Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Pastorala
 

 

 

Cuprins Publicaţie
Nostra Aetate
Apologetica
Orientalia
Teologie
Reforma Spirituala
Istorie
Pastorala
Misiunea Azi
Site-uri Baptiste
Media

 

 


Pagina Pastorală

 

Click pe titluri pentru articolul complet

 

Wurmbrand cucerește și de dincolo de moarte!

de Daniel Branzei

 

Încă o ,,victimă“ a iubirii. De dincolo de mormânt, Richard Wurmbrand cucerește încă suflete.

 

Ieri am fost uimit să găsesc într-un magazin trei cărți scrise de Sabina și Richard Wurmbrand, retipărite într-o ediție de lux, mult mai frumoasă decât cea finanțată cu zgârcitul spirit evreiesc de acești oameni ai misiunii. M-am bucurat să aflu că mărturia lor publică continuă și de dincolo de mormânt. Nu mă așteptam însă la o altă veste, primită pe E_Mail, care m-a dat cu totul peste cap. Este una din istoriile acelea greu de crezut pe care i le-a dăruit adeseori Dumnezeu lui nenea Richard …

 

Mi-a scris Mihaela Bucin. N-o cunoașteam, dar mi-am dat seama că soarta ne legase deja de multă vreme.

 

La câteva luni de la moartea lui Richard Wurmbrand, la televiziunea din Ungaria a fost difuzat un mic reportaj despre o presupusă convertire a lui la credința strămoșească a românilor, ortodoxia. Un frate păstor din Ungaria mi-a scris îndurerat și m-a rugat să fac o lămurire cu care să se duca la postul de televiziune pentru a da o dezmințire, în virtutea dreptului la replică. Am făcut-o și l-am rugat și pe Mihael, fiul fratelui Wurmbrand să dea o declarație.


 

Balaurul din tine – meditatie de Richard Wurmbrand

de Daniel Branzei

 

Un rege intelept a intrebat pe un pictor renumit daca poate picta pentru el un balaur. Fericit sa-i slujeasca regelui, pictorul a raspuns:

 

- Desigur!

 

Apoi regele l-a intrebat:

 

- Dar ai vazut vreodata un balaur?

 

Pentru ca pictorul nu vazuse niciodata asa ceva, regele l-a sfatuit:

 

- Cauta intai sa vezi un balaur si dupa aceea picteaza-l.

 

Pictorul stia ca balaurii sunt figuri mitice si a cugetat la intelesul poruncii date de rege. S-a gandit: Regele a vrut sa spuna ca mai intai trebuie sa caut un om la fel de rau ca un balaur. Asa incat s-a dus din puscarie in puscarie, pana cand a intalnit un criminal fioros, a carui simpla prezenta inspira crima.

 

 

Mister ,,C“ se botează !!!

de Daniel Branzei

 

Ne-a cunoscut în clipe când aveam mare nevoie de ajutor. Și a fost un ,,om provedențial“, tipul de ,,omul potrivit la timpul potrivit“. Pachetele noastre alimentare (Christian Aid for Romania din Ohio, USA), destinate săracilor din România, erau sub interdicție. Două transporturi se stricau în vapoarele ancorate în Mediterana. Viorel Clintoc, unul din reprezentanții noștrii în România, a început să se roage serios și să bată pe la ușile autorităților din București.

 

Situația era paradoxală și caraghioasă, ca toată realitatea românească din vremea lui Ceaușescu: trebuia să convingem conducătorii să ne lase să le ajutăm supușii. Pe vremea aceea, tot ce venea din occidentul american era suspectat de sabotaj sau spionaj și privit prin lentilele groase ale suspiciunii.

 

 

Pilda smochinului neroditor și ,,califatul islamic“

de Daniel Branzei

 

Nu mă întrebați de unde, de ce și cum, dar am această interpretare pentru voi.

În pilda smochinului neroditor, pe care o dă Domnul Isus în Luca 13, s-ar prea putea ca interpretarea noastră clasică să nu fie completă. Textul ne vorbește despre proprietarul unei vii care vine să o vadă și dă acolo cu ochii și de un smochin.

 

Văzându-l neroditor, îi spune vierului să-l taie, dar acceptă o amânare de un an la mijlocirea vierului.

 

S-ar putea deci …

 

S-ar putea ca Proprietarul viei să fie Dumnezeu, via să fie poporul Israel, vierul să fie(continuă)

 

 

Două atitudini ale fiul risipitor

de Daniel Branzei

 

Cineva mi-a arătat ceva important în pilda fiului risipitor:

 

- la plecare, fiul a zis: ,,Dă-mi“ (Luca 15:12)
- la întorcere, fiul a zis: ,,Fă-mă“ (Luca 15:19)

 

Dacă Dumnezeu ne face fii, avem automat tot ce ne trebuie, nu numai belșugul de pâine!
Fioul risipitor și-a dat seama că
 n-a pierdut doar ce a avut, a pierdut mai ales ce era în casa Tatălui său.

 

 

Spune DA mersului la biserica

de Laurentiu Balcan

 

Omul are nevoie de discipline care sa-l pozitioneze corect fata de Dumnezeu si fata de semeni si, da, omul are nevoie sa mearga la biserica. Chiar daca multi oameni merg la biserica din pur ritual, tot e bine sa merga la biserica, pentru ca mersul la biserica NU dauneaza sanatatii spirituale.

A respinge Biserica pe motiv ca oamenii sunt neseriosi, nepocaiti, imaturi, neintelepti, barfitori, ca se uita chioras la tine si nu te prea baga in seama, ca fiecare individ e cu grupul lui, ca fratii sunt prea lumesti si prea preocupati de bani, ca surorile sunt cu nasul pe sus si rele la suflet este, in cele din urma, o dovada ca nu intelegem natura Bisericii si nici propriile noastre nevoi spirituale.

Realitatea spirituala este ca nu-l putem avea pe Hristos fara a-i avea si Trupul, Biserica. A pretinde ca ai o relatie serioasa si profunda cu Mantuitorul Hristos, dar fara sa fii interesat de Trupul Lui, de Biserica este un non-sens. Hristos nu poate fi despartit de Trupul Lui. Cand il primesc pe El, ii primesc si Biserica. Daca ii resping Biserica, il resping si pe El. Acesta este primul adevar care ar trebui sa ma scoata din casa si sa ma faca sa merg la Biserica.

 

Ce are creştinismul de pierdut?

de Teofil Stanciu

 

(Sursa)Remarc de o vreme – deși există de mai mult timp, dar nu am luat eu aminte – o ciudată atitudine ambivalentă în rândul creștinilor în raporturile lor cu spațiul public. Pe de o parte, se manifestă o respingere a spațiului public, ca fiind o sursă de imoralitate și de idei năstrușnice extrem de periculoase. Pe de alta, aceiași creștini se agață de spațiul public ca fiind oarecum moștenirea lor legitimă, rodul civilizației creștine de odinioară și ei au dreptul să emită pretenții asupra sa.

 

Jucând la ambele capete, mai degrabă din reflex decât în mod intenționat și conștient, creștinul ambivalent reacționează în funcție de propriile sensibilități când anatemizând și delimitându-se vârtos, când revendicând profetic în numele a ceea ce ar trebui să fie spațiul public dar nu mai e.

 

Oscilația între nostalgia după forța publică de odinioară a creștinismului și refuzul participării la acțiuni civice sau politice (pentru că „nu e locul creștinilor acolo”) trădează în cel mai bun caz o inconsecvență, dar poate fi și semnul unei spaime mai mult sau mai puțin conștientizate sau a unei neputințe frustra(n)te.

 

Încrâncenarea cu care se revendică sau se abandonează spațiul public tulbură luciditatea și adesea generează tonuri alarmiste și reacții contradictorii. Vă dau și un exemplu: cei care spun că creștinii nu au ce căuta în politică ajung nu o dată să pretindă moralitate clasei politice. Pe ce bază? Vor libertate de exprimare pentru creștini (adesea doar pentru cei de o anumită culoare confesională), dar sunt gata să ceară eliminarea din spațiul public al antiteiștilor sau a altor confesiuni (ce să mai zicem de religii?).

 

 

STUDIU: 9 lucruri interesante despre oamenii care frecventează megabisericile

de Laurentiu Nica

 

Numărul bisericilor foarte mari este în creştere, după cum ilustrează, după cum arată multele sondaje grafice (sunt link-uri mai jos). Şi în cadrul acestui grup, bisericile cele mai mari continuă să devină tot mai mari. În trecut am scris ceva legat de mărimile sanctuarelor de închinare (unele chiar foarte noi cu peste 5.000 de persoane) la prima mega-biserică(începând cu Cincizecimea, când "aproape 3.000" s-au convertit, conform cu Faptele Apostolilor 2:41) la mega-bisericile globale (Corea şi Nigeria sunt cele care conduc în prezent).

 

 

 

 

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora.

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2014 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate