Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Septembrie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

 

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Reclamele pe ecrane mari în India descurajează convertirile

July 26, 2005

By Staff

 

NEW DELHI, India (BP) – Un serviciu public de reclamă care examinează convertirile religioase a început să arate în Vadodara, India, un oraş de 1,4 milioane de oameni din statul Gujarat, a raportat Compass Direct.

 

Gujarat, pe graniţa indiană cu Pakistan, are o lungă istorie de luptă religioasă prin extremiştii hinduşi care au ca ţintă pe creştini şi musulmani.

 

Preşedintele Asociaţiei Indiene de Producători, Artişti şi Tehnicieni de Filme Scurte şi Programe de Televiziune, Devendra Khandelwal, a spus micul film de tip serviciu public a fost făcut pentru a „educa” audienţele de cinema despre Libertatea Gujarat-ului a Actului de Religie din 2003, a raportat Compass. Legea interzice convertirile „prin folosirea forţei sau a farmecului ori prin mijloace necinstite”.

 

Compass a citat pe Khandelwal, care este şi ofiţerul executiv şef al companiei care a produs reclama, Indian Infotainment Media Corporation (IIMC) din Mumbai, că spune că vrea să transmită că „convertirea de la o religie la alta, ori prin forţă sau fraudă, este ilegală şi poate fi pedepsită”.

 

Pe 30 iunie, Compass a raportat că Curtea Înaltă din Gujarat a respins petiţia emisă în 2003 de Conciliul Creştin Toată India şi o organizaţie budistă, Buddha Gaya Mahabodhi Vihar, care a provocat constituţionalitatea legii de anti-convertire. Curtea a spus că petiţia era prematură din moment ce legea nu fusese încă implementată.

 

Deoarece guvernul statului Gujarat nu a adus legea în vigoare, „prezentarea filmului este total nelegitimă, şi îi duce în eroare pe oamenii din Gujarat”, a spus Samson Christian, secretarul şef al conciliului creştin, către Compass.

 

Khandelwal, între timp, a spus că IIMC are acord cu 600 de cinematografe din India pentru a prezenta astfel de filme, a notat Compass în raportul său din 20 iulie.

 

„Nu înţeleg de ce oamenii fac atâta zarvă când [filmul] este doar o repetare a ceea ce spune legea”, a mai spus Khandelwal.

 

Aşa cum a fost descris de Compass, actul stipulează că viitorii convertiţi trebuie să obţină permisiune de la oficialii de district înainte ca ei să se convertească. Preoţii sau oficialii religioşi trebuie să contacteze autorităţile districtuale înainte ca o conversie să aibă loc. Eşecul în a fi de acord cu aceste cerinţe poate duce la întemniţare de până la patru ani şi o amendă maximă de 100.000 de rupii ($2.294).

 

Compass a descris reclama anti-convertire că începe cu o scenă care arată doi câini care se luptă şi o voce din fundal spune, „Nu le poţi schimba natura”.

 

În următoarea scenă, o vacă se uită încet la un teren verde în timp ce vocea spune, „Nu poţi face această vacă să nu mai fie vegetariană”.

 

Apoi ecranul se face negru, şi vocea spune, „Aşa că de ce să încerci să schimbi religia cuiva?”

 

Reclama conclude cu textul legii din 2003 din Gujarat.

 

Conducerea de cineva din Vadodara a spus că compania lui Khandelwal au dat reclama pe gratis. Toate cinematografele indiene trebuie să arate filme documentare înainte de a prezenta filmele în întregime, dar cerinţa este în mare ignorată. Când se prezintă un film mic, producătorul câştigă un procent din câştigurile frecvenţei de la cinematograf.

 

Patru alte state indiene au emis legi pentru a combate convertirile „ne-etice” sau „forţate”. Madhya Pradesh a fost primul care să emită prima lege definitivă anti-convertire în 1966; Orissa în 1967; Arunachal Pradesh în 1978; şi Tamil Nadu în octombrie 2002.

 

Între timp în Washington, D.C., Institutul de Religie şi Politică Publică a criticat planurile unui grup extremist hindus din statul indian Orissa pentru distribuirea plănuită de tratate anti-creştine.

 

Institutul inter-religios non-profit a citat grupul extremist hindus Dara Sena şi a notat că acesta este „dedicat spre promovarea crimei condamnate Dara Singh… Dara Singh a fost condamnat în 2003 şi i s-a dat sentinţă pe viaţă în închisoare pentru uciderea misionarului Graham Staines şi cei doi fii ai lui prin arderea lor de vii”.

 

Dara Singh şi Dara Sena sunt bătăuşi violenţi care caută să intimideze populaţia crescândă ne-hindusă din Orissa”, a spus Joseph K. Grieboski, preşedintele institutului. „Mai degrabă decât să protejeze Hinduismul – obiectivul lor declarat – ei au rănit şi au stânjenit comunitatea internaţională hindusă prin promovarea violenţei şi a intoleranţei”.

 

Declaraţia de presă a institutului a adăugat că Dara Singh „a declarat în mod repetat că doreşte să conducă oficiul public din Orissa în ciuda unei legi care interzice criminalilor condamnaţi să deţină un oficiu public. Urmaşii lui din Dara Sena îl susţin pe Singh ca pe o figură de dumnezeu şi un lider în lupta de a proteja Hinduismul contra religiilor „străine” precum Creştinismul şi Islamul”.

 

Institutul a creditat pe Directorul Poliţiei din Districtul Mayurbhani din Orissa, unde este localizată închisoarea lui Singh, pentru că a spus public că poliţia va aresta pe oricine care este prins că distribuie publicaţii anti-creştine.

 

„Încurajam guvernul din Orissa să susţină rolul legii şi al drepturilor fundamentale”, a spus Grieboski, „şi de a combate atmosfera de intoleranţă şi de violenţă bazată pe religie adoptată de grupe precum Dara Sena”.

 

*****

Compilat de Art Talston. Material din Compass Direct, un serviciu de ştiri bazat în Santa Ana, Calif., care se concentrează asupra creştinilor din întreaga lume care sunt persecutaţi pentru credinţa lor. Folosit cu permisiune.

horizontal rule

sus

Ce este nou?

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate