Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Istorie
Pastorala
Cartea Crestina
Eseuri Crestine
Umor
Marturisiri
Proiectul Betania
Pagina Femeii
Mass-Media
Stiri
Lectura Crestina
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Haggard, în scrisoare, exprimă remuşcarea pentru imoralitatea sexuală

Nov 6, 2006

By Staff

Baptist Press

 

COLORADO SPRINGS, Colo. (BP) – După ce bordul de supraveghetori ai New Life Church din Colorado Springs Colo., au decis că scoaterea lui Ted Haggard din funcţia de pastorat era cel mai bine pentru biserică, Haggard a scris o scrisoare bisericii în care îşi exprima remuşcarea pentru acţiunile sale.

 

„Îmi pare aşa de rău”, începea scrisoarea. „Îmi pare rău pentru dezamăgire, trădare, şi rănire. Îmi pare rău pentru exemplul oribil pe care l-am pus înaintea voastră”.

 

Haggard a recunoscut că declaraţiile inconsistente pe care le-a făcut către media după acuzaţiile de comportament homosexual şi folosirea de droguri au slujit doar pentru a produce confuzie membrilor bisericii, şi el a vrut ca ei să ştie că numai el era responsabil.

 

„Adevărul este, sunt vinovat de imoralitate sexuală, şi îmi asum responsabilitatea pentru întreaga problemă”, scria el. „Sunt un înşelător şi un mincinos. Există o parte a vieţii mele care este aşa de repulsivă şi întunecată cu care m-am luptat în toată viaţa mea de adult”.

 

Scrisoarea a fost citită la slujbele de la 9 şi 11 a.m. de la New Life Church pe 5 noiembrie de către Larry Stockstill, director al bordului de supraveghere şi pastor al Bethany World Prayer Center din Louisiana, care a fost plantată de biserica de 14.000 membrii, New Life.

 

„Când am oprit comunicarea problemelor mele, întunericul a crescut şi în final m-a dominat”, a continuat Haggard în scrisoare. „Ca rezultat, am făcut lucruri care erau contrare cu tot ceea ce credeam”.

 

Haggard nu a elaborat în ce au inclus acele acţiuni, dar a notat că supraveghetorii îi cer lui să supună atenţiei lui James Dobson, fondatorul lui Focus on the Family, notabilul pastor şi învăţător Jack Hayford şi evanghelistul Tommy Barnett. Cei trei bărbaţi vor îndeplini o „analiză completă” a vieţii mintale, spirituale, emoţionale şi fizice a lui Haggard şi îl vor ghida spre un program de vindecare şi restaurare.

 

Totodată în scrisoare, Haggard a cerut familiei bisericii să ierte pe acuzatorul său, Mike Jones.

 

„El revelează decepţia şi senzualitatea care era în viaţa mea. Acele păcate, şi altele, trebuiesc confruntate cu asprime. Aşa că, iertaţi-l şi, de fapt, mulţumiţi lui Dumnezeu pentru el”, a scris Haggard. „Cred că acţiunea sa mă va face pe mine, soţia şi familia mea, şi în final pe fiecare dintre voi, mai puternici. El nu v-a violat pe voi; eu am făcut-o”.

 

O scrisoare de la soţia lui Haggard, Gayle, a fost citită alături de scrisoarea sa. În aceasta ea spunea că speranţa ei „stă tare în Domnul” şi că rămâne dedicată soţului ei „până ce moartea ne va despărţii”.

 

Dacă aş sta înaintea voastră astăzi, nu aş schimba nici o iotă din ceea ce am învăţat pe femeile din biserica noastră”, a scris Gayle Haggard. „Pentru cei dintre dumneavoastră care aţi fost preocupaţi în privinţa faptului că mariajul meu era aşa de perfect nu m-aş putea relata femeilor care se confruntă cu mari dificultăţi, să ştiţi că aceasta nu va mai fi niciodată cazul. Testul meu a început; urmăriţi-mă. Voi încerca să mă dovedesc a fi credincioasă”.

 

Ea a adăugat că ruşinea publică a soţului ei este evidenţa faptului că toţi oamenii au nevoie de un Salvator.

 

Asociaţia Naţională a Evanghelicilor (NAE, SUA) cu 30 milioane de membrii din care a demisionat Haggard ca preşedinte pe 2 noiembrie, a emis o declaraţie în următoarea zi, notând faptul că Hristos poate să ierte „tot felul de păcate”.

 

„Cunoscându-l pe Rev. Haggard, am descoperit rapoartele iniţiale de comportament greşit a fi şocante şi dificil de crezut”, au scris preşedintele NAE, Roy Taylor şi vicepreşedintele Jeff Farmer. „În calitate de evanghelici recunoaştem, totuşi, că realitatea ţeapănă a puterii păcatului din vieţile tuturora dintre noi, şi recunoaştem că suntem cu toţi capabili de eşecuri morale dureroase.

 

„Mai mult, noi credem că Biblia îi pune pe liderii creştini la nivele mai mari de responsabilitate”, a adăugat Taylor şi Farmer. „Prin urmare, este în special serios atunci când un pastor şi lider creştin proeminent violează în mod liber standardele de conduită ale lui Dumnezeu”.

 

Alan Chambers, preşedinte al Exodus International, o reţea de foşti homosexuali dedicaţi împărtăşirii puterii transformatoare a lui Isus, a spus că organizaţia sa este profund de întristată să afle de eşecurile morale ale lui Haggard.

 

„În timp ce consecinţele unor asemenea acţiuni sunt justificabil de grave, noi reafirmăm dragostea şi iertarea îndrăzneaţă pe care Isus Hristos oferă fiecăruia dintre noi în calitate de păcătoşi în nevoie după harul Său”, a scris Chambers.

 

„Această admitere ne aminteşte tuturora de slăbiciunile umane şi spirituale proprii precum şi de nevoia continuă pentru transparenţă personală şi responsabilitatea şi grija pentru alţii”, a continuat el. „Nici un individ nu este mai presus de ispită şi eşec moral. Nici un individ nu este exclus din dragostea şi mila lui Hristos. Nici un individ nu ar trebui să se lupte singur în tăcere”.

 

Haggard a spus în scrisoarea sa către membrii bisericii că el şi soţia sa „trebuie să plece pentru o vreme” şi ei nu se vor întoarce niciodată la un rol de conducere la New Life Church”, o congregaţiei pe care ei au început-o în beciul lor acum mai mult de două decade în urmă.

 

În timp ce cele 6.000 de locuri ale auditoriul erau pline la serviciul de duminică dimineaţa, Ross Parsley, care şi-a asumat rolul de a fi pastor în timp ce se desfăşura calvarul lui Haggard, a încercat să încurajeze congregaţia.

 

„Picioarele noastre nu sunt plantate într-un om, metodă sau lucrare”, a spus Parsley, conform ziarului Gazette în Colorado Springs. „Nu cred că acesta este ultimul capitol al New Life Church. De fapt, cred că o carte întreagă are să fie scrisă”.

 

La o conferinţă de ştiri după serviciul de dimineaţă, Stockstill a spus că Haggard a „dezvoltat un model de decepţie” şi a fost „în afara adevărului şi a realităţii”. Prin urmare, supraveghetorii încă nu erau siguri de extinderea nelegiuirii lui. El a adăugat că lucrarea lui Haggard a ţâşnit „aproape ca un meteor”, şi probabil stresul conducerii l-a lăsat să fie deschis faţă de ispită, a raportat Gazette.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Misiunea Vox Dei vă urează Sărbători Fericite alături de cei dragi!

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate