Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

 

Un grup de baptişti prieteni cu homosexuali au fost excluşi de la evenimentul “New Baptist Covenant”

de Robert Marus

Publicată pe data de 24 iulie 2007

FALLS CHURCH, Va. (ABP) -Oragnizaţia care sponsorizaază un eveniment istoric pan-Baptist, a spus la două grupuri de homosexuali baptişti, că nu pot participa în capacitate oficială.

The North American Baptist Fellowship, sub ale cărei auspicii s-a sărbătorit Noul Acord Baptist , a informat Association of Welcoming and Affirming Baptists şi the Baptist Peace Fellowship of North America că ei nu se pot uni cu NABF. Deci, ei nu pot fi participanţi oficiali la acest eveniment.

"Nu este o respingere a organizaţiei sau a oamenilor din aceste organizaţii, a scris Alan Stanford, secretarul general de la NAFB, într-un e-mail scris pe data de 18 iulie, alarmând liderii celor două grupuri de decizia celor din grupul NAFB. Este o recunoaştere a faptului că noi nu putem să ne unim Coliţiei Baptiste, care avea nevoie să fie auzită din nou în America şi să adreseze problematicii referitoare la orientaterea sexuală în acelaşi timp. Noi vă cerem susţinere şi înţelegere".

Evenimentul este programat în 2008 în Atlanta. Este desemant, să aducă împreună cât mai multe denominaţiuni baptiste diferite, atât pe cei din sud, americani baptişti şi moştenirea baptistă africano-americană. Organizatorii, printre care se află Jimmy Carter şi Bill Clinton, au spus că speră să unească mulţi baptişti din punct de vedere ideologic, în jurul unei cauze care să promoveze evanghelizarea, lupta împotriva sărăciei şi sprijinul libertăţii religooase.

Dar Ken Pennings, directorul executiv al Association of Welcoming and Affirming Baptists, a spus că organizatorii au ignorat una dintre cele mai importante problematici socio-juridice, evitând subiectul controversat al sexualităţii şi biserica.

"Nu se cuvine ca acest gen de lucruri să continue în biserica lui Cristos, a spus el într-un e-mail scris ca răspuns lui Stanford. Suntem într-o conjujunctură crititică, când baptişti din toate părţile se unesc să ia o atitudine fermă în cee ce priveşte justificare tuturor copiilor lui Dumnezeu şi pentru oamenii buni din societatea Americii, care sunt consideraţi ţapi ispăşitori şi care sunt marginalizaţi mai mjult,...ei nu vor fi invitaţi să participe".

Pentru a veni sponsori oficiali ai aceastei sărbători , organizaţiile ar fi trebuit să devină afiliaţi grupului NAF, care este alcătuit din grupuri denominaţionale din Statele Unite şi Canada, care aparţin Alianţei Baptiste mondiale, cât şi grupurile afiliate cu acestea.

Într-un inteviu acordat pe 24 iulie. Stanford a spus că invitaţiase adresează explicit homosexualilor. Grupul AWAB este format din adunări de homosexuali şi BPFNA care susţine drepturile homosexualilor, o problemă care implică schimbarea pe baza întâlnirii. Acest lucru poate fi un motiv pentru coaliţie, care deja este fragilă, să se lămurească, a spus el.

"Noi era de acord că ar trebui să ne concentrăm pe acele lucruri care reprezintă un acord unanim şi nu este un acord general asupra acestui subiect, a spus Stanford. Aşa că, atunci , când fiecare se gândeşte că sexualitatea este un subiect a unei îngrijoprări ,grave, că este un subiect care necesită multă discuţie şi rugăciune. --- nu este o parte a unui program stabilit de le început. Şi aşa că eu mă gândesc că mulţi dintre liderii baptiştilor din sud cred că aceast lucru ar însemna schimbarea înţeţegerii lui asupra acestui subiect ".

Dar Pennings a afirmat că o atitudine trădează scopul şi numele sărbătorii însăşi. Într-adevăr acest lucru este mai asemănător Acordului vechi decât Acordului nou , a afirmat el pe 23 iulie . "De ce vrem să participăm la această sărbătoare? Nu este nimic nou la aceasta. Este aceeaşi veche excludere",

Critcica evenimentului de către cei din stânga este nouă, dar organizatorii sărbătorii deja au primit critica marcantă de le cei din dreapta. Unii lideri ai Convenţiei Baptiste din Sud, care nu au fost invitaţi să participe în calitate oficială, deoarece nu mai sunt membrii ai organizaţiei NABS sau BWA au caracrterizat evenimentul ca pe o excludere a conservatorilor. În mod simplu, alţii au citat implicarea lui Carter sau a lui Clinton în eveniment, ac un sprijinin pentru democraţi, chiar dacă organizatorii s-au unit cu Baptiştii Republicani care erau vorbitori.

Deşi BPFNA şi AWAB nu vor fi participanţi oficiali la această sărbătoare, membri individuali şi bisericile participante din cele două grupuri vor fi. Pennings şi Evelyn Hanneman, directorul interimar de la Peace Fellowship , relatează că marea majoritate dintre congregaţiile partenere sunt afiliate cu bisericile americane din America ori cu Cooperative Baptist Fellowship. Amândouă grupuri sunt member ale organizaţiilor NABF and BWA..

"De fapt, trei membrii ai organizaţiei Baptist Peace Fellowship fac parte din comitetul care planifică sărbătoarea, a spus Hanneman. Aşa că, ei sunt interesaţi să se ferească de problemele de pe listă LGBT.(lesbianismul, biseualitatea şi trancnsgender) şi deja noi suntem la masa dicuţiilor".

Hanneman a spus că BPNFA ar încerca să organizeze un eveniment auxiliar, în timp ce homosexualii discută alte subiecte cum ar fi drepturile şi alte subiecte legate de pace şi dreptate.

Iniţial Pennings a afirmat că el consideră că ar fi recomandabil ca suporterii grupului AWAB să protesteze sărbătoarea, dar acum că organizaţia va încuraja suporteri ei să meargă la eveniment şi atrage atenţia asupra problemelor cum ar fi sexualitatea în viaţa baptistă. Liderii grupului AWAB vor vrea să silească consecvenţa noastră să se arate în toată puterea. Şi vom purta etolele şi nasturii noştri şi vom fi martori vizibili, a spus el.

Stanford a spus că el speră că toţi cei interesaţi să adune baptiştii împreună vor sprijini sărbătoarea, recunoscând că cel mai "semnificativ lucru este că noi avem o diversitate vastă, în special, grupurile de anglo-şi africano-americanii care niciodată nu au lucrat împreună într-un mod semnificativ".

courtesy of Associated Baptist Press (http://www.abpnews.com )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate