Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Bill Curtis, pastor of Cornerstone Baptist Church in Florence, S.C., urged students at Southeastern Seminary to elevate the careful handling of the Word of God in their ministries.Pastor accentuează nevoia teologiei
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=25402

Afişat pe 16 aprilie 2006 | de Joy Rancatore

WAKE FOREST, N.C. (BP)—Foarte mulţi pastori au renunţat propria lor slujire a Cuvântului lui Dumnezeu, ceea ce ar trebui să fie punctul central în lucrarea lor, a spus Bill Curtis studenţilor la serviuciul din capela Seminarului Teologic Baptist din sud-est.

Curtis, preşedintele Bordului de Misiune Nord american al tutorilor, notează că popularitatea teleevangheliştilor care predică nu este altceva decât o prezentare expozitivă şi exegetică.

”Dacă noi vom fi slujitori atenţi ai Cuvântului, trebuie să lasăm Cuvântul să vorbească”, a afirmat Curtis pe 11 aprilie când apredicat din 2 Timotei 21: 14-26.

Ca mulţi alţii, Curtis, a spus că el a crescut ascultând pastori care predicau din agenda lor proprie şi mai mult interpretări decât eliberarea, elibrarea pe care o dă Evangheliei. Asemenea întâmlplări nu s-au oprit aici, a zis el.

Aş merge aşa de departe să spun că şi în cadrul Convenţiei noastre Baptiste din sud, eu mă minunez de numărul de predici care sunt ca o mascaradă a expunerii biblice, a afirmat Curtis, pastorul Bisericii Baptiste Cornerstone din Florence, studenţilor

Un absolvent din sud- est, Curtis, a lăudat hotărârea instituţiilor de a predicare expozitiv. El a reamintit studenţilor că învăţarea trebuie să continue după orele de curs.

"”Este clar că vorbim despre aceast lucru, că nu citim despre acest lucru, dar noi acum devenim echipaţi să facem asta”, spunea el.

În accord cu spusele lui Curtis, trei caracvteristici ale unui expuneri atente au un caracter determinant pentru interpretarea Bibliei, o hotărâre în ceea ce priveşte instrucţiunile teologice şi o integritatea morală.


Nu este suficient să deţinem toată cunoşterea despre expoziţiune, rincipiile hermeneuticii, 12 deprinderi esenţiale, la nivelul intelectului , a spus Curtis. Dacă noi suntem slujitori atenţi ai Cuvântului lui Dumnezeu, dacă noi vom fi hotîrâţi să fim autentici în interpretarile biblice, noi trebuie să facem efort şi să investim muncă pentru a deveni cunoscători a modului cum să slujim adevărul.

”Şi apoi noi trebuie să dezvoltăm un mod de a folosi corect deprinderile şi ascultaţi prieteni dacă Dumnezeu te-a chemat la slujire aceasta este ceea ce aşteaptă El de le tine”, a zis Curtis.

Datorită importanţei teologiei în biserică, Curtis a spus că membrii din biserică au nevoie să fie învăţati teologie, dar pastorii trebuie să o studieze ei mai întâi.

Când slujim în mod corect Cuvântul lui Dumnezeu, în timp ce noi îngrădim doctrina Cuvântlui lui Dumnezeu, este un lucru pe care îl deţinem ca să-l învăţăm corect, aspus el. Şi îngrijorarea mea- teama mea în multe moduri este că noi ca şi slujitori , ca urmaşi ai lui Hristos, am pierduit viziunea faptului că înţelegerea importanţei teologiei este cea la care Dumnezeu ne-a chemat pe noi a tineri.

El compară absenţa slujirii crecte a Cuvântului adevărului cu o gangrenă.

”Capacitatea noastră de a naviga în apele teologiei este importantă, deoarece slaba slujire a adevărului, slaba învăţătură a teologiei, va permite ca adevărul să fie asimilat cu erori, spune Curtis. Aşa că noi avem o nevoie grozavă, nu doar să dezvoltăm propria noastră înţelegere teologică, dar şi înţelepciunea pentru a şti modul în care să învăţăm, care să facă ca trupul să crească, să îl ferească de tulburare şi să-l protejeze de greşeli”.

Curtis a declarat că integritatea morală este importantă, deoarece ea este calitatea caracterului nostru care ne înzestrează cu capacitatea de a învăta corect. În plus pentru căpăta un caracter bun, un pastor trebuie să se ferească de răutate şi să stăruiască în neprihănire.

*****
“Când noi suntem harnici să ne inestim vieţile în slujirea corectă a Cuvântului lui Dumnezeu, puteam să instrim corect oamenii lui Dumnezeu, aşa noi putem să le umplem vieţile cu o pasiune măreaţă a neprihănirii lui Dumnezeu, Curtis a spus că îndemnă studenţii să se verse pe ei înşişi în studiile lor şi să facă din mânuirea atentă a Cuvântului lui Dumnezeu ţinta supremă slujirii lor”.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate