Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Home
Arhiva editurii

Înapoi la titlurile principale

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Falwell în Texas - Jerry Falwell a spus Baptiştilor Sudici de la Convenţia din Texas din 26 octombrie că evanghelicii îl susţin pe Bush datorită poziţiei lui în acest domeniu. El spune că doreşte să sosească ziua când ambele partide vor oferi candidaţi care să ia posturi biblice în problemele morale.

Falwell: Principiile şi nu partidul sunt motivul pentru care evanghelicii îl susţin pe Bush

Oct 29, 2004

By Jerry Pierce

 

PLANO, Texas (BP) – Creştinii evanghelici îl susţin pe preşedintele Bush din pricina valorilor sale, şi nu pentru că e republican, a declarat Jerry Falwell în faţa unei adunări de 4 500 de persoane, prezenţi în Biserica Baptistă Prestonwood, Dallas, cu ocazia sesiunii de închidere a Întâlnirii anuale a Convenţiei Baptiştilor de Sud din Texas, din 26 octombrie

 

„Nu ne afectează cu nimic faptul că Bush e republican. Dacă el ar fi fost democrat, noi tot l-am susţine, din cauza a ceea ce este el şi a ceea ce crede el”, a spus Falwell, pastorul Bisericii Baptiste Thomas Road din Lynchburg, Va., şi fondatorul organizaţiei Moral Majority—cea care a mobilizat milioane de votanţi evanghelici la sfârşitul anilor ’70, începutul anilor ’80.

 

Mesajul lui Falwell a avut cea mai mare audienţă din cele două zile de conferinţă, estimată la 4 500 de oameni. Convenţia aceasta a înregistrat un record de 1 035 de reprezentanţi şi 1 005 musafiri.

 

Susţinând că „America se uneşte din nou” şi influenţa creştină e fără precedent, Falwell nu a lăsat nici un dubiu în privinţa candidatului la preşedinţie pe care îl va vota.

 

Următorul preşedinte, a spus el, va numi „între două şi patru Curţi Supreme de Justiţie”, aceasta având un impact asupra Americii şi a generaţiilor viitoare, a spus Falwell.

 

Notând faptul că al lui „câine-galben democrat” educat de un tată care „ar vota pentru cel rău” dacă el ar fi pe biletele democraţilor, Falwell a spus, „Azi nu sunt republican, votezi pentru un creştin. Votez acel bărbat sau aceea femeie care urmează cel mai îndeaproape învăţăturile Bibliei.”

 

Creştinii ar trebui să fie cei care fac cărţile, şi atunci Bush ar rămâne singurul candidat viabil, a spus Falwell, deşi a repetat de mai multe ori că se roagă pentru acea zi când ambele partide vor oferi candidaţi care iau cuvântul Bibliei pentru a rezolva problemele de moralitate.

 

Falwell a spus unui grup de bogătaşi americani, cu o săptămână înainte de Convenţia Republicană, dacă partidul va hotărî vreodată să „fie mai drăguţ” şi „să meargă pe desemnarea unui candidat care nu cunoaşte valorile familiei, lucrurile vor sta aşa: Veţi pierde. Nu fac nici o ameninţare. Vă spun doar cum stau lucrurile.” Falwell a mai spus grupului că, în final, Isus este singura speranţă pentru America. ”Şi atunci toate lucrurile s-au liniştit”,  a spus el.

 

Referindu-se la alegerile prezidenţiale din 2004, el a spus: „Trebuie să câştigăm alături de toţi sfinţii aceste alegeri.”

 

El a mai declarat că în cazul în care ar vota 80 de milioane de evanghelici, „totul va fi bine.”

 

Falwell a amintit întrebarea lui David din 1 Samuel 17:29  -- „Nu există un motiv?” – în privinţa războaielor culturale din aceste vremi.

 

„Recunosc în faţa dumneavoastră că America e în criză,” a spus Falwell. „Când naţiunea noastră e pe punctul de a-L da pe Dumnezeu afară din viaţa publică şi cele 10 porunci din instituţiile de învăţământ şi tribunale, să legalizeze mariajul de acelaşi sex şi să îmbrăţişeze o cultură seculară, aceasta va transforma America în ceea ce nu s-a dorit a fi la început, iar aceasta e o chestiune crucială.”

 

Predicator timp de 52 de ani şi fost baptist independent înainte de a se alătura Convenţiei Baptiste de Sud la jumătatea anilor ’90, Falwell a spus că la începutul slujirii sale evita politica.

 

La Colegiul Baptist din Springfield, Mo., profesorul său l-a învăţat că politica şi religia nu se amestecă. Şi aceasta a rămas aşa până la întâlnirea din anii ’60 cu ilustrul filozof şi apologet creştin, Francis Schaeffer, care i-a schimbat modul de a privi implicarea creştinilor în politică.

 

„În anii ’50, ’60 şi ’70 ai generaţiei mele, el era un învăţător [guru] pentru toţi evanghelicii”, a spus Falwell. „Nu am fost niciodată în L’ Abri (centrul de studii din Elveţia al lui Schaeffer) dar am citit fiecare carte pe care dr. Schaeffer a scris-o, fiecare predică şi lecţie. Iar atunci când m-a chemat m-a uimit că acest om, care urmăreşte la televizor programele mele, ar putea spune ‚Vreau să mă întâlnesc cu tine.’

 

„Nu eram noi prea de acord unul cu celălalt până întâlnirea a avut un moment negativ, atunci când el a zis ‚Jerry, faci o slujbă minunată prin propovăduirea Evanghelii, dar eşti un dezastru total în confruntarea culturii. Nu te-am auzit niciodată vorbind despre avort.”

 

Schaeffer a prezis că avortul va duce înspre infanticid şi eutanasie şi că ţara a întrat într-o „modă a morţii” şi „se va auto-distruge, cu excepţia celor ce vor vorbi despre ceea ce Dumnezeu crede.”

 

„M-a convins că are dreptate, deşi eu credeam că era puţin cam alarmist în ceea ce privea America”, a spus Falwell. „Acum se dovedeşte că a avut dreptate.”

 

După decizia din cazul Roe vs. Wade -1973 care a legalizat avortul, Falwell povesteşte cum a început să facă strategii alături de colegii săi care aveau acelaşi mod de gândire, iar în 1979 a înfiinţat Moral Majority.

 

Făcând referire la fondatorii Americii, precum James Madison, Patrick Henry şi primul preşedinte al Curţii de Justiţie, John Jay, care a fost de asemenea şi preşedinte al Societăţii Biblice americane, Falwell a afirmat că America a fost întemeiată în mare parte de creştini şi pe percepte biblice.

 

„Cincizeci şi doi din cei 55 de oameni care au scris Constituţia au fost membrii ai unor bisericii de credincioşi, conform Bibliei, înfiinţate în colonii – o naţiune creştină”, a mai adăugat el.

 

El a citat din Jay care a spus „Americanii ar trebui să prefere şi să aleagă creştinii cu regulile lor.” Falwell a spus despre creştinii americanii că sunt chemaţi să fie conştiinţa culturii lor, „sare şi lumină”.

 

„’Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor ca ei văzând faptele voastre bune să îl slăvească pe Tatăl nostru care este în ceruri’”, i-a mai sfătuit Falwell, citând Matei 5:16.

 

Falwell şi-a amintit despre felul când a vorbit Consiliului pentru politica naţională, celor conservatori din punct de vedere financiar, vara trecut[ la New York.

 

„În acea dimineaţă în care le-am vorbit, le-am spus, ‚De multe ori nu ajunge undeva a doua oară, aşa că voi spune pentru prima dată aici că nici republicanii nici democraţii nu reprezintă speranţa Americii. Isus Cristos şi numai El este speranţa.”

 

Falwell le-a mai spus de asemenea: „Ştiu la ce vă gândiţi... Dar dacă ne daţi un candidat care nu e împotriva avortului noi vom merge la pescuit. Pentru că noi nu vom vota pentru mama noastră dacă ea e pentru libera alegere a avortului, dacă ea crede că, familia e altceva decât un bărbat căsătorit cu o femeie.”

sus

Ce este nou?

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE
(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate