Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Ştiri
 

 

 

August 2006
Caută în site
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Proiectul Betania
Mărturisiri
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Frank PageFrank Page preşedintele ales al SBC

Jun 13, 2006

By Tim Ellsworth

Baptist Press

 

GREENSBORO, N.C. (BP) – Frank Page, pastor al First Baptist Church in Taylors, S.C., a fost ales preşedinte al Convenţiei Baptiste Sudice pe 13 iunie la întâlnirea anuală din Greensboro, N.C.

 

Într-o cursă de trei candidaţi, Page l-a învins pe Ronnie Floyd, pastor al First Baptist Church in Springdale, Ark., şi Jerry Sutton, pastor al Two Rivers Baptist Church in Nashville, Tenn.

 

Din cele 8.961 de voturi, Page a primit 4.546 de voturi, sau 50,48%. Floyd a fost al doilea cu 2.247 voturi sau 24,95%, urmat de Sutton cu 2.168 voturi sau 24,08% din voturi. În prima alegere pentru primul vicepreşedinte, Jimmy Jackson, pastor al Whitesburg Baptist Church din Huntsville, Ala., a fost ales într-un surplus. În alegerea pentru secund vicepreşedinte, Wiley Drake, pastor al First Baptist Church din Buena Park, Calif., a fost ales în primul scrutin faţă de trei alţi nominalizaţi.

 

Alegerea prezidenţială a fost prima cursă foarte contestată la întâlnirea anuală SBC încă din 1994, când Jim Henry l-a învins pe Fred Wolfe în Orlando.

 

Page îl succede pe Bobby Welch, pastor al First Baptist Church din Daytona Beach, Fla., care a slujit două termene ca preşedinte.

 

Forrest Pollock, pastor al Bell Shoals Baptist Church din Brandon, Fla., l-a nominalizat pe Page pentru postul de preşedinte.

 

Pollock l-a descris pe Page ca un om care „nu numai va iubii Cuvântul lui Dumnezeu – Biblia infailibilă – dar va şi susţine Programul Cooperativ”.

 

„Trebuie să lucrăm împreună dacă vrem să realizăm Marea Însărcinare”, a spus Pollock. „Acesta este motivul pentru care am început Programul Cooperativ încă de la început – ca biserica bunicului să poată lucra cu biserica ta şi cu biserica mea pentru a câştiga lumea pentru Domnul Isus Hristos”.

 

Biserica lui Page oferă 12,4% din donaţiile nedesemnate către Programul Cooperativ, a spus Pollock.

 

„Nu e vorba de teologie aici; e vorba de metodologie”, a spus Pollock. „O să-i susţinem pe misionarii noştri sau nu, şi cine are credibilitatea de a sta înaintea noastră şi de a ne provoca să facem mai mult? Vedeţi, nu putem să avem un dublu standard.... Fiecare dintre noi trebuie să dea dacă e vorba să câştigăm această lume pentru Hristos”.

 

Pollock a spus că Page „nu este un predicator de mare altitudine, doar un câştigător de suflete”.

 

Pollock a încheiat nominalizarea prin a accentua importanţa alegerii unui preşedinte care susţine Programul Cooperativ.

 

„Bunicul meu nu a avut un grad de seminar dar chiar şi el a înţeles că nu poţi să spui pe litere pe preşedintele SBC fără un ‚P’ şi un ‚C’, a spus Pollock.

 

Page a fost pastor al First Baptist Church din Taylors, S.C., în ultimii cinci ani şi jumătate. El a slujit ulterior ca pastor al Warren Baptist Church din Augusta, Ga.; Gambrell Street Baptist Church din Fort Worth, Texas şi LaFayette Baptist Church din Fayetteville, N.C.

 

El a slujit în bordurile executive ale convenţiilor de stat Baptiste din South Carolina, Georgia şi North Carolina.

 

Page este autorul cărţii „Trouble with the Tulip: A Closer Examination of the Five Points of Calvinism” (Problema cu TULIP: O examinare apropiată a celor cinci puncte ale Calvinismului), publicată în 2000 de Riverstone Group Publishing.

 

Page şi-a câştigat gradul de student de la Gardner-Webb University din Boiling Springs, N.C.. A dobândit doctoratul în filozofie în etică creştină şi un master of divinity de la Southwestern Baptist Theological Seminary in Fort Worth.

 

Page este un nativ din North Carolina. El şi cu soţia sa, Dayle, au trei fiice mari.

 

Johnny Hunt, pastor al First Baptist Church din zona Atlanta, Woodstock, l-a nominalizat pe Floyd, pastor al First Baptist Church in Springdale, Ark., drept lider condimentat care a afişat conducerea vizionară în mod local, naţional şi global. Hunt a notat de asemenea „capacitatea administrativă incredibilă” a lui Floyd.

 

Hunt a ilustrat inima lui Floyd pentru nord-vestul Arkansas şi statele din jur prin a relata o glumă despre el prezentând repede un dar de $25.000 pentru ajutorarea în cadrul Uraganului Katrina către Chuck Kelley, preşedinte al New Orleans Baptist Theological Seminary.

 

„Dr. Ronnie Floyd este în misiune şi îşi conduce biserica spre a fi o biserică orientată spre misiune pe fiecare front”, a spus Hunt.

 

Hunt a menţionat de asemenea cei 10 ani ai lui Floyd de slujire în Comitetul Executiv al SBC, inclusiv doi ani ca director. El a vorbit despre Floyd când discuta cu un grup din membrii bisericii sale şi a încurajat pe misionarii din International Mission Board din Asia, pe cheltuiala sa pentru misiune.

 

Devoţiunea lui Floyd faţă de soţia sa de 30 de ani, Jeana şi fiii lui „minunaţi, evlavioşi”, Josh şi Nick, au fost notate de Hunt.

 

Calvin Wittman, pastor al Applewood Baptist Church in Wheat Ridge, Colo., l-a nominalizat pe Sutton. Într-o zi când Baptiştii Sudici sunt într-o vreme de „incertitudine şi tranziţie denominaţională”, Wittman a spus că Sutton este omul care se va „lupta pentru unitate, va facilita diversitatea şi caritatea model”.

 

El a indicat spre pasiunea lui Sutton pentru evanghelism. În ultimii 20 de ani de la Two Rivers Baptist Church, Sutton a botezat 3.380 de noi credincioşi.

 

„Aceasta este o dedicare spre evanghelism”, a spus Wittman.

 

Wittman a numit pe Sutton un conservativ dedicat, un bărbat umil şi un pastor a cărui fundal „vorbeşte tare despre administraţie”. Two Rivers Baptist Church din Nashville are peste 20 de ani în care a dat o medie de 13,4% anual către Programul Cooperativ şi alte cauze de misiune Baptist Sudice, a spus Wittman.

 

„Dr. Sutton este unul dintre noi, un pastor de la bază, dedicat în a ţine această convenţie în mâinile bisericii pe care o serveşte”, a spus Wittman.

 

Trei grămezi de buletine de vot portocalii reprezintă voturile de la alegerea prezidenţială din 13 iunie de la întâlnirea anuală a Convenţiei Baptiste Sudice din Greensboro, N.C. Mesagerii SBC au prezentat 8.961 buletine de vot pentru a alege noul lor preşedinte, Frank Page din Taylors, S.C. Photo by Matt MillerÎn alegerile pentru primul vicepreşedinte, Jackson, a primit 51,44% (1.107 voturi) din voturi, fiind aproape de Mark Dever (47,86%, 1,030 voturi), pastor al Capitol Hill Baptist Church in Washington, D.C., într-un surplus.

 

În primul scrutin, Dever a primit o pluralitate a voturilor, cu 29,72% (1.090 voturi) faţă de cele 27,48% (1.008 voturi) ale lui Jackson. Regulile convenţiei spun că primii doi primitori de voturi vor avea avantaj într-un surplus. În primul scrutin Kelly J. Burris, pastor senior al Kempsville Baptist Church in Virginia Beach, Va., a primit 22,76% (835) în timp ce Keith Fordham, un evanghelist din Fayetteville, Ga., şi un membru al Harp’s Crossing Baptist Church in Fayetteville, Ga., a primit 19,79% (726 voturi).

 

În alegerea pentru postul de secund vicepreşedinte, Drake a primit 50,37% din voturi (2.408) în primul scrutin în faţa altor trei nominalizaţi.

 

*****

A raportat Michael Foust, Eva Wolever şi Allen Palmeri.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate