Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Pastorala
 

 

 

Colaboratori
Arhiva
Caută în site
Despre noi
Contact

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Media
Poşta Redacţiei

 

 


Pagina Pastorală

 

Click pe titluri pentru articolul complet

 

Predicator sau Politician?

Observ şi eu că în ultima vreme politicienii dau târcoale amvoanelor şi bisericilor. Şi noi ştim de ce!

Cred că politica nu are ce căuta la amvon şi nici în biserică.

Nu mă înţelegeţi greşit. Nu vreau să merg prin lumea asta cu ochelari de cal. Şi nici nu promovez izolaţionismul. Nu cred că este nimic păcătos în implicarea publică socială. Dacă cineva vrea să devină consilier, primar sau senator, are toată libertatea şi toată încurajarea mea.

Cu o singură excepţie însă: să nu fie păstor şi să o facă numai pentru slava lui Dumnezeu.

1 Timotei 4:12 este valabil pentru orice creştin:

Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea; ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.

Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru cei care sunt pocăiţi şi sunt implicaţi în politică. Dar un lucru aş vrea să fie clar: activismul politic este o vocaţie diferită de cea de păstor.

horizontal rule

Iarăși am devenit fără frâu?

Ex.32:1 “Poporul, văzînd că Moise zăboveşte să se pogoare de pe munte, s`a strîns în jurul lui Aaron, şi i -a zis: ,,Haide! fă-ne un dumnezeu care să meargă înaintea noastră; căci Moise, omul acela care ne -a scos din ţara Egiptului, nu ştim ce s`a făcut.”

Ce se întâmpla în timp ce poporul îşi pierdea încrederea în Dumnezeu ?

Dumnezeu făcea planuri extraordinare pentru acest popor. În timp ce Dumnezeu aranja totul pentru popor, poporul striga: Unde este Dumnezeu? Unde este călăuzirea Lui ? Nu vedem nici o evidenţă a credincioşiei Lui faţă de noi. E doar tăcere. Destul am aşteptat. Haidem să facem ceva. Ne trebuie acţiune. Aşa că în mod deliberat au aruncat pe fereastră toate miracolele pe care Dumnezeu le-a făcut pentru ei: urgiile supranaturale, miracolul Mării Roşii, apele îndulcite de la Mara, mâncarea din cer, vocea de tunet de pe Sinai. Nu a mai contat nimic pentru ei. Nimic nu îi mai putea convinge că Dumnezeu era cu ei. Ei doreau acţiune. Să facă ceva. Aşa de mare era dorinţa asta încât ei şi-au scos cerceii, ca să poată să se facă idolul. v. 3

Astăzi se întâmplă la fel. Unii vor cu orice preţ acţiune. De ce să mai aştepte să vorbească Domnul? Dar numai Moise este capabil să ne aducă pe Dumnezeu? Se poate şi altfel!

horizontal rule

In Cluj-Napoca, la Biserica Baptista nr 1 Manastur a avut loc  conferinta “Copiii, o mostenire de la Dumnezeu” sustinuta de catre Jim Burns din SUA . Puteti vedea imagini de la acest eveniment pe Clujul Evanghelic.

Eu sunt plecat de ceva vreme, n-am putut participa direct, dar am urmarit azi-dimineata live pe site-ul Bisericii Baptiste Betel (din care fac si eu parte) mesajul dansului. Mai apoi, am cautat pe net cateva materiale (video si articole) si am gasit un articol care da cateva sfaturi practice parintilor care nu doresc sa ramana corijenţi la “cresterea corecta a copiilor”.

Va ofer mai jos spre folosul nostru traducerea acestui articol preluat de aici :

Tips for Becoming a Better Dad

Sfaturi practice pentru a deveni un tata mai bun

bulletThursday, June 10th, 2004
bulletAuthor: Jim Burns, Ph.D.

In cultura in care traim, cand vine vorba de  cresterea copiilor, rolul tatalui e cel mai adesea minimalizat. In mod normal,  mamele sunt mai legate si mai implicate in procesul cresterii copiilor. Dar asta nu inseamna ca tatii nu ar fi importanti (ei chiar sunt!) sau ca ei n-ar trebui sa faca toate eforturile ca sa devina acel tip de parinte pe care  doreste  DUMNEZEU ca toti sa devina. Daca nu stii de unde sa incepi, aici sunt cateva sfaturi practice pentru a incepe sa devii un tata mai bun.

horizontal rule

 

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora. Materialele sunt pe site-ul Vox Vocis, o diviziune a Vox Dei Ministries

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate