Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Jason and Dorothea Lee and their three children -- Janet, Jacqueline and Jacob -- will move to West Africa in July to help start churches among an unreached people group. They were one of three couples appointed by the IMB to the region in March.In Africa de Vest se construieşte momentul misiunilor
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=25716

Afişat pe 24 mai 2007 | de Shawn Hendricks

RICHMOND, Va. (BP) –Imaginea a fost la fel de clară ca o fotografie

Cu câţiva ani în urmă, Dorothea Lee călătotea într- un un autobuz împreună cu colega ei din grupul de la cor când ea a avut o viziune despre un băiat african. Ea a clipit şi şi- a întors capul, dar ea nu a putut scutura imaginea. Ea s-a ruga Doamne, ce înseamnă aceasta?

Noul pastor baptist din sud relatează :”Şi Dumnezeu mi-a zis, tu vei merge”,

Aruncă o privire fulger spre anul trecut. Lee şi soţul ei, Jason au decis unde vor sluji, Bordul de misiune Internaţională a început să se axeze timp de un an supra slujirii Africii de vest, incluzând lucrarea din biserici, communicate, broşuri, articole de revistă şi alte resurse.


Ceea ce Africa de vest ne înfăşişează, clarifică nevoile, a spus Jason Lee.

Aceasta înfăţizează, nu doar nouă, ci şi alţii din altă denominaţiune se roagă pentru acestă regiune. Şi eu ştiu aceasta clarifică unde vrea Dumnezeu să mergem.

Cei din familia Lee, membri ai primei biserici baptiste Highlands din Highlands, Texas vor merge în Africa de Vest în iulie să înceapă să planteze biserici printre grupurile de musulmani care nu au acces la Evanghelie. Ei sunt unul din cuplurile trimise de Bordul de Misiune Internaţională spre o regiune care este în conflict.

NU MAI MULT CU O FAŢĂ SUPĂRATĂ
Cel târziu în 1990, un număr de misionari din Africa de Vest au avut o decădere , numărul lor scăzând de la 400 la 250 de misionari. Lideriul regionalională Randy Arnett descrie numărul gruourilor neatinse ca o “îmbrăţişare”.

”Când am început prima dată să vorbim despre o implicare , Africa de vest avea faţă tristă, a spus Arnett. Lucrurile merg în mod real bine”.

Liderii locali din Africa de vest sperau ca implicarea de un an să ajute ca lucrurile să se schimbe. Lucrurile se schimbă, a afirmat Arnett.

La fel cum s- a întâmplat în timpul decăderii trecute, numărul persoanelor s-a ridicat la 11 procente – cel mai mare procentaj de când regiunea a început să fie se mişoreze ca număr în 1997 . Regiuea se aşteaptă să fie trimişi noi misionari – opt cupluri şi trei persoane singure, anul acesta decât în ultimii trei ani la un loc.

”Răspunsul a fost fenomenal”, a spus Roger Haun, asociatul Africii de vest.

“Noi suntem foarte încântaţi de numărul de baptişti din Sud care a răspuns. Este peste aşteptările noaste cele mai sălbatice”.

Mai multe puncte centrale

20 de biserici au fost desemnate ca” biserici angajatoare” sau cea ce uneori numim o strategie a bisericilor coordonatoare. Acete biserici acceptă responsabilitatea de a adopta unui grup de oameni neatinşi , dezvoltând o strategie de planta biserici printre aceştia. Înainte de aceasta implicare, acea regiune nu a vut nici o biserică angajatoare.
As Dorothea and Jason Lee were deciding where they might serve as missionaries, the International Mission Board was in the midst of a yearlong focus on West Africa, which helped focus their call. They will move to the field in July.
Mai mult de 120 de alte biserici au făcut acelaşi tip de angajament să ajute munca misionară din regiune.

Un număr de partenerti în rugăciune s-a ridicat la 100,000, rapotat acum 2 ani la 400,000 astăzi.

Realizez că multe dintre rezultate se bazează pe rugăciune, spune Arnett. Eu cred că noi vedem o corelare între numărul crescând al oamenilor care se roagă pentru Africa de vest şi rezultatele care se văd”.

Numărul grupurilor noi atinse şi răspunsurile la Evanghelie de asemenea s- au ridicat în ultimule 12 luni şi nevoile de creştini sunt urgente.

SEMNE DE REZONANTA

Noi căutăm răspuns, aşa cum niciodată înainte nu am văzut. Nu chiar unul sau două, aici şi acolo, dar peste 15 aici şi peste 20 acolo şi peste 30 aici şi sunt mai mult decât o duzină.

Faptul că am auzit despre 12 femei musulmane că vin în echipa voluntară, şi că au zis noi vrem să-L primim pe Isus, aceasta este motivul sărbătorii , spune Arnett. Acest lucru nu s-a petrecut în trecut.

Dar Africa de vest are înca o cale lungă de mers.

Mai mulţi misionari nevoi sunt în această regiune care continuă să crescă. În Nigeria, doar u cuplu luctrează printre Hausa, un grup de 28 de milioane de persoane.

Ca multe regiuni din întrega lume, Africa de Vest de asemenea are de asemeea mai mulţi misionari singuri. Chiar acum, acolo sunt 47 de femei singure care lucrează în acea regiune, în comparaţie cu trei bărbaţi.

”Dumnezeu deschide uşi privind oportunitatea de a fi martori pentru femei”, notează Arnett. Acesta este tributul pentru curajul lor, pentru rezistenţa lor, pentr tăria lor de caracter.

Oamenii din această regiune sunt optimistişi cred că lucruri măreţe se arată la orizont pentru Africa de vest.


“Oamenii noştri, misionarii noştri sunt îndrăzneţi astăz cum nu au fost înainte, afirmă Arnett. Şi se văd rezultate. Aici este momentul”

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate