Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Ianuarie 2006
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Adăugarea la număr - Brent Williams, pastor al Grace Southern Baptist Church in Virden, Ill., botează un nou credincios – unul din mai mult de 60 care au acceptat pe Hristos în ultimii doi ani în timp ce trezirea a izbucnit în biserică. Photo courtesy of Grace Southern Baptist ChurchBotezurile cresc în timp ce biserica experimentează trezire

Nov 30, 2005

By Erin Curry

Baptist Press

 

VIRDEN, Ill. (BP) – Trezirea a trecut într-o mică biserică din zona rurală din Illinois în timp ce mai mult de 60 de persoane au profesat pe Isus ca Domn în ultimii doi ani, şi pastorul spune că aceasta este pentru că congregaţia a decis că planurile lui Dumnezeu pentru biserică sunt mai importante decât planurile lor.

 

Grace Southern Baptist Church in Virden, Ill., un oraş de 3.500 de oameni la circa 20 mile sud de Springfield, dorea să aibă 100 de oameni pentru un serviciu de duminică acum doi ani în urmă, dar acum ei depăşesc cu uşurinţă 200 în fiecare săptămână.

 

„Este uimitor felul cum în ultimii doi ani a lucrat Dumnezeu”, a spus Brent Williams, pastorul acestei bisericii, către Baptist Press. „Original eu sunt din Arkansas şi am crescut într-o biserică în Cureaua Bibliei, şi ceea ce am descoperit în ultimii doi ani de când sunt aici este că oamenii sunt aşa de receptivi faţă de Evanghelie încât urechile şi minţile lor sunt deschise să audă despre Vestea Bună a lui Isus Hristos”.

 

Devreme în noiembrie, cinci oameni l-au acceptat pe Hristos în timpul unui serviciu, şi în următoarea săptămână altarul a fost plin cu oameni care se rugau şi încă cinci au venit în faţă pentru mântuire, inclusiv o femeie de 70 de ani.

 

„Eram pe cale să încheiem serviciul. Nimeni nu venise când cântam ultima dată, şi apoi deodată am privit şi dintr-un colţ venea o fată mică pe platforma unde stăteam eu, m-a tras de marginea hainei şi m-a întrebat, ‚Pastore, pot să fiu mântuită?’” a relatat Williams.

 

„Cu siguranţă că aceasta m-a lovit, după ce am mărturisit la acea femeie de 70 de ani care după statistici nu prea avea să vină să-l cunoască pe Hristos la acea vârstă şi apoi să te uiţi în ochii unui copil de 6 ani şi să vezi că Dumnezeu este la lucrul mântuirii cuiva la vârsta de 6 ani şi pe cineva la vârsta de 70. A fost o imagine minunată”, a spus el.

 

În miercurea următoare seara, sora femeii de 70 de ani, care avea 74 de ani l-a abordat pe Williams în biroul lui de la biserică şi a vrut să fie mântuită. William a slujit soţului ei atunci când acesta era bolnav în stare critică diagnosticat cu cancer şi cuplul nu avea o biserică casă.

 

„Cam odată pe săptămână în timpul ultimei luni de viaţă l-am vizitat şi am ajuns să-l cunosc şi apoi să-i fac înmormântarea”, a spus pastorul.

 

Aşa că Williams a botezat pe ambele surori în următoarea duminică, descriind privirile de pe feţele lor şi reacţia de sprijin şi entuziasm din partea congregaţiei ca fiind incredibil de răsplătitoare.

 

Nu-i de mirare, biserica intenţionează să-şi facă partea în provocarea Baptiştilor Sudici „Fiecare Poate” de a boteza 1 milion de oameni în anul care urmează. Preşedintele SBC Bobby Welch a cerut bisericilor să înregistreze lunar actualizările cu botezuri şi mărturii folosind link-ul „Un Milion de Botezuri” care se găseşte în coloana stângă de pe site-ul www.everyoanecan.net. El a cerut de asemenea asociaţiilor Baptiste să ţină două raliuri de botez în septembrie următor şi pentru biserici să accentueze botezul pe 27 noiembrie, în Duminica de Paşte şi pe 30 septembrie 2006.

 

În Illinois, Williams a spus că el intenţionează să îşi amintească de povestirea unui tânăr cuplu atunci când e greu să fi un pastor sau când are nevoie să i se amintească de ce l-a chemat Dumnezeu la lucrare. Cei doi au fost căsătoriţi pentru circa un an şi jumătate, spunea William, şi ei aveau probleme cu drogurile, dificultăţi maritale şi aparent toate obstacolele posibile. Oricine privea la vieţile lor putea să concludă că erau destinaţi să eşueze, spunea el.

 

„Dar cineva din biserica noastră i-a iubit destul şi s-a îngrijit de ei destul ca să-i invite la biserică. Şi ei au venit la biserică şi au stat acolo pentru câteva săptămâni şi au ascultat”, a spus William. „Şi apoi amândoi s-au ridicat de pe scaunele lor şi au venit în faţă şi m-au întrebat dacă pot să le spun cum să fie mântuiţi. Aşa că exact acolo ca un cuplu am privit la ei şi le-am spus la amândoi cum să devină creştini. Am împărtăşit Evanghelia cu ei, şi fiecare dintre ei cu cuvintele lor s-au rugat să-l primească pe Isus Hristos”.

 

Când a fost vremea să-i botezăm, William boteza mai întâi pe soţie şi apoi ea se dedea la o parte în timp ce soţul ei era scufundat.

 

„Ea era udă de sus până jos, îi curgea apă şi machiajul ei se scurgea puţin câte puţin şi pe obrajii ei erau lacrimi care se scurgeau, şi apoi am botezat pe soţul ei”, şi-a amintit William. „Apoi, el s-a uitat la mine şi a spus, ‚Brent, am văzut-o pe soţia mea de multe, multe ori, dar soţia mea a fost cea mai frumoasă din toată viaţa ei [după ce a fost botezată]. Pentru prima dată, am văzut frumuseţea soţiei mele’”.

 Flămânzi pentru Evanghelie - Grace Southern Baptist Church in Virden, Ill., a văzut cum congregaţia s-a dublat în ultimii doi ani pentru că membrii ei au devenit serioşi cu privire la Marea Comisiune şi au început să meargă la prieteni şi vecini. Photo courtesy of Grace Southern Baptist Church

Un alt element al povestirii, spunea William, implică istoria drogului şi a abuzului de alcool în familia cuplului, o moştenire tragică care s-ar fi abătut asupra celor doi copii ai lor.

 

„Frumuseţea pentru care există biserica este că cu această familie avem o oportunitate de a opri ciclul în familia lor, că acum ei pot să înceapă să clădească o temelie fermă în aceşti copii”, a spus el. „Şi cam despre asta şi este vorba”.

 

Într-o coajă de nucă, spunea pastorul, Dumnezeu a ales să folosească Grace Southern Baptist Church pentru a atinge un mic oraş în Illinois pe care El nu l-a părăsit. În săptămânile recente, ei au înregistrat frecvenţa cu mai mult de 250 de persoane care au intrat pe uşii pentru serviciile de închinare.

 

„Cred că aceasta este baza a faptului că biserica a experimentat o mulţime de pastori diferiţi în decursul anilor, şi acum doi ani de zile biserica a decis că nu mai era vorba de ai şi că următorul pastor pe care-l va avea Dumnezeu pentru ei, ei îi vor permite să conducă”, a spus William. „Atunci când m-au chemat, biserica era deja gata să mă lase să conduc, aşa că noi ne-am întors la lucrurile de bază la motivul pentru care existăm ca biserică şi am învăţat că suntem chemaţi să hrănim turma dar că trebuie să ieşim în afara zidurilor. Biserica a făcut o dedicare că vor ieşi din zidurile bisericii şi vor începe să facă ceea ce trebuie să facem”.

 

Acum ceva timp în urmă, biserica se împărţise în două servicii duminica dimineaţa pentru a acomoda mulţimea crescândă. Dar prin rugăciune şi studiu Biblic, Dumnezeu a început să pună pe inima lui William ideea de a unii cele două servicii din nou pentru a promova unitatea şi un sens comun de scop, deşi chiar pentru o scurtă perioadă.

 

„Avea să fie înţepenit, şi nu avem loc şi avea se stea doar în picioare, dar am simţit că aceasta este ceea ce Dumnezeu vrea să facem”, a spus Dumnezeu. „Aşa că am împărtăşit aceasta cu diaconii mei şi ne-am rugat pentru o lună pentru aceasta”.

 

După combinarea serviciilor în această toamnă, biserica a realizat că a fost ascultătoare de Dumnezeu şi că El îi binecuvânta chiar mai mult cu trezire.

 

„Aş spune că 80% dintre oamenii din ultimele două săptămâni care au fost mântuiţi au fost adulţi de peste 18 ani”, a spus Williams. „Aceşti oameni au fost scoşi de afară. Aceştia sunt oameni care n-au mers niciodată la biserică la care oamenii noştri au decis să meargă şi să-i invite. Biserica noastră a făcut decizii intenţionate că vom fi biserica … şi atunci când bisericile se decid că o să ia în serios Marea Comisiune, atunci Dumnezeu este gata să facă lucruri uimitoare şi măreţe”.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate