Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


August 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

 

EDITORIAL
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Liderii Baptişti din Statele Unite şi din Europa se adună, discutând parteneriatul

Jul 8, 2005

By Staff

 

WARSAW, Polonia (BP) – Un contingent de entitate de Baptişti Sudici de conducere precum şi alţi lideri s-au întâlnit cu reprezentanţii baptişti din Bulgaria, Germania, Ungaria, Moldova, Polonia şi România pe 1-2 iulie în Varşovia, Polonia, pentru a contempla la felurile conservative prin care baptiştii evanghelici pot fi într-un parteneriat mult mai efectiv în evanghelism, plantarea de biserici şi educaţia teologică.

 

„Nu putem să fi anticipat o întâlnire mau pozitivă. Bărbaţii cu care ne-am întâlnit sunt creştini remarcabile a căror credinţă a fost testată dincolo de înţelegerea noastră”, a declarat O. S. Hawkins, preşedinte al GuideStone Financial Resources din cadrul Convenţiei Baptiste Sudice şi moderator al întâlnirii.

 

Conform unei declaraţii reunite emisă către Baptist Presupus, pe 5 iulie, de către reprezentanţii SBC, participanţii au apărat „infailibilitatea Bibliei, domnia absolută a lui Hristos şi recuperarea doctrinei Baptiste istorice”, şi ei au discutat „cauzele comune şi preocupările cu privire la expansiunea rapidă a evanghelizării şi plantării de biserici”.

 

Discuţia a inclus nu doar misiunile ci şi proiectele cooperative din educaţia teologică. „Câţiva europeni au accentuat nevoia Baptiştilor Sudici de a continua cu implicarea prin eforturile cooperative în pregătirea spre slujire”, spunea declaraţia.

 

Au fost întrebări în cadrul întâlnirii cu privire la decizia SBC de a-şi retrage calitatea de membru din Alianţa Mondială Baptistă (Baptist World Alliance - BWA) de anul trecut. Conform declaraţiei emisă către Baptist Presupus, reprezentanţii SBC au explicat câteva din motivele pentru această mişcare şi a accentuat intenţia lor” nu pentru a se concentra asupra criticismului BWA ci doar de a încuraja proiectele comune şi părtăşia dintre Baptiştii cu aceiaşi minte”.

 

Declaraţia l-a creditat pe Paul Negruţ, pastor de la Biserica Baptistă Emanuel din Oradea, România, pentru iniţierea întâlnirilor bazate pe crezul său că „mulţi Baptişti Europeni împărtăşesc preocupările Baptiştilor Sudici în evanghelism, plantarea de biserici şi educaţia teologică”.

 

Liderii SBC care au participat au notat că liderii baptişti din diferite naţiuni au fost de acord să lucreze spre organizarea unei conferinţe pe tema evanghelizării şi a plantării de biserici şi de a coopera în educaţia teologică.

 

Pentru Baptiştii Sudici, întâlnirea a reprezentat prima din câteva adunări de explorare care s-au ţinut în diferite locaţii din lume.

 

„Cu cât ne întâlnim mai mult, cu atât mai mult se poate simţi un entuziasm crescând în inimile fiecăruia din întâlnire”, a spus Morris H. Chapman, preşedinte al Comitetului Executiv al SBC, către Baptist Presupus. „Posibilitatea construirii unei reţele de părtăşie a Baptiştilor conservativi din lume a creat o încântare autentică şi din toată inima.

 

„Această întâlnire se poate dovedi în timp că a fost întâlnirea inaugurală a unei reţele care se va extinde spre fiecare colţ al pământului, creând o părtăşie apropiată printre creştinii conservativi de aceiaşi minte”, a spus el.

 

În adiţie faţă de Chapman şi Hawkins, alţi reprezentaţi ai SBC inclusiv Chuck Kelley, preşedinte al New Orleans Theological Seminary; Paige Patterson, preşedinte al Southwestern Baptist Theological Seminary; Jerry Rankin, preşedinte al Bordului Internaţional de Misiune; R. Philip Roberts, preşedinte al Midwestern Baptist Theological Seminary; Craig Blaising, conducător al Southwestern Seminary; Paul Pressler, un judecător pensionat din Houston; şi Bill Wagner, profesor de evanghelism de la Golden Gate Baptist Theological Seminary.

 

Doisprezece Baptişti Europeni, inclusiv câţiva din seminarele Baptiste, au luat parte la întâlnire.

 

Când Convenţia Baptistă Sudică a votat întâlnirea sa anuală în Indianopolis în iunie 2004 pentru a se retrage din Baptist World Alliance, Chapman a accentuat că acţiunea nu a indicat o dorinţă de a se separa de alţii ci de a face „lucrarea direct cu tovarăşii Baptişti din jurul lumii mai degrabă decât prin BWA”.

 

SBC a decis să redirecţioneze fondurile date anterior către BWA, care au atins $425.000 pe an, către o iniţiativă globală „Relaţiile Împărăţiei” în legătură cu mişcarea de mărimea unei convenţii Împuternicirea Creşterii Împărăţiei.  

 

Chapman a spus că accentul ar fi de a întări relaţiile bilaterale ale SBC cu grupările Baptiste din jurul lumii şi nu într-un fel în care să duplicăm Baptist World Alliance.

horizontal rule

sus

Ce este nou?

Pagina de umor!

O inimă veselă înseninează faţa (Prov. 15:13), şi este un leac bun (Prov. 17:22). Prea multă învăţătură nu duce la multă bucurie... Accesaţi pagina de umor pentru a vă descreţii frunţile. Detalii aici!

 

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate