Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Poşta Redacţiei
 

 

 

August 2006
Caută în site
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Proiectul Betania
Mărturisiri
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei

 


Poşta Redacţiei

 

 

Începând cu numărul din luna ianuarie 2005 al Publicaţiei am prezentat în cadrul acestei rubrici câteva din scrisorile primite la adresa Misiunii Vox Dei.

 

Vă mulţumim tuturor pentru mesajele trimise. Aşteptăm în continuare mesajle dumneavoastră la adresa noastră de email [vezi pagina de contact].

 

Misiunea Vox Dei

horizontal rule

Dragi prieteni ai Asociatiei Strigatul de la Miezul Noptii,

 

Generatie dupa generatie omenirea a tanjit dupa fraternitate si egalitate, dupa dreptate sociala si bunastare, dupa pace si fericire. Vestea buna pentru noi toti este ca intr-o zi, cand Isus Cristos se va reintoarce si Isi va intemeia Imparatia pe pamant, visul acesta al intregii istorii va deveni realitate. Psalmul 72 vorbeste in detaliu despre imparatia viitoare a lui Isus Cristos, un vis al pacii si al fericirii pe care doar El il poate implini.

 

La inceput psalmul vorbeste despre domnia infloritoare a lui Solomon, care reflecta domnia universala si vesnica a lui Dumnezeu. Visul dupa a carui implinire tanjeste intreaga creatie va deveni realitate exact intr-o vreme a haosului total: Isus il va zdrobi pe Anticrist, dupa care Isi va instaura Imparatia, El fiind singurul care poate oferi omenirii dreptate si pace. De aceasta revenire a lui Isus e legata in mod direct si restaurarea spirituala a statului Israel.

 

Domnia lui Mesia va fi universala si vesnica, iar Imparatia Sa va cuprinde intreg pamantul. Va fi o domnie dreapta (nimeni nu va mai suferi in urma nedreptatii sociale, a coruptiei sau a asupririi) si unanim recunoscuta (intreaga omenire va fi binecuvantata prin El). Domnia Lui va avea impact si la nivel social: toti oamenii vor trai in bunastare, nestiind ce inseamna foametea.

 

Intr-adevar, visele devin realitate, dar numai prin Dumnezeu! Doar El poate face minuni! 

 

Sectiunea propriu-zisa de stiri a revistei prezinta dintr-o perspectiva deosebit de interesanta felul in care se raporteaza arabii israelieni la situatia si conditiile sociale de care au parte ca si cetateni ai statului evreu. Minoritatea araba din Israel reprezinta 20% din populatie, dintre care 75% sunt musulmani, 17% crestini, iar 8% druzi. Le fel ca toti ceilalti cetateni ai Israelului, acesti arabi beneficiaza de absolut toate drepturile cetatenesti, traiesc intr-o bunastare relativa, avand parte atat de ingrijire medicala cat si de toate celelalte drepturi democratice asigurate de stat.

 

Regiunea «El Mutallat» (Triunghiul) cedata Israelului in anul 1949 de catre Iordania, este formata din 4 orase cu populatie eminamente araba, locuitorii de aici reprezentand aproximativ 1/5 din totalul musulmanilor din Israel. In efortul de a obtine o majoritate evreiasca in Israel, nu putini israelieni ar prefera sa vada Triunghiul dincolo de gardul de securitate; in acest fel 450.000 de arabi s-ar putea bucura in mod oficial de statutul de palestinieni, fara a fi nevoiti sa se mute.

 

Surprinzator (sau nu), in ciuda protestelor impotriva zidului, conform sondajelor, 90% din cetatenii arabi sunt impotriva schimbarii cetateniei israeliene cu cea palestiniana. In nici o tara araba, arabii nu traiesc asa de bine ca printre israelieni.

 

Un alt subiect tratat pe larg in aceasta revista este relatia Israelului cu Statele Unite ale Americii. In vizita sa de debut in SUA, Ehud Olmert a purtat convorbiri la nivel inalt cu Bush, scopul discutiilor fiind imbunatatirea relatiilor dintre presedintele SUA si noul prim ministru al Israelului. Imbratisarea calduroasa dintre cei doi a surprins, tinandu-se cont de criza actuala dintre Israel si americani: intre cele doua ministere s-a ajuns la conflicte puternice in legatura cu dezvoltarea avionului ultramodern de lupta cu reactie F-35. SUA a protestat vehement fata de dorinta armatei israeliene de a modifica dupa propriile sale idei dotarea prototipului pus la dispozitie, americanii nepermitand implementarea sistemelor israeliene (cunoscute ca fiind cele mai moderne sisteme de armament, navigare si recunoastere). Achizitionarea unor avioane din alte surse decat cea americana ar ascuti si mai tare conflictul cu SUA, lucru pe care Israelul nu il doreste avand in vedere situatia actuala din Orientul Apropiat. Vestea buna o reprezinta totusi faptul ca SUA si-a clarificat politica in ce priveste Iranul, fiind pe punctul de a cere la ONU aplicarea sanctiunilor economice impotriva acestui stat radical islamic.

 

Despre aceste subiecte, dar si despre altele, puteti citi pe larg in revista Stiri din Israel nr. 07/2006. Pentru orice informatii suplimentare sau comanda abonament ne puteti contacta la adresa de mai jos:
 

Asociatia Strigatul de la Miezul Noptii

OP.3, CP.136 / 310540 - Arad / ARAD / Romania
Tel: +4-0257-206.050 / Fax: +4-0257-256.517

e-mail: smn@inext.ro
cod fiscal: R15710634

 
cont lei: RO30 RNCB 0015 0303 2135 0001
cont Euro: RO03 RNCB 0015 0303 2135 0002
cont USD: RO73 RNCB 0015 0303 2135 0003

swift (BIC): RNCBROBUAR0

sus

horizontal rule

Am ajuns in seara asta din intamplare pe pagina www.voxdeibaptist.com, si am ajuns la un articol, www.voxdeibaptist.org/adevaruri_adventiste.htm.

 

Intrucat sunt adventist, m-am simtit sincer afectat de modul in care va prezentati punctul de vedere, cred ca daca ati avea dreptate, si daca nu ati avea cu atat mai mult, atitudinea dumneavoastra ar trebui sa fie aceea de a ajuta, nu de arata cu degetul, de ironie.

Nu am nici o functie in aceasta biserica, sunt un simplu membru, sunt student, si o sa fac ceva research in legatura cu afirmatiile facute in acest articol.

Unele lucruri trebuie sa fie accentuate pentru a fii intelese, poate asta ati intentionat in acest articol, imi pare sincer rau pentru atitudinea pe care o aveti fata de adventisti, si lucrurile care le sustineti despre ei sunt in cea mai mare parte nesustinute de un studiu profund. Adventistii nu sustin ca rugaciunile inchinatorilor lui Dumnezeu din alte biserici sunt o oroare pentru El. Adventisti nu cred in viata dupa moarte, comunicarea cu spiritele celor decedati...

Multe din punctele pe care le sustineti in acest articol nu au un argument in realitate. Mi-ar placea sa discutam despre aceste puncte, poate sunt un inselat si am nevoie de ajutor. Sau poate ar trebui sa va revizuiti parerea.

 
Cu respect,
Brinzan Sorin

horizontal rule

Dear Vox Dei Baptist Ministry,

 

Permission is granted to translate into Romanian Dr. Mohler’s article “Christians at a Porn Convention?” and post on your website. We are glad you found the article informative and useful.

 

Regards,

Lawrence Smith
VP for Communications
The Southern Baptist Theological Seminary

sus

Ce este nou?

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 Înapoi

Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate