Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Pastorala
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Media
Poşta Redacţiei

 

 


Pagina Pastorală

 

Click pe titluri pentru articolul complet

 

Ce să fac dacă ai mei nu sunt credincioși?

 

Care să ne fie atitudinea față de necredincioșii din casele noastre? Ne rugăm și postim pentru ei și totuși nu vedem nici o transformare în bine. 

Ce să facem? Cum să ne purtăm față de ei? Ce ne spune Biblia în problema aceasta?

 

Nu este o situație ușoară. Recunosc că m-am născut într-o familie de pocăiți. Apoi m-am dus la o școală teologică în care toți din căminul în care stăteam eram pocăiți ( asta nu înseamnă că nu erau și probleme. Și pocăiții au probleme ). Apoi, m-am căsătorit cu o fată pocăită. Lucrez într-o biserică de pocăiți.

 

Cu toate acestea, și eu am rude necredincioase care încă nu au făcut un legământ cu Mântuitorul. Nu locuiesc permanent cu ele dar simt în fiecare zi povara aceasta în inima mea.

horizontal rule

Ce vrei să faci: afacere sau slujire?
 

Și Avraam și apostolul Pavel au fost chemați de Dumnezeu să-I slujească în viață. Amândoi au fost disciplinați de Dumnezeu, au ascultat de El și și-au împlinit scopul vieții desemnat de Domnul. Dar este o diferență între cei doi bărbați: unul a acumulat cât a putut la vremea lui pentru el și ceilalți din jurul lui,  iar celălalt a renunțat la tot ce a putut în ascultare de Dumnezeu. De ce? Pentru că Avraam conducea o afacere, iar Pavel o slujire. 

 

Iată de ce o slujire nu poate fi condusă ca și o afacere. Afacerea are ca scop să acumuleze. Slujirea există să ofere totul și să sacrifice. Și cel care conduce o afacere cât și cel care este în slujire sunt chemați de Dumnezeu să fie buni ispravnici, disciplinați și să caute pe Domnul și neprihănirea Lui în primul rând.

 

La ce te-a cheamat Dumnezeu? La a strânge sau la a dărui?

horizontal rule

Biserica nu-i fundație sau asociație familială!
 

Avem de-a face tot mai mult cu organizații para-bisericești care fac o seamă întreagă de activități, misiuni, ajutorări sociale, conferințe sau întâlniri de tineret. Esta aceasta un lucru benefic pentru Biserica lui Cristos?

 

Depinde!

 

Dacă aceste organizații sau fundații rămân în hotarele corecte, ele pot fi un ajutor pentru biserică. Atunci când vorbim despre credință, convingeri și practici, marea întrebare este: “Ce spune Biblia?”.

 

Dar ce spune Biblia despre fundații și asociațiile creștine?

 

Am putea să răspundem repede: Nimic!

 

Și atunci?

 

Atunci, unii cred că dacă Biblia nu vorbește clar despre anumite lucruri, avem libertatea să facem cum vrem, cum ne place și cum funcționează cel mai eficient.

horizontal rule

Trupul şi Duhul sau “Cine mai vrea Rusalii”. Eu, nu!

 

de Marius Cruceru

 

Astăzi este sărbătoarea Duhului Sfînt. Sărbătorim Pogorîrea, nu Rusaliile. Rusaliile … cuvînt nepotrivit, strecurat şi contaminînd chiar şi Scripturile noastre. Rosalia este sarbătoarea romană a trandafirilor, aşa cum Floriile vin de la Floralia, altă sărbătoare păgînă. Aceasta este numai una dintre etimologiile probabile.

Dintre Cele Trei Persoane Treimice, Duhul a stat cel mai mult pe pămînt şi a căpătat cea mai puţină atenţie, nu pentru că este “fără faţă”, ci pentru că am dezvoltat ca evanghelici o cristologie hipergonflată în dauna pneumatologiei. Am mai discutat altă dată despre modelul unei pneumatologii cristologice şi a unei cristologii pneumatice. Cele două Persoane ale Sfintei Treimi sînt artificial izolate. Cine îl primeşte pe Cristos mai trebuie să Îl primească secvenţial şi pe Duhul, cine nu-L are pe Dunul nu are cum să Îl cunoască pe Cristos. Chiar de la început Fecioara a fost umbrită de Duhul şi lucrarea Domnului Isus n-a fost nicicînd despărţită de lucrarea Duhului. Prin Duhul a făcut tot ce a făcut şi Duh a suflat peste ei, chiar înainte de Cincizecime.

horizontal rule

 

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora. Materialele sunt pe site-ul Vox Vocis, o diviziune a Vox Dei Ministries

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate