Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Pastorală
 


Home
Arhiva editurii

 

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

Colaboratorii

 

 


Pagina Pastorală

 

În fiecare lună, Pagina Pastorală încearcă să ajute Biserica lui Hristos punând la dispoziţie o serie de materiale ajutătoare frăţietăţii în scopul înţelegerii practice a Scripturilor. Nici un mesaj care este prezentat nu reprezintă o autoritate sau un adevăr absolut care trebuie să fie urmat, ci mai degrabă un ajutător în înţelegerea practică a Scripturilor, lăsând pe Duhul Sfânt să călăuzească Biserica Mântuitorului nostru Isus Hristos.

 

În numărul precedent a publicaţiei, am tratat subiectul: Şcolii Duminicale, istoria şcolii duminicale, când a început şi de cine. În luna aceasta tratăm scopul şi rolul şcolii duminicale, viziunea pe care ar trebui să aibe o şcoală duminicală.    

 

Sperăm ca acest subiect să trezească interes în înţelegerea scopului şi necesităţii Şcolii Duminicale în biserica lui Hristos.

Orice comentariu poate fi trimis la adresa: apologetics@voxdeibaptist.org

 

Dacă sunteţi interesaţi să ne sugeraţi subiecte de studiu, o puteţi face pe adresa misiunii. 

sus

ŞCOALA DUMINICALĂ 

 

 

O nouă viziune pentru Şcoala Duminicală - „Scopul nostru trebuie să fie acela de a-i aduce pe cei nemântuiţi la Hristos şi nu doar să-i învăţăm. Cei nemântuiţi aflaţi sub sunetul evangheliei trebuiesc aduşi într-o relaţie de mântuire cu Hristos. O preocupare personală pentru destinul etern al fiecărui student trebuie să apuce inima învăţătorului biblic.”

 

O perspectivă a Şcolii Duminicale - Copiii sunt preţioşi înaintea lui Dumnezeu şi sunt capabili de a învăţa Scripturile. În primul rând, copiii trebuie să ştie despre mântuirea prin Isus Hristos. Ce privilegiu mare avem noi de a împărtăşi Vestea Bună cu fete şi băieţi şi să-i conducem la Hristos. Studiile au arătat că studenţii sub vârsta de 18 ani sunt mult mai receptivi faţă de Evanghelie. Cu cât creste mai mult un copil, cu atât mai mult devine mai lumească perspectiva lor, astfel făcând mult mai dificil pentru ei să poată vedea provizia graţioasă a lui Dumnezeu de mântuire prin Hristos.

 

Scopul Şcolii Duminicale - Şase scopuri principale ale Şcolii Duminicale.

 

Ajutarea diaconilor în a înţelege eficacitatea Şcolii Duminicale - Majoritatea diaconilor se gândesc la eficacitatea Şcolii Duminicale în termeni de creştere: câţi membrii noi sunt înrolaţi şi câte clase noi sunt începute. Creşterea este o dimensiune importantă a eficacităţii Şcolii Duminicale, însă există mai mult de un singur fel de creştere. Eficacitatea Şcolii Duminicale trebuie de asemenea să fie măsurată de creşterea spirituală a membrilor. Eficacitatea Şcolii Duminicale este adesea măsurată de regularitatea frecvenţei de membrii; dar cum rămâne cu regularitatea membrilor la rugăciune, studiu biblic şi devoţiuni familiale?

 

Strategie de schimbare cu succes pentru Şcoala Duminicală - Să schimbăm clasa noastră de Şcoală Duminicală? De ce am vrea noi aceasta? Aceasta este una dintre cele mai comune – şi mai frustratoare – întrebări pe care le confruntă liderii de Şcoală Duminicală. Conducerea Şcolii Duminicale (directorii, învăţătorii, directorii de evanghelism extern, lucrătorii de educaţie creştină) sunt tipic zeloşi pentru excelenţa în educaţie, şi aceasta necesită schimbare la un punct sau altul. Schimbarea ar putea implica nevoia pentru o nouă programă şcolară, un învăţător diferit, sau un nou loc de întâlnire. Oricare ar fi motivul, schimbarea ţine promisiunea progresului şi de împlinire mai bună a nevoilor oamenilor. Însă există o dificultate: Membrii clasei pot fi ameninţaţi de schimbare şi de scindările sale percepute. Mulţi oameni cresc din punct de vedere familiar şi din rutină. Ei iubesc tradiţiile şi „felul în care au făcut din totdeauna lucrurile”.

sus

 

 

Ce este nou?

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt)
 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 

  Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate