Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Pastorala
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Media
Poşta Redacţiei

 

 


Pagina Pastorală

 

Click pe titluri pentru articolul complet

 

Răsplătirile celor mântuiți

Cine va primi răsplată?“Ferice de voi, când oamenii vă vor urî, vă vor izgoni dintre ei, vă vor ocărî, şi vor lepăda numele vostru ca ceva rău, din pricina Fiului omului! Bucuraţi-vă în ziua aceea, şi săltaţi de veselie; pentru că răsplata voastră este mare în cer; căci tot aşa făceau părinţii lor cu proorocii.” (Lc. 6:22-23).

Wilbur M. Smith a scris: “Tema aceasta a răsplăţii pe care le vor primi în cer cei credincioşi este pomenită rareori în biserici şi chiar în instituţiile în care se studiază Biblia. Cu toate acestea, tema este o sursă de bucurie şi un îndemn la seriozitate. Ea ar trebui să servească drept motivaţie pentru o mai mare sfinţenie în viaţa fiecăruia dintre noi.”

horizontal rule

Atracție fatală

În secolul al XIV-lea a existat un personaj cu numele de Raynald al III-lea în țara care acum se numește Belgia. Acesta a avut o neînțelegere destul de serioasă cu fratele său, Edward care a condus o revoltă împotriva sa. Edward l-a prins pe fratele său, dar nu l-a omorât. A construit o cameră în castel, dar a construit-o în jurul fratelui său. I-a promis că atunci când v-a reuși să iasă de acolo își va primi înapoi titlurile și proprietățile avute înainte. Camera avea câteva ferestre și o ușă normală care niciodată nu erau încuiate. Raynald a stat în acea cameră 10 ani și a ieșit doar pentru că fratele său murise în luptă. Datorită sănătății firave a murit la un an de la eliberarea sa.

De ce a stat încă 10 ani în acea cameră strâmtă?

De ce nu a ieșit afară să se bucure de libertatea oferită?

Raynald era un supraponderal. Pentru a ajunge la libertate, el ar fi trebuit să piardă din greutate. Dar Edward își cunoștea fratele foarte bine. În fiecare zi îi trimetea fel de fel de mâncăruri gustoase. În loc să-și capete libertatea din închisoare slăbind, Raynald a început să se îngrașe tot mai mult.

horizontal rule

Gândul veșniciei
de Doru Pope

Eclesiastul 3:11 ...a pus in inima lor chiar si gandul vesniciei.

Cum este sa doresti dupa un loc in care nu ai mai fost niciodata? Dupa o stare pe care nu ai mai experimentat-o? O stare si un loc pe care doar ti le imaginezi pe baza experientelor sau viselor unora ale caror scrieri au ajuns in ceea ce noi consideram astazi “Cuvantul lui Dumnezeu”. Un loc spre care ne indreptam calauziti de credinta in Cuvant, si impiedecati de conditia noastra umana.

Drumul ne face sa pendulam mereu intre doua intrebari: cine suntem noi si, cine este Dumnezu? Speram ca, cunoscandu-L pe El ne vom cunoaste mai bine pe noi, sau cunoscandu-ne pe noi sa-L intelegem mai bine pe El! Stiu ce cred, si credinta mea e puternica! Totusi, nu pot sa nu recunosc o anume nesiguranta cu privire la cum este Dumnezeu, si in relatie cu El, ce este omul!?

Priveam cu sotia mea devastarile produse de revarsarile de ape din Memphis, TN. La un moment dat, ea care se lupta de un an cu diabetul si de peste 10 ani cu degenerare a maculei, mi-a zis: “cu toate dezastrele astea ce s-au abatut asupra omenirii numai anul acesta, e greu sa vorbesti cuiva despre bunatatea lui Dumnezeu!”

horizontal rule

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora. Materialele sunt pe site-ul Vox Vocis, o diviziune a Vox Dei Ministries

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate