Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Pastorala
 

 

 

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Media

 

 


Pagina Pastorală

 

Click pe titluri pentru articolul complet

 

Clarificari la Cleveland

de Daniel Branzei

 

(Vizionati  aici  ,  aici  si aici  lucrari ale Conventiei RBA)

 

Este devreme, mult prea devreme pentru concluzii. Se pot exprima insa niste impresii personale dupa cele vazute si traite de mine la Cleveland.

 

1. S-a confirmat si cimentat tranzitia inceputa la Conventia RBA de anul trecut la Sacramento. Generatia tanara ne-a depasit nu numai ca numar de pastori, ci si ca putere decizionala in Asociatie. Este bine, este foarte bine. Este cum nu se poate mai normal si mai bine. Dan Paul, Eusebiu Rusu, Sorin Sabau si Sorin Covaci alcatuiesc o echipa solida, echilibrata si entuziasta, ca presedinte, vicepresedinti si secretar RBA. Asociatia este sanatoasa si paseste frumos dincolo de limita celor o suta de ani de la infiintare. Cuvintele amabile pe care mi le-a spus in curte, dupa terminarea sarbatorii, un profesor de istorie din Romania, un barbat distins, cu mult argint in plete, invitat de fratele Cocartau mi-au mers foarte fierbinte la inima.

 

2. Biserica din Cleveland a avut resursele si capacitatea de sacrificiu necesare pentru a organiza o Conventie de referinta cu ocazia intrarii in anul jubiliar centenar al Asociatiei. Multumim frumos.

 

horizontal rule

Cronica unui drum la Cleveland

 

de Daniel Branzei

 

Joi, 30 August 2012, zbor spre Cleveland. Plec pentru prima data impreuna cu Valer, ginerele meu, spre o Conventie RBA, el spre Conventia RBYA, eu spre Conventia mare. Valer este vicepresedinte RBYA pentru coasta de vest, eu fac parte din Comisia penu Misiunea RBA.

 

Minunile umblării cu Dumnezeu se ivesc foarte repede. În aeroportul din Costa Mesa ne întâlnim cu Cornel Rădulescu, soțul Magdei Bucurescu, în familia căreia am copilărit pe vremea când casa lor era alături de clădirea bisericii din B-dul N. Titulescu, nr 56A. Cornel a venit să-și conducă fata la aeroport. Dora pleca la Boston, pentru ultimele opt luni din școala pe care o făcea acolo. Ca orice tată, Cornel era plin de grijă. Fără îndoială, s-a bucurat când a aflat că, deși noi zburat spre Cleveland, prima parte a călătoriei, cea de la Los Angeles la Dallas, o vom face împreună cu fata lui.

horizontal rule

de Daniel Branzei

 

Pedeapsa ar trebui să fie un timp de îndreptare, nu de împietrire. În relația cu Dumnezeu, ar trebui să ne dăm seama că singurul care ne poate scoate din toate necazurile, mai ales din acelea trimise chiar de El, este Dumnezeu. Asta ar trebui să ne deschidă ochii să vedem că avem de a face cu Cel Atotputernic și să ne prăbușească în izbăvitoarea pocăință. Cine zăbovește să o facă se străpunge singur cu o sumedenie de rele, iar dacă persistă să o facă va sfârși în moarte și rușine.

 

Acestea sunt concluziile la care vom ajunge după ce vom privi cu atenție la ce s-a întâmplat cu împăratul lui Israel și cu unul dintre cei mai de vază slujitori ai lui.

horizontal rule

de Ted Pope

Primul a fost obraznic, aventurier. Şi-a vrut tatăl (ca) mort şi şi-a cerut averea cuvenită la moartea tatălui. Şi-a luat banii şi a plecat fără să mai privească înapoi. Ajuns la destinaţia imaginată a cheltuit, s-a îmbătat, s-a culcat cu toate femeile, a fost prin toate cazinourile, barurile şi strip cluburile vremii. Era normal să nu se mai uite spre casa părintească. Nu avea nevoie de nimeni şi nimic de acolo, avea tot ce-i trebuia aici unde era şi imaginea tatălui care probabil ar fi dezaprobat sălbăticia sa s-a estompat până aproape de dispariţie.

Dar a ajuns la fundul pungii. Banii s-au sfârşit. Casa părintească cu abundenţa ei şi figura tatălui erau încă departe de a fi imagini hăituitoare. S-a angajat deoarece mai avea resurse în el însuşi. Dar asta nu a fost o soluţie pentru problema sa. Era singur (anumiţi „prieteni” sunt cu noi până avem bani, sănătate şi dorinţa de distracţie… după aceea dispar în anturajul altor risipitori…), trudit, înfometat. Şi dintr-o dată imaginea tatălui, bunăvoinţa sa faţă de robii lui, abundenţa din casa părintească devin imagini ce-l însoţesc zi de zi. Aşa că vine clipa deciziei: se va duce la tatăl, îşi va cere iertare recunoscând vina sa şi va cere dacă e posibil să devină un rob în casa tatălui. Zis şi făcut.

horizontal rule

Aşteptând pe Domnul

de Ted Pope

Viaţa nu e prea lungă chiar dacă trăim 80-90 de ani sau mai mult! Şi mare parte din viaţa noastră o petrecem aşteptând. Am fost tentat să scriu „o cheltuim” aşteptând dar am renunţat la expresia asta în schimbul termenului de „petrecem”.

Nu ştiu dacă şi altora li se pare aşteptarea o cheltuire, o pierdere de timp? De ce a rânduit Dumnezeu astfel, ţinând cont cât de scurtă şi dificilă e viaţa? Şi nu vorbesc aici despre oameni care nu cunosc pe Dumnezeu şi nu aşteaptă nimic de la El. Ei se zvârcolesc şi se trudesc mereu ca să ajungă la ţinta propusă.

Creştinul însă, după ce începe această „viaţă nouă” cu Domnul începe să înveţe să… aştepte. Pe Domnul. Saul a trebuit să aştepte pe Samuel (1 Sam 13:5-13), Ilie a stat în gura unei peşteri aşteptând apariţia lui Dumnezeu (1 regi 19:11-13), şi întreg poporul lui Dumnezeu (vezi pe Simeon) au aşteptat venirea lui Mesia (Luca 2:25-26).

horizontal rule

 

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora. Materialele sunt pe site-ul Vox Vocis, o diviziune a Vox Dei Ministries

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate