Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Arta Crestina
Stiri
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Efortul de misiune în Utah îi supără pe Mormoni

Mar 29, 2007 by Erin Roach

 

NASHVILLE, Tenn. (BP) – Evanghelicii din Utah au intenţionat distribuirea a mai mult de 350.000 de DVD-uri care disputau revendicările Mormonismului ca act legitim de îngrijorare pentru vecinii lor care nu-l cunosc pe Isus ca Salvator, însă efortul de misiune a fost luat de Mormoni ca un act de lipsă de respect pentru religia lor.

 

Sute de voluntari din stat au atârnat DVD-uri pe mânerele uşilor pe 25 martie în pungi albe de plastic pe care scria „Vestea Bună pentru LDS”, şi altele au fost date după un joc de baschet Utah Jazz din acea seară. DVD-urile, care folosesc evidenţa istorică pentru a face cazul că Mormonismul este un cult ne-creştin, au fost scrise şi produse de LaBarge Media în New York pentru Tri-Grace Ministries din Utah.

 

Tri-Grace, o organizaţie fondată de un fost Mormon, a invitat bisericile Baptist Sudice să ajute la distribuirea DVD-urilor, şi mulţi voluntari Baptist Sudici au fost de acord să ajute, a spus Tim Clark, director executiv al Utah-Idaho Southern Baptist Convention, către Baptist Press.

 

„În mod oficial, acesta nu era un proiect Utah-Idaho. Nu era parte a strategiei noastre”, a spus Clark, adăugând că Evangelism Response Center (ERC) al convenţiei a primit apeluri de la oameni care au privit DVD-ul şi vor să pună întrebări sau să facă o profesiune de credinţă în Isus.

 

În dimineaţa din 29 martie, Clark a spus că ERC a primit mai mult de 500 de apeluri care au rezultat în şase profesiuni de credinţă.

 

Clark a ajutat la punerea a câtorva DVD-uri în pungi pentru distribuţia de duminică, însă a spus către BP că s-a oferit ca voluntar individual în timpul său, nu ca director executiv al convenţiei de stat.

 

„Cred că este important pentru că noi trăim în una din cel mai pierdute locuri din America deşi este statul cu oamenii cei mai duşi la biserică din uniune”, a spus Clark. „Mormonii venerează aşa de mult Cartea lui Mormon şi Joseph Smith încât este o oportunitate pe noi să-i facem să sune, punând întrebări despre sistemul lor de crez”.

 

Deşi DVD-ul a făcut cazul lui Hristos drept singura cale către Dumnezeu folosind istoria documentată, Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele de pe Urmă a spus că producţia conţinea multe inexactităţi şi că era neechilibrată.

 

„Nici un lucru bun nu va ieşi din dezbaterea doctrinei cu aceştia a căror intenţie este de a dezaproba şi degrada scripturile pe care le avem”, a spus Episcopul Barlow de la Santaquin Second Ward, într-un răspuns oficial din 25 martie. „Singurul scop al acestui DVD este de a distorsiona ceea ce liderii noştri susţin şi ceea ce mărturisesc ei. Am aruncat copia mea la gunoi, unde cred că îi şi este locul”.

 

Barlow a repetat bisericii sale că „Joseph Smith este un Profet al lui Dumnezeu care a văzut şi a vorbit cu Dumnezeu Tatăl şi Fiul Său. Cartea lui Mormon este într-adevăr un testament al lui Hristos şi oferă o relatare a ceea ce s-a întâmplat pe Continentul American”.

 

Conform site-ului goodnewsforlds.com, producătorii DVD-ului „sunt foarte conştienţi că membrii Bisericii LDS sunt sinceri în privinţa crezurilor lor, şi că nu este dorinţa noastră de a deprecia acele crezuri”.

 

„În experienţa noastră am descoperit că mulţi oameni au o foarte mică înţelegere a ceea ce au învăţat de fapt liderii Mormoni”, spune site-ul. „Pentru că aceasta este adevărat chiar şi în cadrul Bisericii LDS, anumiţi Mormoni ar simţi că o mare parte din ceea ce conţine acest DVD este fabricat. Pentru acest motiv s-au făcut multe dureri pentru documentarea declaraţiilor ce le conţine. Câteva din ele sunt luate direct din publicaţiile LDS şi discursurile date de cei care au recunoscut ca autorităţi Biserica LDS”.

 

Clark a spus că Tri-Grace are mii de DVD-uri încă pentru distribuţie pe posta U.S. în timp ce aşteaptă donaţii pentru taxele poştale şi voluntari care să pregătească pentru expediere.

 

„Biblia spune să vorbim adevărul în dragoste”, a spus Clark. „Noi am lucrat din greu să nu-i ofensăm pe oameni. Nu am făcut atacuri nefondate sau acuzaţii care nu au fost bazate pe adevărul istoric”.

 

Mormonii nu au fost singura concentrare a efortului de misiune, a spus Clark, pentru că DVD-urile au fost puse pe fiecare uşă, fie că rezidenţii erau membrii LDS sau nu.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate