Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Pastorala
 

 

 

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Media

 

 


Pagina Pastorală

 

Click pe titluri pentru articolul complet

 

Arhivele regale – 18. Ioram – un anonim în umbra lui Elisei – 2 Regi 3:1 – 9:37

de Daniel Branzei

 

La Ierusalim, Iosafat a fost un rege credincios, dar a greșit atunci când s-a căsătorit cu o fata a lui Ahab și a Izabelei (2 Cron.18:1). Ioram a urmat exemplul tatălui său și a luat de nevastă o altă fată a lui Ahab, Atalia (2 Regi 8:18). Sub influența ei, la Ierusalim s-a introdus închinarea la Baal. Ioram l-a urmat pe Ahab în greșeala de a-și lăsa nevasta să dea tonul în treburile împărăției și asta a fost cât pe ce să stingă lumina mesianică din seminția davidică.

Se spune că o fată creștină a venit la păstorul bisericii și i-a cerut voie să se căsătorească cu un băiat „foarte bun“, dar necredincios. Păstorul a rugat-o să se suie pe scaun și să încerce să-l tragă pe el sus. Ușor de spus, dar greu de făcut! Toate strădaniile fetei de a-l ridica pe păstor au fost zadarnice. Într-un târziu, păstorul a tras-o el jos, fără să depună prea mult efort pentru aceasta. „Vezi, i-a zis el fetei, este mult mai greu să tragi pe cineva în jos, decât să ridici pe cineva sus. De aceea, căsătoriile „la un jug nepotrivit“ se termină în marea majoritate a cazurilor „în lume“, nu „în Biserică“. Dumnezeu știe și de aceea le-a interzis.“

horizontal rule

Arhivele regale – 17. Înălțarea lui Ilie la cer (2 Regi 2:1-14)

 

de Daniel Branzei

 

Cartea 2 Regi debutează cu mutarea neprihănitului Ilie în cer și se termină cu mutarea păcătoșilor evrei în Babilon. Ambele mișcări sunt justificabile și simbolice pentru lucrarea lui Dumnezeu cu oamenii.

 

Întrerupem puțin studiul în dosarele regilor pentru a arunca o privire dincolo de lucrările oamenilor la lucrarea lui Dumnezeu. Textul începe foarte clar, informându-ne că vom asista la una din lucrările Lui:

„Când a voit Domnul să ridice pe Ilie la cer într-un vârtej de vânt, Ilie pleca din Ghilgal cu Elisei“ (2 regi 2:1).

 

Drumurile noastre pot duce deocamdată numai de la Ghilgal la Betel, sau de la Betel la Ierihon, dar ținta finală pe care ne-a sortit-o Dumnezeu este „cerul“! Mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi vom ajunge acolo.  Acesta este planul lui Dumnezeu cu fiecare din copiii Lui. Pe Ilie, Dumnezeu intenționa să-l ducă în cer „altfel“ decât pe ceilalți muritori de rând. Asemenea lui Enoh, Ilie trebuia luat la cer fără ca să guste moartea! Cum o va face Domnul? Asta nu o putem înțelege pentru că este „deasupra capului nostru“.

horizontal rule

 

  1. Inchinare persoanala – rugaciune si devotiune constanta, regulata – in mai multe momente ale zilei;

  2. Prietenie cu alti crestini – legaturi autentice cu alti membrii din biserici alaturi de are poti sa impartasesti gandurile/temerile/bucuriile – Evrei3.16

  3. Slujire pastorala – promovarea Evangheliei, consolidarea credintei altora – ucenicie – ajutorarea celor in nevoie.
  4. Timp pentru citire si studiere – pastreaza-ti mintea treaza la ceea ce e bine!
  5. Inchinare comuna –

Tim Keller oferind exemple din viata sa in cadrul conferintei “City to City”. Efiecienta simplitatii este validata de timp.

horizontal rule

de Marius Cruceru

M-am cutremurat cînd am citit presa. Alin Popa este mort. Alina Dijmărescu este moartă. Alin Popa, ce ironie tragică, unul dintre cei mai mari transportatori din Europa, stăpîn de tiruri, intră sub un tir. Alina Dijmărescu moare de prea multă muncă.

M-am cutremurat încă o dată pentru că am trecut pe aici. În 2007 era să mor la fel. Aveam 36 de ani. Alina trebuia să împlinească 37. Avea tot 36 de ani, vîrsta la care inima începe să îşi strige drepturile.

Ce făcea şi ce ştia?

Alina Dijmărescu (36 de ani) s-a stabilit în Japonia atunci când tatăl său a fost numit ambasador al României în ţara asiatică. Manager de succes, deținătoare a două slujbe în același timp, vorbitoare fluentă de japoneză, franceză ori engleză, Alina, care ar fi împlinit anul acesta, pe 14 octombrie, 37 de ani, a lucrat pentru branduri prestigioase precum Lehman Brothers, GMAC, AtHome Inc., Minato-ku city government (Tokyo), NTT-ME ori ShopJapan. Tînăra era necăsătorită

horizontal rule

 

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora. Materialele sunt pe site-ul Vox Vocis, o diviziune a Vox Dei Ministries

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate