Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Noiembrie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Peste 1.200 de biserici au făcut jurământ de a adopta bisericile avariate din Golf

Sept 26, 2005

By Tim Yarbrough

Baptist Press

 

ALPHARETTA, Ga. (BP) – Mai mult de 1.200 de biserici Baptiste Sudice s-au dedicat să ajute bisericile SBC din Alabama, Louisiana şi Mississippi distruse de Uraganul Katrina. Parteneriatul Adoptă o Biserică a fost iniţiat de Bordul de Misiune Nord American în săptămâna după ce uraganul a distrus mii de case şi afaceri de pe Coasta Golfului inclusiv sute de biserici SBC.

 

Bisericile din Statele Unite şi Canada care adoptă sunt desemnate către convenţiile Baptiste ale statului afectat care mai apoi le va potrivi cu bisericile distruse şi stricate din statele lor respective. Bisericilor adoptive li s-a cerut să facă o dedicare de la 12 la 24 de luni sau oricât ar dura ca biserica afectată să ajungă din nou pe picioare.

 

„Louisiana a identificat mai mult de 150 de biserici distruse şi stricate, şi până acum, Mississippi a identificat mai mult de 100 de biserici stricate în mod sever”, a spus Richard Harris, vicepreşedintele NAMB pentru plantarea de biserici.

 

„În adiţie faţă de acestea … există multe altele care au avut un impact, unele mai sever decât altele”.

 

Aprecierea pagubei este continuă şi nu este aşteptată să fie completată pentru câteva săptămâni, a spus Harris. Se fac noi aprecieri şi după Uraganul Rita.

 

„Bisericile devastate continuă să conducă evaluări detaliate a nevoilor lor în timp ce convenţiile de stat le potrivesc cu bisericile care le adoptă”, a spus Harris. „Bisericile fac această evaluare cu asistenţa conducerii de stat şi a asociaţiei, inclusiv echipajele de ajutorare în caz de dezastru”.

 

Iniţiativa Adoptă o Biserică sugerează ca bisericile din parteneriat asistă bisericile afectate prin a trimite echipe de misiune şi de construcţie pentru a ajuta la recuperare şi clădire, să ofere pachete de îngrijire, să facă colecte speciale, să ofere echipe de pregătire pentru a încuraja şi întării abilităţile de conducere şi de a-i asista pe pastori prin înlocuirea bibliotecilor pierdute sau avariate.

 

Bisericile care doresc să ofere asistenţă prin Adoptă o Biserică se pot înregistra online la www.NAMB.net sau să sune la 1-800-462-8657. Mai multă informaţie este disponibilă prin email la adoptachurch@namb.net.

 

Deja 6.000 de voluntari din Southern Baptist Disaster Relief din 38 de convenţii de stat au slujit în Louisiana, Mississippi, Alabama, Georgia şi Texas după Katrina şi Rita. Un record de mai mult de 4,8 milioane de mese au fost pregătite de lucrătorii de ajutorare Baptişti Sudici.

 

Voluntarii Baptişti Sudici pregătesc majoritatea meselor distribuite de Crucea Roşie Americană dar şi oferă curăţenie şi recuperare, comunicări, îngrijire de copii şi alte servicii vitale în caz de dezastru. Baptiştii Sudici sunt a treia cea mai mare operaţiune de ajutorare în caz de dezastru din ţară după Crucea Roşie Americană şi Armata Salvării, cu mai mult de 30.000 de voluntari pregătiţi dacă ar fi să fie chemaţi în urgenţe locale, de stat sau naţionale.

 

Un instructaj difuzat pe internet despre eforturile Southern Baptist Disaster Relief este disponibil la www.namb.net. Informaţii despre ajutorarea în caz de dezastru sunt postate regular la www.namb.net/dr.

 

Contribuţiile pentru a compensa costurile directe ale răspunsului faţă de ajutorarea în caz de dezastru pot fi trimise către convenţiile de stat, asociaţii sau biserici care răspund faţă de efort sau către Southern Baptist Disaster Relief Fund (Fondul De Ajutorare în caz de Dezastru a Baptiştilor Sudici). Donaţiile se pot face online la www.namb.net, sau prin a suna la 1-888-571-5895. Alternativ, contribuţiile pot fi trimise pe poştă la Southern Baptist Disaster Relief, North American Mission Board, Box 116543, Atlanta, GA 30368-6543.

horizontal rule

sus

Ce este nou?

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate