Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Istorie
Pastorala
Cartea Crestina
Eseuri Crestine
Umor
Marturisiri
Proiectul Betania
Pagina Femeii
Mass-Media
Stiri
Lectura Crestina
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Ted Haggard demisionează din calitatea de preşedinte al NAE în mijlocul acuzaţiilor

Nov 3, 2006

By Staff

Baptist Press

 

COLORADO SPRINGS, Colo. (BP) – Ted Haggard, pastor unei biserici proeminent din Colorado şi preşedinte al National Association of Evangelicals, a demisionat în mijlocul afirmaţiilor unei relaţii homosexuale, deşi acuzatorul său nu a trecut testul detectorului de minciună.

 

Haggard, totuşi, a admis că a cumpărat metamfetamină de la acest bărbat, Mike Jones, dar Haggard a spus că nu a folosit-o. Afirmaţiile au venit cu câteva zile înainte ca votanţii din Colorado să considere un amendament constituţional care să protejeze definiţia naturală a căsătoriei.

 

Conform unei declaraţii de presă de pe site-ul bisericii sale, Haggard a spus pe 2 noiembrie că el „nu ar putea continua să slujească sub norul creat de acuzaţii făcute în discuţia de la radio din Denver de această dimineaţă”.

 

„Voluntar mă retrag din conducere aşa încât procesul de supraveghetor să poată fi continuat cu integritate”, a spus Haggard, pastor al bisericii New Life Church din Colorado Springs de 14.000 de membrii. „Sper să pot discuta această chestiune în mai multe detalii la o dată ulterioară. În interimat, voi căuta atât sfatul cât şi călăuzirea spirituală”.

 

Acuzaţiile implică comentarii de la Jones, un homosexual care pretinde că Haggard l-a plătit pentru sex cam odată pe lună pentru trei ani şi că Haggard a folosit metamfetamină în cadrul a câtorva întâlniri. Jones, totuşi, nu a trecut de testul detectorului de minciuni atunci când a fost întrebat cu privire la acuzaţiile sexuale, a raportat The Denver Post. Testul a fost administrat într-un program de radio la KHOW din Denver, şi un expert a spus că stresul ar putea fi cauza eşecului testului.

 

Ross Parsley, pastorul senior asociat al New Life Church care slujeşte acum ca pastor interimar, a trimis un email la membrii bisericii mai târziu joi seara.

 

„Este important să ştiţi că el a mărturisit supraveghetorilor că unele din acuzaţiile împotriva lui sunt adevărate”, a spus Parsley în email, conform Denver’s ABC affiliate, KMGH-TV.

 

În noaptea anterioară, Haggard a spus unei staţii de televiziune din Denver că el nu a folosit niciodată drogurile sau să fi avut sex cu un bărbat şi a spus că a fost credincios soţiei sale.

 

Dar Haggard a admis pe 3 noiembrie că a cumpărat droguri de la Jones dar că nu le-a folosit.

 

„Am cumpărat pentru mine dar nu le-am folosit niciodată”, a spus Haggard reporterilor adunaţi în faţa casei sale. „Am fost ispitit, dar niciodată nu le-am folosit”.

 

El a spus unui reporter de la Denver’s KUSA-TV că a primit un mesaj de la Jones, un prostituat masculin, după ce a primit o trimitere de la un hotel din Denver.

 

James Dobson de la Focus on the Family a spus că toţi din organizaţia lui sunt „îndureraţi în inimă cu privire la declaraţia” că Haggard „a avut o viaţă privată cu un homosexual pentru câţiva ani”.

 

„Vom admite rezultatul acestei povestiri, însă posibilitatea că o relaţie ilicită a avut loc este alarmantă pentru noi şi milioane de alţii”, a spus Dobson într-o declaraţie emisă pe 3 noiembrie înainte de admiterea drogurilor.

 

„Ted a fost prietenul meu apropiat şi coleg pentru mulţi ani. A fost folosit măreţ pentru a răspândi Evanghelia lui Isus Hristos în Colorado Springs şi în jurul lumii”, a spus Dobson. „El va continua să fie prietenul meu, chiar dacă cele mai rele afirmaţii se dovedesc a fi exacte. Cu toate acestea, păcatul sexual, fie că este homosexual sau heterosexual, are consecinţe serioase şi suntem extrem de îngrijoraţi pentru Ted, familia şi biserica sa”.

 

Conservativii din Colorado au spus că coordonarea acestei povestiri a fost oferită în mod suspicios şi că a fost relatată la doar câteva zile înainte de a se da voturile cu privire la Amendamentul 43, care avea să protejeze definiţia tradiţională a căsătoriei în stat.

 

Bryant Adams, un purtător de cuvânt pentru Partidul Republican din Colorado, a sugerat că Jones a fost probabil motiva politic.

 

„E uimitor că acest timp ar fi aşteptat şase zile înainte de alegeri, când există un amendament despre căsătorie în votare. Surpriză, surpriză”, a spus Adams.

 

Într-o declaraţie transmisă către Baptist Press, un oficial de la Coloradans for Marriage, grupul principal care susţine Amendamentul 43, au spus că ei vor continua în ciuda dezmembrării.

 

„Aceasta este o situaţie dificilă pentru Pastorul Haggard şi familia sa”, a spus grupul. „Totuşi, nu vom lăsa aceasta să ne distragă cu eforturile noastre de a emite Amendamentul de Căsătorie Colorado pentru a defini căsătoria ca o uniune dintre un bărbat şi o femeie”.

 

Jones, rezident din Denver de 49 de ani care a adus acuzaţiile împotriva lui Haggard, a spus către Associated Press că el nu lucrează pentru nici un grup politic.

 

„Vreau doar ca oamenii să se dea înapoi un pas să privească şi să spună, ‚Uite, cu toţii suntem păcătoşi, cu toţii avem greşeli, dar dacă doi oameni vor să se căsătorească, lăsaţi-i, şi să aibă o viaţă fericită’”, a spus Jones.

 

Într-o povestire din Colorado Springs Gazette circulată de McClatchy-Tribune Information Services, Jones a spus că a realizat de importanţa naţională a lui Haggard ca lider evanghelic acum doi ani în urmă când a văzut un program de pe History Channel care prezenta un interviu cu Haggard. Jones s-a decis mai apoi să expună ceea ce a numit el ipocrizia lui Haggard, spunea raportul.

 

„După ce am stat şi am contemplat la aceasta, cel mai mare motiv este, după ce că sunt homosexual de o viaţă, să fi experimentat cu prietenii mei ceva tristeţe”, a spus Jones. „Aveam doi prieteni care aveam amândoi 50 de ani, când unul dintre ei ajungea într-un spital de la un accident sau ceva, celalalt partener nu putea intra ca să-l vadă. Am văzut multă tristeţe. Am simţit că era responsabilitatea mea faţă de fraţii şi surorile mele şi am luat o poziţie”.

 

Ca evidenţă pentru a susţine pretenţiile sale de întâlniri cu Haggard, Jones a transmis două mesaje vocale şi o scrisoare de la Haggard către KUSA. Staţia de televiziune l-a angajat pe Richard Sanders, un expert în identificare de voce de la University of Colorado din Denver, pentru a compara vocea din mesaje cu mostre ale vocii lui Haggard, a spus The Gazette. KUSA a raportat că nouă din 12 cuvinte erau „potrivire perfectă”.

 

Structura de guvernare de la New Life Church oferă unui bord de supraveghetori autoritatea de a conduce o cercetare, disciplină asupra pastorului senior, înlăturarea lui din poziţie sau restaurarea lui în lucrare, conform unei declaraţii din partea bisericii. Bordul constă din patru pastori seniori din alte congregaţii. Parsley a spus că a început deja să se întâlnească cu Haggard.

 

În adiţie faţă de ieşirea lui voluntară din administraţia New Life Church, Haggard a demisionat ca preşedinte din cadrul asociaţiei de 30 milioane de membrii Naţional Association of Evangelicals. Convenţia Baptistă Sudică nu este afiliată cu NAE.

 

În calitate de preşedinte al NAE, Haggard a participat în trecut în apelurile de conferinţă de lideri creştini cu membrii ai conducerii Casei Albe şi a fost vocal în procesul de numire a unei Curţi Supreme de justiţie anul trecut.

 

*****

Compilat de Erin Roach cu raportarea lui Art Toalston şi Michael Foust.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Misiunea Vox Dei vă urează Sărbători Fericite alături de cei dragi!

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate