Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Pastorala
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Poşta Redacţiei

 

 


Pagina Pastorală

 

Click pe titluri pentru articolul complet

 

Dumnezeul care răcneşte, Dumnezeu ca molie şi carie – Dumnezeul tuturor metaforelor Sale

 

de Marius Cruceru

 

Citim cu biserica şi familia cartea profetului Amos. Din nou am fost surprins de imaginile dure pe care profetii minori le folosesc pentru descrierea Dumnezeului nostru (zic al nostrucă al altora este un pic mai blîndocil, ascultător, un idolaş simpatic). În mai multe rînduri am amendat perspectiva roz-bombonă, îndulcită, micşorată a unui Dumnezeu dez-puternicit, închis în cutiuţele noastre care vor fi fost deschise doar cînd avem nevoie de uneudemon ca cel din povestea lui Aladin.

 

Spiritualitatea neoprotestantă s-a sărăcit prin predicarea într-o proporţie inversă proporţiilor în care se află Vechiul Testament faţă de Noul Testament în Scripturi şi încă predicare cu o mentalitate deformată asupra Noului Testament, una marcionistă.

 

Predicăm un Dumnezeu care s-a schimbat, un Dumnezeu care s-a îmbunat pentru că Îşi va fi stins mînia cu sîngele propriului Fiu. O, cu atît mai mult se va mînia în Ziua Întunecoasă a Judecăţii, zi de mare jale, tocmai pentru că Şi-a dat Fiul.

horizontal rule

Cum sa testam duhurile

de Adrian Condrea

Aseară la biserică am primit de la sora N.N o mică broșurică scrisă de A.W.Tozer. Este chiar despre discernământul pe care trebuie să-l avem față de lucurile spirituale. Iată metoda propusă:

 

1. Primul test este felul în care îmi afectează relația cu Dumnezeul biblic.Tozer avertizează asupra faptului că multe simțăminte plăcute se pot naște în sufletul nostru printr-o închinare inferioară sau chiar idolatră. O închinare străină poate foarte ușor să creeze în inimă sentimente precum reverența, dragostea, adorarea și multe alte stări înălțătoare. Testul? Ce a produs aceasta în relația mea cu Dumnezeu?

 

2. Al doilea test: cum îmi afectează această nouă experiență, atitudinea mea față de Domnul Isus? Orice lucrul care îl face pe Domnul Isus mai puțin decât este, e pur și simplu o iluzie și trebuie tratat ca atare.

horizontal rule

Pregatirea pentru casatorie

 

de Adrian Condrea

 

Am discutat zilele trecute cu un prieten despre tinerii din bisericile noastre. Într-o vreme a produselor “3 în 1 “, este foarte ușor să crezi că și căsătoria este un produs “la pachet”. All inclusive. Căsătoria fericită cere timp, muncă, rugăciune, post, pregătire, mentorare, încurajare, resurse.

 

Iată câteva elemente vitale pentru pregătirea pentru căsătorie:

 

1. Găsește persoana potrivită pentru tine.

 

Nu vă înjugați la un jug nepotrivit cu cei necredinioși. Căci ce legătură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul? ( 2 Cor. 6:14 )

 

Principiul acestui verset este non-negociabil. Nu mă bag în jug cu cineva care are interese, valori și credințe diferite de ale mele. Valorile și interesele sunt determinate de credința noastră. Mă port cum mă port în familie pentru că am o anumită credință. Am prietenii pe care îi am pentru că asta mă învață credința mea. Mă relaxez cum mă relaxez pentru că așa mă îndeamnă credința mea. Deci, două persoane care nu au aceași credință în Domnul Isus nu pot trage drept la același jug.

horizontal rule

De ce Noul Testament cuprinde doar 27 de cărţi?

de Preot Vasile Filat

 

Întrebare:

Spuneți-mu va rog de ce in Biblie sunt 27 de cărţi ale Noului Testament  si nu 26 sau 28 ? Cine a hotărât așa sa fie ? Mulțumesc anticipat.

 

În Noul Testament sunt incluse doar 27 de cărţi pentru că doar acestea 27 sunt insuflate de Dumnezeu.

 

La începutul Bisericii

După moartea, învierea şi înălţarea Domnului nostru Isus Hristos, şi după Ziua Cincizecimii (când S-a pogorât Duhul Sfânt pe pământ şi s-a format Biserica), apostolii au mers şi au predicat mesajul Evangheliei Domnului Isus  folosind mărturia lor şi Scripturile Vechiului Testament. Apoi, fiind mânaţi de Duhul Sfânt, apostolii şi unii din ucenicii lor,   au început să aştearnă în scris învăţătura predicată de Apostoli. O altă formă prin care a fost transmisă învăţătura adevărată creştină au fost epistolele, adică mesaje scrise de apostoli unor persoane particulare sau comunităţilor creştine din diferite localităţi. Aceste scrisori apoi circulau şi erau citite prin biserici la serviciile divine.

 

 

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora. Materialele sunt pe site-ul Vox Vocis, o diviziune a Vox Dei Ministries

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate