stomacul.

Albert Snyder a relatat miercuri că el aştepta un mormânt privat pentru fiul lui., cpl. Matthew Snyder.

"Ei au transformat acest serviciu funerar într-un circ mass-media şi ei voiau să rănească familia mea," a declarat Snyder. Ei voiau ca mesajul lor să fie auzit şi lor nu le păsa cine opresc ei. Fiul meu a fost îngropat cu demnitate, nu cu o bandă de clowni."

Snyder a dat în judecată Biserica Baptistă Westboro, ai cărei membri au păzit funeraliile personalului militar ucis în Irak şi Afganistan, pretinzând că moartea este pedeapsă pentru toleranţa ţării faţă de homosexualitate. Rezidentul din York caută pagube financiare nespecifice în cazul încălcării intimităţii şi se îndoaie de dezastrul emoţional ca un rezulatat a protestului Bisericii Topeka, Kan la funerariile fiului său în mai 2006 la Westminster.

Protestele bisericilor au inspirat legile câtorva state şi o lege federală despre protestele funerare, dar procesul Maryland se crede a fi primul înregistrat de familia unui bărbat aflat în serviciu.

Întrebat miercuri despre un semn pe care scrie "Mulţumesc Dumnezeule pentru soldaţii morţi," Snyder a spus că el crede acesta zilnic.

"Am văzut acest semn când m-am întins în pat," a spus Snyder.

Întrebat despre declaraţiile publicate de un grup că fiul său a fost ridicat ca să sprijine monstrozitatea romano- catolică" şi apoi trimis să lupte Statele Unite ale Sodomei." Snyder a spus că "ei nu au dreptul să facă acestor oameni ceea ce ei nu ştiu."

În timpul interogatoriului, apărarea incediatorului Jonathan Katz s-a concentrat asupra necrologului şi notiţelor asupra morţii şi l-au întrebat at pe Snyder dacă ei au spus că serviciil funerare erau secrete. Snyder a replicat că notiţele spun că prietenii şi familia sunt binevenite, dar admitea că el nu ştia pe toţi cei cinci sute sau mai multe persoane care au participat.

Cazul testează limitele dreptului de a vorbi liber.

Judecătorul Curţii de justiţie din US., Richard Bennett a instruit juraţii la începutul audierii d e marţi că protejarea protejarea primului amendament a vorbirii libere are limite, incluzând declaraţiile vulgare, ofensive şi şocante. Bennett a spus că juraţii ar trebui să decidă dacă acţuinile acuzaţilor ar putea fi ofensive pentru o persoană dreaptă, dacă ele sunt extreme şi scandaloase şi dacă acţuinile erau aşa de ofensive şi şocante ca să fie justificate de primul amendament."

Membrii din biserică spun că ei sunt mai motivaţi de teama de Dumnezeu şi nevoia lor de a avertiza America de decăderea ei morală, mai mult decât o dorinţă de a răni pe cineva.

Katz a spus juraţilor marţi că protestele au avut loc la o distanţă de tre metri de Biserica Catolică St. John, unde a fost ţinut serviciul funerar, pe deal şi departe de a vedea şi cu posibilitatea de a se auzi.

Snyder a afirmat că personalul militar american este în Irak luptând pentru libertate de exprimare, ei nu luptă pentru o vorbire duşmănoasă. O fotografie arată un copil ţinând un semn la protestul funerara tulburat în mod special, a spus tatăl.

"Mă rog pentru copiii lor. Ei au nevoie de ajutor pentru a fi educaţi cu acest gen de ură, a spus Snyder.

"Dumnezeul meu este un Dumnezeu al dragostei, a spus Snyder, adăugând mai târziu "Nu caut în Biblie duşmănie.

Fondatorul şi pastorul bisericii, Fred Phelps, a luat atitudine după Snyder şi după ce a transmis un avertisment de la Bennett, când pastorul a declarat că el nu a considerat că aceşti copii ar vedea un semn purtat de protestatari cu cuvintele "Semper Fi Fags" şi două figuri lipite care par să fie angajate în sodomie.

"Nu, nu este o irelevanţă," a spus Phelps.

Apoi Bennett a replicat tăios.

"Răspunde doar la întrebare, domnule. Nu hotărî ce este relevant sau ce nu este. Doar răspunde la întrebare," a spus Bennett.

Phelps a afirmat că a ales să folosească termenul de "steaguri" în grupul de semne el vine din Scriptură, dar de asemenea, a folosit sodomit sau câine. Când a fost întrebat de Katz de ce grupul a făcut un semn "Semper Fi Fags, " Phelps a replicat că el fusese răsunsul nevoii pentru a avertiza ţara că "dăunătoare căi sunt gata să ne osândească."

Presa Asociată / Articol lansat: 25/10/2007 (http://www.eveningsun.com )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright (c) 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate