Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

562 de botezuri în parcare

Publicată pe 24 septembrie 2007 de Erin Roach

ANDERSON, S.C. (BP)-Ideea de ecluză , înainte de sărbătoarea botezului ar putea părea mult mai neobişnuită pentru unii, dar pentru Biserica New Spring, este parte a unei încercări de a atinge oamenii cu creativitatea şi relevanţa descoperite în Biblia.

Biserica baptistă din sud, care creştea rapid, a botezat 562 de credincioşi în timpul unei piese jucate în parcare, cu fanfară şi mai multă încântare decât se aşteptau cei mai mulţi creştini.

"Noi am invitat oameni să vină să ne urmeze, înainte de a se boteza ca şi cum ei ar face înaintea unui meci de fotbal", a spus Tony Morgan, ofiţerul şef de la New Spring din Anderson, S.C

"Oamenii aduc RV- rile şi îşi instalează corturile. Era o televiziune care mergea cu oamenii, urmărind meciurile de fotbal înainte ca slujba de botez să înceapă, a firmat Morgan Presei Baptiste. Oamenii aduceau grătare şi făceau mâncare pentru ei şi împărţeau şi cu alţii. Era destul de distractiv."

Biserica, care nu se află la distanţă de 20 de minute de campusul Universităţii Clemson, a insatalat trei bazine în parcare şi câte doi pastori în fiecare bazin au stat aproape 90 de minute ca să boteze 562 de oameni, a spus Morgan.

Morgan crede că este potrivită o partidă înainte de botez, deoarece ceremonia este o sărbătoare.

Este o confirmare a angajamentului pe care cineva l-a făcut cu Cristos, şi este ceva care să merită fie sărbătorit, a spus el. Momentan, eu, personal, văd evenimentul nostru a fi mai potrivit cu scopul botezului- oamenii făcând o declaraţie publică a credinţei, angajament pe care ei l-au făcut".

Evenimentul botezului de pe 8 septembrie a fost culminarea unei serii de predici ţinute de pastorul Perry Noble la Biserica New Spring întitulată "Iluminarea" începută în august, în care el a comparat o viaţă fără Cristos cu o viaţă cu Cristos.

"Prin această serie noi am avut aproape 800 de oameni care L-au acceptat pe Cristos, a spus Morgan. Aşa că în ultima duminică din această serie, Perry a predicat un mesaj despre botez. În fiecare din cele patru slujbe, noi am botezat pe cineva în timpul închinării şi apoi Perry a învăţat despre acest lucru".

Biserica New Spring a început un studiu biblic pentru studenţii de la colegiu acasă la Noble şi curând un grup avut o viziune pentru plantarea de biserici.

"Cu câte o biserică, practic, în fiecare colţ, se pare că este greu de înţeles faptul că Andreson, încă, avea nevoie de alţă biserică, afirmă site -ul Bisericii New Spring. Totuşi, studiul arată că aproape 48% dintre oameni din oraş nu au participat la biserică regulat. Aşa că acest grup a avut o viziune "De ce nu creem o biserică care ar adera la doctrina creştină solidă, dar să fie total diferită de alte biserici din comunitate?

Grupul alege să-şi focalizeze slujirea pe trei arii importante: să facă biserica "cel ami creatic loc de închinare de pe planetă, să facă ceva cu cele 110 procente de efort, calitate şi eficienţă şi să înveţe oamenii cum Dumnezeu şi Biblia sunt relevante pentru vieţile lor astăzi.

În ianuarie 2000, 115 oameni s-au adunat pentru prima slujbă de duminică la campusul Colegiului Anderson, afirmă site-ul web. Şase ani mai târziu, ei au terminat construcţia sălii de 2500 de locuri şi am văzut mai mult de 900 de oameni care L-au acceptat pe Cristos şi aproape 800 numai anul trecut.

"Tot ce pot să văd este că Perry a hotărât să facă Numele lui Isus vestit, a spus Morgan, evaluând creşterea rapidă. "Aceasta este unica concentrare pentru slujirea şi pentru lucrarea Bisericii New Spring, ca prin orice facem în slujbele noastre de închinare, orice facem prin programele de slujire, orice vrem să comunicăm societăţii noastre, să reflectăm aceasta. Cred că Dumnezeu onorează aceasta."

Este de la sine înţeles că predica, ca şi alte lucruri, pe care biserica le face, nu pot fi comparate cu cele mai multe biserici baptiste din sud. Dar filosofia liderilor bisericii este creativitatea, care este necesară pentru îndeplinirea Marii Trimiteri, aşa cum s-a relatat pe blogul pastorului pe 12 septembrie.

Apostolul Pvel a spus ]n Scriptură că trebuie să-L predicăm pe Cristos....şi Biserică New Spring, ai promisiunea mea că El va fi întotdeauna centrul nostru!, a scrisPerry. DAR, de asemenea, aveţi promisiunea mea că biserica niciodată nu va fi plictisi-noi nu avem un Dumnezeu plictisitor-mireasa Lui nu trebuie să se plictisească. Bbiblia este cea mai încântătoare carte care a fost scrisă vreodată... şi noi o vom prezenta în totaliztataea ei, cu pasiune, sinceritate şi creativitate."

Toate grupurile cu persoane bătrâne prind stilul de slujire, a spus Morgan, incluzând o femeie care are 101 ani.

"Lucrul ciudat este că noi încercasem să o aşezăm în spatele clădirii, gândindu-ne că ea nu preferă muzica tare şi ea a avrut să vină în faţă mai aproape de ceea ce se întâmpla."

Cu aproape 5,000 de membri, dar cu o participare de 8,000 de persoane duminica, Morgan relatează că o mulţime de oameni, care participă la slujbele bisericii, nu sunt membri. Dacă aceştia cercetează sau încă nu au definitivat angajamentul, el vede în perspectivă, faptul că ei se vor alătura cât de cât.

"Eu cred că este un lucru e xtraordinar când oamenii pot veni împreună şi să sărbătorească transformarea pe care Cristos o face în vieţile oamenilor."

Erin Roach este un scriitor pentru Presa Baptistă.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Crestin Baptist - stiri de interes pentru crestinatatea rom?a.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizata la versiunea 1.0! Sunteti invitati sa o vedeti - si sa o folositi! Acum ?tr-o noua interfata, cu motor de cautare propriu si plan de citire a Bibliei ?tr-un an!

 

Grup de Discutii Apologetica - te poti abona si scrie mesaje care sa fie dezbatute, discutate ? acest grup de catre membrii sai.

 

Forum - actualizat si diversificat, securitate crescuta, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Crestin! - aici intri daca vrei sa discuti cu prietenii sau sa ?i faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veti gasi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetica

Biografii

Etica

Istorie Crestina

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematica

 

Pe pagina de Teologie Sistematica puteti gasi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sf?t si alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, asa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre pacat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre m?tuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creatie si istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sf?situl)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate