Arhiva Contact Despre noi Link-uri

 Pastorală

 

 

 

 

 


O altă metodă neglijată de evanghelizare


de Daniel Branzei

V-am scris că puteți evangheliza vecinii prin oferta de a vă ruga pentru problemele lor. Astăzi vreau să mai adaug o metodă prin care putem mări impactul nostru în afara zidurilor caselor de adunare în care ne-am încorsetat și ne sufocăm.

”Adevărat este cuvântul acesta, şi vreau să spui apăsat aceste lucruri, pentru ca cei ce au crezut în Dumnezeu să caute să fie cei dintâi în fapte bune. Iată ce este bine şi de folos pentru oameni!“

N-am fost mântuiți prin fapte bune, dar am fost mântuiți pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca noi să umblăm în ele! Apostolul Pavel subliniază importanța faptelor bune de patru ori în scurta epistolă pe care o scrie lui Tit, un alt model de presbiter din NT (Tit 2:7;14; 3:8,14).
 

Sursă articol și continuare: https://barzilaiendan.com/2016/11/01/o-alta-metoda-neglijata-de-evanghelizare/

 


Halloween

de Daniel Branzei

HALLOWEEN-Anton Lavey fondatorul bisericii sataniste: Ma bucur ca parintii isi lasa copii sa il serbeze pe diavol cel putin odata pe an (Efemeride)

Multi dintre romani au preluat, de cativa ani, dintr-un mimetism modernist, care nu are nimic de a face cu discernamantul, Halloween-ul, macabra sarbatoare occidentala, care sub masca unor distractii (tembele) este o veritabila invocare a demonilor si fapturilor infernale.

Putem vedea cu aceasta ocazie o defilare spectrala, de oameni deghizati in schelete, aratari hidoase, vrajitoare, fantome, mumii, vampiri, varcolaci, monstri, criminali sangerosi care impanzesc strazile si se sperie unii pe altii cu tot felul de farse si glume macabre si nesarate. In vitrinele magazinelor, in parcuri, in companii, in localuri, in scoli si universitati, pe usile caselor, peste tot apar vrajitoare calare pe matura, dovleci-felinar, coarne si alte simboluri mai mult sau mai putin demonice. Cam asa arata Halloween-ul, o „sarbatoare” pe care satanistii declarati o considera printre cele mai importante.

 

Sursă articol: https://barzilaiendan.com/2016/10/31/halloween/

 


Gânduri pe marginea terorismului

de Doru Pope
 

Nu este nici o îndoială că SUA se află din nou sub o serie de atacuri teroriste. Indiferent de dansul declarațiilor făcute de politicieni, atacurile au avut rolul de a provoca teroare. O explozie în New Jersey sâmbătă dimineața, o alta în New York sâmbătă seara, apoi descoperirea unei bombe la câteva străzi de cea explodată în New York, apoi găsirea a altor cinci bombe plasate în alte locrui, printre care una plasată la o stație de cale ferată. De dimineață poliția căuta să adauge la cei câțiva deținuți capturați duminică pe un alt tip cu numele Ahmad Khan Rahami. Azi de dimineață l-au capturat și pe acesta în urma unui schimb de focuri de arme.

ISIS se bucura încă de sâmbătă dimineața și amenința că acesta este doar începutul durerilor. Într-un mall din Minnesota un bărbat rănea cu ajutorul unui cuțit un număr de 9 persoane. Cei ce susțin Sharia Law în SUA (și de fapt în întreaga lume) nu se vor da înapoi de la nici un efort oricât de josnic ar fi acesta pentru a-și împlini scopurile.

 

Sursă articol şi continuare: http://dorupope.com/2016/09/ganduri-pe-marginea-terorismului/

 


Reforma la 499 de ani: Martin Luther (6)

de Valentin Făt
 

Luther începuse să fie pus pe gânduri de anumite chestiuni legate de indulgenţe. Una dintre frământările sale suna cam aşa: dacă papa are oricum puterea de a scoate oamenii din purgatoriu, de ce o face pe bani şi nu motivat de iubire? Mai mult, nu cumva cumpărarea de indulgenţe înlocuieşte pocăinţa interioară cu un gest exterior, mecanic? Cu aceste preocupări în minte, Luther ţintuieşte cele 95 de teze pe uşa catedralei, cu scopul de a genera o dezbatere publică pe marginea vânzării de indulgenţe. Să nu ne imaginăm însă că afişarea acestora a provocat o furtună imediată. Ele erau scrise în limba latină și nu erau înțelese de marea majoritate a oamenilor, ci doar de teologii cărora le erau destinate. Traducerea și răspândirea lor se petrece mai degrabă fără voia sa. Intenţia lui Luther era să semnaleze că ceva nu se potriveşte cu învăţătura Scripturilor. Pe măsură ce lucrurile au început să se precipite s-a ajuns, era inevitabil să fie aşa, la problema autorităţii. Cine are în cele din urmă autoritatea finală: Biblia sau Papa?

 

Sursă articol: http://www.baptist-tm.ro/reforma-la-499-ani-martin-luther-6/#more-15007

 


Psihologia căldiceilor sau frica de a fi considerați fanatici...

de Samy Tuțac

 

La aproape 500 de ani de când Martin Luther a aprins flacăra Reformei Protestante, creștinii înflăcărați pentru Cristos sunt o specie rară, pe cale de dispariție. Deși există mai multe consecințe ale acestei realități dureroase, două dintre acestea sunt cele mai devastatoare.

Prima consecința majoră este lipsa entuziasmului și a pasiunii pentru Cristos și Evanghelie din adunările creștine. Uitând îndemnul sfântului Pavel “înflăcărează darul care este în tine”, prea mulți creștini devin comozi și fără vlagă, iar starea de căldicei în care se complac o aduc cu ei în bisericile din care fac parte. Și așa…încet, dar sigur, se așterne letargia spirituală, iar în final moartea.

 

Sursă articol și continuare: http://www.baptist-tm.ro/psihologia-caldiceilor-sau-frica-de-a-fi-considerati-fanatici/

 


Călugăria neoprotestanților!

de Daniel Branzai

 

Fără nici o îndoială ”lumea zace în cel rău“ și societatea este pornită, pentru că este domeniul firii pământești, ”numai spre rău“. Cât de rău? Cât de mult însă?

Lumea aceasta ar fi fost făcută praf de mult de diavol, dacă Dumnezeu nu i-ar fi pus anumite stavile:

”Şi acum ştiţi bine ce-l opreşte ca să nu se descopere decât la vremea lui. Căci taina fărădelegii a şi început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreşte acum să fie luat din drumul ei. Şi atunci se va arăta acel Nelegiuit, pe care Domnul Isus îl va nimici cu suflarea gurii Sale şi-l va prăpădi cu arătarea venirii Sale“ (2 Tesal 2:6-8).

Întunerecul și putrefacția lumii sunt frânate de ,,lumina și sarea“ lăsată deocamdată de Dumnezeu în societate. Creștinii sunt, sau ar trebui să fie, împreună cu Duhul Sfânt care-i locuiește, ,,frâna“ care oprește mersul societății în jos și catastrofala influență a diavolului în societate.

 

Sursă articol și continuare: http://www.baptist-tm.ro/calugaria-neoprotestantilor/

 


Să nu vă pomeniți că luptați împotriva lui Dumnezeu!

de Viorel Iuga

 

Cu aproape 2000 de ani în urmă, prin predicarea apostolilor, Dumnezeu a oferit evreilor Evanghelia salvatoare. Pe motive care nu-i onorează, liderii naţiunii s-au împotrivit lucrării şi învăţăturii sfinţilor apostoli. Sub mottoul „Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni!”, sfinţii apostoli au persistat în ascultare. Atunci, liderii s-au adunat în regim de urgenţă pentru a lua o decizie. Realizând gravitatea situaţiei şi impactul dezastruos pe care l-ar putea avea decizia respectivă, înţeleptul şi respectatul Gamaliel cere o întâlnire cu uşile închise. După o scurtă recapitulare a istoriei, Gamaliel îşi avertizează colegii cu memorabilele cuvinte: „Să nu vă pomeniți că luptați împotriva lui Dumnezeu.” (Fapte 5:39)

 

Sursă articol și continuare: http://www.baptist-tm.ro/sa-nu-va-pomeniti-ca-luptati-impotriva-lui-dumnezeu/

 


Fanatismul religios nu face parte din ethosul baptiștilor, dar nici lașitatea...

de Samy Tuțac

 

A fost bine că Președintele Iohannis a venit astăzi cu niște clarificări, dar lucrurile nu sunt clarificate până la capăt. Și nici încheiate. Nu vreau să intru în dezbateri cu nimeni acum, nici să comentez intervențiile bine venite sau nu ale unora sau altora. Vreau doar să clarific în dreptul celor care nu știu și să reamintesc celor care au uitat, ceva legat de ethosul baptiștilor. Cineva afirma astăzi că după revenirea Președintelui Iohannis la sentimente mai bune față de “Biserica Ortodoxă și Biserica Penticostală”, singurii “fanatici religioși” au rămas baptiștii.

Nu mi-am propus să scriu ceva elaborat despre adevăratul ethos al baptiștilor, ci doar vreau să redau câteva fragmente din Preambulul Statutului de organizare și funcționare al baptiștilor din România. Lecturarea acestor fragmente va evidenția faptul că baptiștii, ca luptători pentru libertatea religioasă deplină, s-au manifestat adesea într-un mod radical (nu fanatic în sensul acuzațiilor din ultimele zile) și că niciodată baptiștii nu au înțeles “separarea Bisericii de Stat” ca pe o dezertare de la treburile cetății.

 

Sursă articol: http://www.baptist-tm.ro/fanatismul-religios-nu-face-parte-din-ethosul-baptistilor-dar-nici-lasitatea/

 


Înapoi ] Înainte ] [ sus ]

Abonare gratuita!

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 

HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)

Copyright © 2003-2016 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate